Alfa Romeo 147 Zmrznjeno podvozje

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Štore

Kupil sem jo 02/2007 z 67kkm, zdej jih ima pa 194kkm, tako da na prevožene km, ne vem če je tolk hudo. Sicer me mal peče, ker bo februarja na vrsti že drugi velik servis, ampak kaj čmo..
Jaz sem še vedno zelo zadovoljen z njo, zadnje čase mal temperatura niha, sam pri 200kkm pa tud ni čudno da gre termostat. Spodnje roke so za zamenjat, sam ta rizik sem itak sprejel, ko sem dal Vargalantove gor. Zdržale so več kot 2 leti, od tega 1 leto zelo slabe ceste z veliko luknjami.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Moja je blizu 160kkm in je trenutno zamenjana samo desna zgornja roka, ostale se še kr nekako držijo zaenkrat (knock knock)...amortizerji so bili zamenjani, ko sem nižal avto, z boljšimi... stari še niso bili na koncu, ampak 200k sigurno ne bi videli.
Drugače pa se najde marsikakšna neumnost ki ti pokvari veselje. Odkar imam FMIC pa še zaradi tega pobašem kakšno kozlarijo (tuningfail.press) :) Se splača... mislim da ne... je zabavno... kokr kdej :D
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej prvi 2 leti je bilo tudi meni zabavno, ko je blo use lepo in prav...zdaj po petih letih sem (pocasi) stuf vsega :doubt:

LP
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

podvozje pri alfah je disaster, al roke al končniki al zadnje puše al so gumice stabilizatorja, vse hin, neverjetno res....
Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

mah ste vsi skupi ene tečnobe!!!

alfo imam 3leta in pol in še nisem menjal ne prednjih, ne zadnjih, ne zgornjih rok :oops: kaj vi delate z avtom ne vem!
Imam pa original komponente....od Vargalanta smo že vsi slišali da zdrži par kkm in crkne, pa še vedno vozite tja :doubt:

Pritožujete se nad podvozjem da je švoh.....ja valda da nežno podvozje, vzrok je v teži ( nevzmetena masa), potem si raje kupite fiata, ki ima vse komponente močnejše / bolj vzdržljive.....me zanima koko vam bo tam všeč lega (ne mi sedaj primerjati novega brava in 147 / 156, ki sta stari cca 10 let!)

Saj ne rečem da je podvozje super, brez napak.....ampak hoteli ste "športni " avto z dobro lego......torej to pomeni nek kompromis proti vzdržljivosti....lažje so komponente, manj imajo rezerve oz so bolj podvržene poškodbam / okvaram.

Za bogo podvozje so krive tudi naše super ceste.
lp.
Treentar
Alfist
Alfist

dnovak24 napisal/-a:podvozje pri alfah je disaster, al roke al končniki al zadnje puše al so gumice stabilizatorja, vse hin, neverjetno res....
Čakte malo, pobje!
Moja 33-ka 06/1992 pelje hujš ko nova :wink: .
Prve kugle, prvi končniki, ma kake menjave puš, ne mi ga lomit... to mora delat ko prvi dan, za te dele sploh ne smeš vedet da so al pa kje so, to mora trpet do sodnega dne in še pet minut čez...

Ampak resno: žalostno, prežalostno je da imajo kupce za poskusne zajčke, vedno novejši, "boljši" izdelki, bolj "ekološki", pa take fore - sama komerciala; ajmo jih še bolj nategnit tepčke butaste, pa jim še zadnje cekine iz žepa potegnit! Če ne drugače pa še preko servisa in delov ki skizi crkujejo... a la elektronski šrot, ki so ga novi avti polni :(
Karkoli pa crkne, te pa na "računalnik" priklopijo pa se pol neki pametne delajo, pojma pa tak nima nobeden kaj dosti. Kasirat pa znajo, o ja!
Pa za vsak drek bi kar ful nekih delov menjali, en bo že pravi, plačaš pa lahko vse, ali kako? Pa tudi če ni, boljše da plačaš, če ne te naslednjič postrani gleda mulo na servisu...

