Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
tym
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: izola

res vsaka čast za tak projekt
jast si tudi želim kupit ena delto evoluzione samo morem najprej dobit kakšne papirje pri nas da jo lahko uvozim
Google
Alfa Junior
Alfa Junior

Res lepa obnova. =D> =D> =D> =D> Kapo dol. Me pa neki zanima, a ti to rihta mogoče avtosrevis Klemenčič v Notranjih Goricah?
Ker jst sem iz Vnanij Goric pa se mi te prostori nekam znani zdijo. :) :)
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

JE JE......Tm na sliki tud Srečko strokovno opazuje....
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kje je srecko?
tut men on vedno prebarva kar je treba:)
Slika
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

cestitam za projekt. obljubim, da ga bom redno spremljal!!! :D
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

tym napisal/-a:res vsaka čast za tak projekt
jast si tudi želim kupit ena delto evoluzione samo morem najprej dobit kakšne papirje pri nas da jo lahko uvozim

he he optimist :)

Še za "navadno" integralko ne boš dobil papirjev, evo pa pozabi... Pa evoluzionko če maš denar za kupit jo boš lahko zaradi redkosti uvozil kot oldtimer že sedaj ko je stara 15 let.

Drugače je kot sem napisal na prejšnji strani avto bil barvan pri Srečku Klemenčiču v Notranjih Goricah. Avto je res lepo narejen, seveda par malenkosti, če se spuščaš na tak nivo vedno najdeš ampak, ko bo avto fertik se bo spoliralo napakice in bo lepši kot nov.

Ime barve je NERO METALIC.

Tolk mi je bil lep avto, da sem sploh nisem uspel pripravit do tega, da začnem kej delat na njem, da nebi kej spraskal in umazal :)
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Lepa barva! =D> A smo že v realnem času :?:
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Še ne je še dirty work pa prstani so v igri lepo počas vsa mami tale majstr :)
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

stuntz napisal/-a:Še ne je še dirty work pa prstani so v igri lepo počas vsa mami tale majstr :)
Ja mal se mi je ustavilo vse skupaj z poroko in renovacijo stanovanja. Tako da je zdej plan po novem letu nadaljevat z sestavljanjem avtomobila.

Ja po tem ko je avto prišel domov sem najprej snel vrata in se lotil boja proti rji. Tako sem našprical v vse špranje, luknjice, pragove, stebričke... cca 8 litrov mešanice krown antikorozivnega olja in 3M antikorozivnega voska. Vse skupaj sem potem s kompresorjem natlačil povsod, tako da so me bili vsi sosedje srečni ko je to letelo naokrog :)

Slika

Slika

važn da ne kaplja in ne curlja :)

Slika

aja hvala za podstavke od rož mami...

Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Čestitke ob poroki !

Vem, da še ni novo leto...., se stvari že kaj premikajo?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
matgo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: gorenjska dežela

skoda lover napisal/-a:
tym napisal/-a:res vsaka čast za tak projekt

he he optimist :)

Še za "navadno" integralko ne boš dobil papirjev, evo pa pozabi... Pa evoluzionko če maš denar za kupit jo boš lahko zaradi redkosti uvozil kot oldtimer že sedaj ko je stara 15 let.

Drugače je kot sem napisal na prejšnji strani avto bil barvan pri Srečku Klemenčiču v Notranjih Goricah. Avto je res lepo narejen, seveda par malenkosti, če se spuščaš na tak nivo vedno najdeš ampak, ko bo avto fertik se bo spoliralo napakice in bo lepši kot nov.

Ime barve je NERO METALIC.

