Leonela napisal/-a:Mene je najbolj razjezlo, ko mi je en reku, da sem si kupila kraljico odstavnih pasov...sam pa vozi opel kadeta tok starega kot sem jaz.
ja tak je to! ljudje so nam fauš kr mamo take lepotce se sploh ne sekiram kr zaupam v svojo alfo
dahlia napisal/-a:Pr teb vsaj vzge iz druge vedno, men pa ne. In kadar mi ni, sem ga odvlekla do servisa . Ja upajma, da cimprej pride un cd in se to odpravi.
Aja, a teb tud ob hudem mrazu vzge iz druge al mores kdaj tud veckrat to nardit?
js tud poslusam ja, da mi je prav, ker sem hotla dizla, pa alfo pa itd...pol so itak vsi pametni. Pa kako je alfa avto za pustolovce, ker nikol ne ves kje te bo pustil na cedilu pa take
se je že zgodilo da sploh ni vžgala ko je bil -18, baje da nafta zmrznila kr je foter haubo odprl pa pusto odprto da je sonce gor sijalo pol pa je vžgala!mehanik priporoča menjavo naftnega filtra ki ga grem drug teden kupit!marsikdo pa trdi da je kriva nafta na tuš oilu, kjer sem tankal, da zdrži baje okrog -16 do -18 pol pa se zgosti!
drugače pa glede vžiga vedno vžge v drugo če v prvo nena ( kar se redko dogaja )!
drugače pa kr zadovoljen z svojo alfo, edino razočaran sem nad slabo vožnjo po snegu z 225/ 50 r17 gumi! katastrofa!!! upam da bo ostala alfica še v enem kosu do spomladi
tudi sam imam 159 2.4 jtdm Q tronic. meni zadeva zaenkrat kar dobro dela. mi je pa tudi enkrat kot ti praviš ugasnila ko je bilo zelo hladno in naredil sem isto kot je že zapisal eden od kolegov s foruma tj. izvlekel ključ, ga ponovno potisnil notri in motorček je delal.
kar za zadeva nafte se strogo izogibam petrolovi nafti, tušoila v mojem koncu sploh ni. tankam pretežno na agipu v vodicah in letališki, ter v omv-jevih bencinskih servisih.
sicer pa srečnega in zdravega - ter veliko prevoženih kilometrov dragi kolegi alfisti.
Zdej mi avto od cetrtka ( da potrkam ) vziga iz prve kot, da z njim ne bi bilo nikol nic narobe. Drugace sem tudi jaz zadovoljna z avtom, ker se nisem imela kaksnega vecjega problema, se mi je pa vceri pojavil znak na racunalniku, volan pa kljuc...sem sla pogledat kaj to pomeni oz je tud napisalo neki car system failed, sam pol je zginlo in se ni vec pojavilo. Upam, da je to tud se ena zmeda v racunalniku zaradi tega vremena
Zdej mi avto od cetrtka ( da potrkam ) vziga iz prve kot, da z njim ne bi bilo nikol nic narobe. Drugace sem tudi jaz zadovoljna z avtom, ker se nisem imela kaksnega vecjega problema, se mi je pa vceri pojavil znak na racunalniku, volan pa kljuc...sem sla pogledat kaj to pomeni oz je tud napisalo neki car system failed, sam pol je zginlo in se ni vec pojavilo. Upam, da je to tud se ena zmeda v racunalniku zaradi tega vremena
jaz tut mislim da ta mraz vpliva na računalnik, ki pomoje da včasih napačen podatek! meni se je že nekajkrat zgodilo da mi je vrglo napako za abs ( abs not available ), ampak je še v istem trenutku ko se je zadeva pojavla tudi izginla in je abs seveda deloval! jaz mislim da ni nič resnega narobe z najinima alfama razen tega da se vreme malo poigrava z kot zgleda občutljivim računalnikom
Z ABSjem je tako, da je prvih nekaj metrov v "kalibracijskem načinu" in takrat če ti zdrsnejo kolesa v prazno pri speljevanju se hitro pojavi kakšna ABS napaka za kratek čas. Ta napaka potem izgine, ko ABS dobi "regularne podatke" o hitrosti koles
TribesMan napisal/-a:Z ABSjem je tako, da je prvih nekaj metrov v "kalibracijskem načinu" in takrat če ti zdrsnejo kolesa v prazno pri speljevanju se hitro pojavi kakšna ABS napaka za kratek čas. Ta napaka potem izgine, ko ABS dobi "regularne podatke" o hitrosti koles
majster hvala za razlago! pol je to nekaj normalnega če sem zdaj to prav razumel?
am... lahko še eno vprašanje ko vidim da se že ravno spoznaš na te zadeve! kak oz gdaj začne delovat stabilizacija avta oz mislim da je kratica vdc, da če avto zanese mu elektronika nekak pomaga!če veš kaj o tem bi mi prav prišel kaki nasvet glede tega, kr mi avto zanaša po snegu ko da mam drsalke
TribesMan napisal/-a:Najprej mora elektronika zaznat da avto zanaša... drugače ne more reagirat. Tko da občutek da avto zanaša je seveda prisoten.
Samo ga mora ujet dosti hitro. Sicer pa na 225 gumah v snegu verjamem da je občutek precej drsalkast...
če mam občutek da me bo rit od avta prehitela včasih!225 gume so res zanič za sneg ne, samo kaj naj če manjše ne grejo gor pa niti homologirane niso! se pač treba sprijaznit pa upat da nebi kje počlo
Jaz pa kakšnih problemov z 225 nimam (je res da so popolnoma nove gume, samo so pa čip china export), je res malo težje kontrolirati, če se z ročno zafrkavaš...
Moram reči, da sem prišel v takšne klance po snegu, kot večina ostalih, tudi z njihovimi bistveno ožjimi gumami ne pridejo... Je pa res da so tisto v glavnem Golfi in podobno
ziga22 napisal/-a:Jaz pa kakšnih problemov z 225 nimam (je res da so popolnoma nove gume, samo so pa čip china export), je res malo težje kontrolirati, če se z ročno zafrkavaš...
Moram reči, da sem prišel v takšne klance po snegu, kot večina ostalih, tudi z njihovimi bistveno ožjimi gumami ne pridejo... Je pa res da so tisto v glavnem Golfi in podobno
in kolko stanejo te gume in kje se jih da dobit!jaz mam gor dunlop winter sport so res že slabe ampak za to zimo še bojo!
ziga22 napisal/-a:Jaz pa kakšnih problemov z 225 nimam (je res da so popolnoma nove gume, samo so pa čip china export), je res malo težje kontrolirati, če se z ročno zafrkavaš...
in kolko stanejo te gume in kje se jih da dobit!jaz mam gor dunlop winter sport so res že slabe ampak za to zimo še bojo!