Pred 40 in več leti je tudi alfa še znala avto nardit, zgleda da so to pozabili. Tiste malo rje, ki se je pojavljala, in zaradi katere so se toliko prenorčevali iz takratnih alfic ni nič v primerjavi s težavami, s katerimi se soočate lastniki novih alfinih modelov.
Imate moje sočutje. Vsak si pač enkrat zaželi kaj novejšega, bla to muca, pica, friški burek z jogurtom, lepinja s ful čebule, al pa alfica, pol pa človeka premaga, da da trgovcu novce (oz. proda hudiču dušo :twisted: ).
Tak je to.

Smrt fašizmu - svobodo narodu!
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Gricko napisal/-a:mah ste vsi skupi ene tečnobe!!!

Pritožujete se nad podvozjem da je švoh.....ja valda da nežno podvozje, vzrok je v teži ( nevzmetena masa), potem si raje kupite fiata, ki ima vse komponente močnejše / bolj vzdržljive.....me zanima koko vam bo tam všeč lega (ne mi sedaj primerjati novega brava in 147 / 156, ki sta stari cca 10 let!)

Saj ne rečem da je podvozje super, brez napak.....ampak hoteli ste "športni " avto z dobro lego......torej to pomeni nek kompromis proti vzdržljivosti....lažje so komponente, manj imajo rezerve oz so bolj podvržene poškodbam / okvaram.

lp.
Avto z dobro lego? Clovek bozji, se sam Zega se je skoraj ubil z mojo 156ko, ko je sel na testni krog. Jaz sem moral pri 70k km zamenjati celotno podvozje.. od vseh stabilizatorjev do koncnikov..rok in nevem cesa se.
Kaksna dobra lega, ce se ves podvozje razjebe v 40k prevozenih km. Jaz bedak pa pazim, da v kaksno luknjo slucajno ne zapeljem, na robnike sploh ne parkiram, po makedamu se skoraj ne vozim... itak brezveze. Tako ali tako bo vse skup hudic vzel. Najvejetneje zaradi neverjetno dobre lege :roll:
Enako sranje je bilo prej z 145ko. Katastrofa. Me zanima kako je pri 159ki.

Ceste so itak obup in delni krivec za to... samo treba se je zavedati, da se po unicenih cestah ne vozijo samo Alfe, ampak tudi druge znamke vozil.. osebno pa ne poznam nobenega (razen "Alfistov"), ki bi pred vsakim velikim servisom moral zamenjati se komplet podvozje.

LP
Treentar
Alfist
Alfist

Jonas napisal/-a:
Gricko napisal/-a:mah ste vsi skupi ene tečnobe!!!

lp.
Avto z dobro lego? Clovek bozji, se sam Zega se je skoraj ubil z mojo 156ko, ko je sel na testni krog. Jaz sem moral pri 70k km zamenjati celotno podvozje.. od vseh stabilizatorjev do koncnikov..rok in nevem cesa se.
Kaksna dobra lega, ce se ves podvozje razjebe v 40k prevozenih km. Jaz bedak pa pazim, da v kaksno luknjo slucajno ne zapeljem, na robnike sploh ne parkiram, po makedamu se skoraj ne vozim... itak brezveze. Tako ali tako bo vse skup hudic vzel. Najvejetneje zaradi neverjetno dobre lege :roll:

Ceste so itak obup in delni krivec za to... samo treba se je zavedati, da se po unicenih cestah ne vozijo samo Alfe, ampak tudi druge znamke vozil.. osebno pa ne poznam nobenega (razen "Alfistov"), ki bi pred vsakim velikim servisom moral zamenjati se komplet podvozje.