Tolk mi je bil lep avto, da sem sploh nisem uspel pripravit do tega, da začnem kej delat na njem, da nebi kej spraskal in umazal :)
Lep avto, LEPA BARVA!! Enaka kot na moji Alfici 156 TI!! :ylsuper: Obnova pa tudi lepo napreduje!
Zadnjič spremenil matgo, dne Sr Dec 23, 2009 12:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp, matgo

http://www.forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=14244

Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu ga pa še bo.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Hudo. =D>
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
20VT
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj

Resnično hvale vredno si se spravil k zadevi kot da bi obnavljal starodobnika za naslednjih 50 let. Ličarja si izbral pravega, tudi meni je davno tega pobarval podoben projekt (ne Delte temveč golo školjko druge znamke). Glede na cene Delt je to defenitivno naložba za kasneje saj za EVO ali repliko pod 12.000 € nimaš kaj praskati da pa je zadeva brezhibna pa je treba seči v žep vsaj 20.000 € kar je popoln nesmisel, na koncu koncev Delta po kvaliteti izdelave in kakovosti niso ravno biser. Je bilo obdobje ko so se prodajale za male pare pa jih nihče ni hotel, sedaj pa ko so prava redkost so pa cene dvignil ko da je zlata, ampak to je ekonomija, trg ponudbe in povpraševanja. Si morda razmišljal da bi naredil pri projektu še korak naprej in morda zamnjal motor z novejšo tehnologijo npr. Mitsubishi EVO? - na koncu koncev imata veliko skupnega 2000 ccm, turbina... le po zanesljivosti najverjetneje ni primerjave.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

20VT napisal/-a:Resnično hvale vredno si se spravil k zadevi kot da bi obnavljal starodobnika za naslednjih 50 let. Ličarja si izbral pravega, tudi meni je davno tega pobarval podoben projekt (ne Delte temveč golo školjko druge znamke). Glede na cene Delt je to defenitivno naložba za kasneje saj za EVO ali repliko pod 12.000 € nimaš kaj praskati da pa je zadeva brezhibna pa je treba seči v žep vsaj 20.000 € kar je popoln nesmisel, na koncu koncev Delta po kvaliteti izdelave in kakovosti niso ravno biser. Je bilo obdobje ko so se prodajale za male pare pa jih nihče ni hotel, sedaj pa ko so prava redkost so pa cene dvignil ko da je zlata, ampak to je ekonomija, trg ponudbe in povpraševanja. Si morda razmišljal da bi naredil pri projektu še korak naprej in morda zamnjal motor z novejšo tehnologijo npr. Mitsubishi EVO? - na koncu koncev imata veliko skupnega 2000 ccm, turbina... le po zanesljivosti najverjetneje ni primerjave.
Mislim, da zeli narediti popolnoma originalno restavracijo, in to vrhunsko! Tudi jaz ne bi tlacil drugega motorja tle not, to je legenda in naj taka ostane. Ce bi hotel Evota, bi si ga verjetno nabavil za dosti manj denarja :)
skidalover: pls, porocaj se kej, kako napreduje :)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala za pohvale.

Ne pri obnovi oldtimerja so menjave motorja krvoskrunstvo. :evil: Sploh pa japonski motor v italijansko legendo? Aurelio Lampredi se v grobu obrača ob takih idejah :)

Kar se cen tiče pa takole, kar sem jaz integralk videl, se jih zelo malo takih, ki so v dobrem stanju sploh prodaja. Tiste, ki so slabe so poceni. Solidni primerki so cca. 8.000, relativno dobri 10-15.000 in tako naprej. Evoluzionke npr. se začnejo pri cca. 20.000 € in segajo nekje do 60.000€ specialni primerki, omejene serije celo do 150.000€. Pa če koga zanima S4 modeli nekje med 250.000 in 300.000€. :D

Tako da po moji oceni trenutno za dobro integralko rabiš cca. 20.000€ za dobro evoluzionko pa 40.000€. Tako da kar se tiče naložbe nisem najbolj siguren, da je dobra :) Sploh ne če bi upošteval milijone vloženih ur...

No kakorkoli že srečnega pa zdravega vsem, ko se bo projekt predvidoma naslednji teden premaknil naprej bo sledil update...
Odgovori
  • Informacija