LP
Pol se pa človek vpraša, zakaj je recimo 159-ka po dveh letih vredna samo še tretjino cene novega vozila???
Oziroma, bolje da se ne vpraša, ker bi ga lahko kepiralo!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-in zdaj več nobeden potencijalni kupec alfe,ne bo hotel alfe kupit :lol: :doubt:
-meni so podvozje rihtali že,ko je bila nova (končnik,ker je škripalo so menjali še stabilizator)
-potem je malo škripalo na visokih temperaturah,potem je nehalo,zdaj pa na niskih,ni pa hudo glasno
-roka je pokala,so zategnili vse šraufe in je,proti pričakovanju,že dolgo mir :wink: :doubt:
-trenutno imam 110 000km,rad bi jo obdržal,ampak sem kar malo prestrašen,kaj me še čaka,glede na vaše iskušnje
-nove alfe verjetno ne bom več kupil,ker mi je žal dat več kot cca 17 000 za nov avto,ki potem hitro zgublja ceno,rabljeno alfo pa...kaj vem,saj jo imam :doubt: :wink:
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:-in zdaj več nobeden potencijalni kupec alfe,ne bo hotel alfe kupit :lol: :doubt:
-meni so podvozje rihtali že,ko je bila nova (končnik,ker je škripalo so menjali še stabilizator)
-potem je malo škripalo na visokih temperaturah,potem je nehalo,zdaj pa na niskih,ni pa hudo glasno
-roka je pokala,so zategnili vse šraufe in je,proti pričakovanju,že dolgo mir :wink: :doubt:
-trenutno imam 110 000km,rad bi jo obdržal,ampak sem kar malo prestrašen,kaj me še čaka,glede na vaše iskušnje
-nove alfe verjetno ne bom več kupil,ker mi je žal dat več kot cca 17 000 za nov avto,ki potem hitro zgublja ceno,rabljeno alfo pa...kaj vem,saj jo imam :doubt: :wink:
Moja se bo prodajala naslednje leto, ce te zanima slucajno.... :D

Da ne bo kdo narobe razumel. Ni moj namen kogarkoli odvrniti od nakupa. Povem samo lastne izkusnje.
Kar je dobro bom pohvalil in kar je slabo bom pograjal.

LP
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

Jonas napisal/-a: Avto z dobro lego? Clovek bozji, se sam Zega se je skoraj ubil z mojo 156ko, ko je sel na testni krog. Jaz sem moral pri 70k km zamenjati celotno podvozje.. od vseh stabilizatorjev do koncnikov..rok in nevem cesa se.

ervisom moral zamenjati se komplet podvozje.

LP
JA avto z dobro .......sori....super lego!!!
Ne govorim da ima lego superšportnika, ima pa zelo dobro lego napram konkurenci!
Avto (156) je bil izdelan daljnega leta 97!!!!! Pojdi v avto takega letnika in podobnega cenovnega razreda in nato komentiraj!

Če si ti menjal celo podvozje pri 70 kkm ne vem zakaj...jaz sem jih danes dopolnil 140kkm , avto imam od 92kkm in na podvozju nisem ničesar še menjal (razno obnava prednjega stabilizatorja 60€).
Pa izvedel sem, da je moj števec prevrten, koliko ima avto dejansko km ne vem!

Se pa strinjam da je občutljivo podvozje in glede na dimenzije niti malo predemenzionirano.
Vendar odkar imam avto se vozi na gumah 225/45*17 poleti in na 185/65*15 pozimi, menjal pa sem malenkosti ( na podvozju,drugače pa niso bile menjane le malenkosti
:mrgreen: )

PS: povprečna doba amortizerja naj bi bila cca 70 - 100 kkm da opravlja svoje funkcije dobro....torej za naše ceste še manj :mrgreen:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

alfafil napisal/-a:-meni so podvozje rihtali že,ko je bila nova (končnik,ker je škripalo so menjali še stabilizator)
Sicer ni Alfa, ampak meni je tudi že ropotalo na novem Bravu. 700km sem naredil od dneva, ko sem ga prevzel (takrat je imel 3km na števcu) in mi je spredaj začel ropotati stabilizator. Zamenjat ga mi niso hoteli kljub temu, da sem se peljal v LJ in je dol "glavni" pogledal kaj je narobe. Takrat se rekli, da serije z to napako so vpoklicali (naj bi bila ta napaka samo na prvih letnikih in ne na nobenem konec '08 in vseh '09) in pri mojem to ni možno, čeprav je bilo :oops: so namazali in do zdaj zaenkrat ni težave...še :doubt:
Gricko napisal/-a: Avto (156) je bil izdelan daljnega leta 97!!!!! Pojdi v avto takega letnika in podobnega cenovnega razreda in nato komentiraj!
Veš, da smo na robu 2010? :lol: joke :rofl:
Gricko napisal/-a:Če si ti menjal celo podvozje pri 70 kkm ne vem zakaj...jaz sem jih danes dopolnil 140kkm , avto imam od 92kkm in na podvozju nisem ničesar še menjal (razno obnava prednjega stabilizatorja 60€).

Torej ne moreš 100% zatrditi, da ni bilo že menjajo preden si kupil? :mrgreen:
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Gricko napisal/-a:
Jonas napisal/-a: Avto z dobro lego? Clovek bozji, se sam Zega se je skoraj ubil z mojo 156ko, ko je sel na testni krog. Jaz sem moral pri 70k km zamenjati celotno podvozje.. od vseh stabilizatorjev do koncnikov..rok in nevem cesa se.

ervisom moral zamenjati se komplet podvozje.

LP
JA avto z dobro .......sori....super lego!!!
Ne govorim da ima lego superšportnika, ima pa zelo dobro lego napram konkurenci!
Avto (156) je bil izdelan daljnega leta 97!!!!! Pojdi v avto takega letnika in podobnega cenovnega razreda in nato komentiraj!

Če si ti menjal celo podvozje pri 70 kkm ne vem zakaj...jaz sem jih danes dopolnil 140kkm , avto imam od 92kkm in na podvozju nisem ničesar še menjal (razno obnava prednjega stabilizatorja 60€).

Se pa strinjam da je občutljivo podvozje in glede na dimenzije niti malo predemenzionirano.
Vendar odkar imam avto se vozi na gumah 225/45*17 poleti in na 185/65*15 pozimi, menjal pa sem malenkosti ( na podvozju,drugače pa niso bile menjane le malenkosti
:mrgreen: )

PS: povprečna doba amortizerja naj bi bila cca 70 - 100 kkm da opravlja svoje funkcije dobro....torej za naše ceste še manj :mrgreen:
Jaz komentiram samo tisto, kar sem sam dozivel, se pravi na podlagi lastnih izkusenj.
Kako ravnam z avtomobilom imas zgoraj napisano. Kaj naj hvalim podvozje... v zadnjih 5 letih odkar vozim Alfe sem naredil z njimi cca 170k km, od tega pa vsega skupaj pomoje 1/3 z "izpravnim" podvozjem. A naj potem recem... da, super, noro podvozje... vsaka cast makaronu, za tak dosezek.... ja zal ne morem in tudi ne bom.
Tisti, ki nima tezav naj bo vesel in ima najverjetneje drugacno mnenje. Jaz imam tako in ga tudi povem. Ce bo kdo tezko spal zaradi tega pa naj odklika na drug del foruma.

Kaksno je podvozje pri drugih avtomobilih nimam pojma, ker jih nisem vozil. Zame je dobro podvozje taksno, ki zdrzi za sabo neko kilometrino. Tukaj se zame kaze kvaliteta. Pri tebi je ocitno tako, zato imas tudi tako mnenje. Hvala bogu, imas reco, na katero jaz se cakam.

Saj bo naslednji avto 159ka.... bom raje dal 800EUR za novo volansko letev, kot za podvozje... pocasi postaja dolgocasno ene in iste stvari menjat :mrgreen:

LP
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-jaz imam veliko izkušenj z VAG vozili,in po 200-300 000 prevoženih km,s podvozjem ni problemov,pa moramo vozit tudi po poraznih cestah
-vseeno me ne mikajo kaj dosti :wink:
Uporabniški avatar
the_febo
Alfist
Alfist
Kraj: Bled

to da škripa ko je malo bolj mraz sem se že navadu, me pa zanima če ima še kdo v tem vremenu z ročno? zadnje dni je namreč ročna tako trda da se jo komej premakne, tudi ko se avto ogreje ni bistvene razlike???
cuore sportivo
Slika
Odgovori
  • Informacija