Moderator: Tehnika moderatorji

Enaka dimenzija in model gum tudi na moji. Q4 pa še dodatno naredi svoje.159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:jest mam gor 235/45/18 dunlop wintersport M3 in zadeva se je v snegu zelo dobro obnesla.

Ali napisal/-a:225/50/17 continental - po suhem in mokrem odlično, sneg bolj povprečno, za tako širino itak kaj druga ni pričakovat
me pa v mokrem po avtocesti zmoti to, da se očitno med diski in ploščicami nabira veliko vode, saj je zavorni učinek z velikim zamikom in malo potegne postrani avto prvi moment
ima kdo podobne izkušnje?
, ne vem, morda so ploščice na kraju...

159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:jest mam gor 235/45/18 dunlop wintersport M3 in zadeva se je v snegu zelo dobro obnesla.

Saj sem napisal:AlF*159*JTDmjet napisal/-a:159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:jest mam gor 235/45/18 dunlop wintersport M3 in zadeva se je v snegu zelo dobro obnesla.
glede na to da če prav vidim imaš ti Q4 ( kar mislim da je 4x4 ) pol tu sploh ni primerjave z samo sprednjim pogonom ki mora po snegu z tako širokimi gumami premikat 1800kg! tebi pa definitivno zelo dosti pripomore pomoč zadnjih koles, ki ti avto še dodatno stibilizirajo!

Pa ne spet jamrati z dimenzijami gum, 225 ni nikakrsen ekstrem! Kupi dobre gume, ne jih vedno ponucati do minimalne zakonske globine in bo slo BP. Za to, da ti rit odnasa pa je "kriv" VDC(ESP), ki skrbi za to, da ostanes na cesti in da gre nos avta tja kamor ga ti usmeris z volanom, ne pa direktno prek prvih koles.AlF*159*JTDmjet napisal/-a: če mam občutek da me bo rit od avta prehitela včasih!225 gume so res zanič za sneg ne, samo kaj naj če manjše ne grejo gor pa niti homologirane niso! se pač treba sprijaznit pa upat da nebi kje počlo

Podpis...punkfan napisal/-a:Pa ne spet jamrati z dimenzijami gum, 225 ni nikakrsen ekstrem! Kupi dobre gume, ne jih vedno ponucati do minimalne zakonske globine in bo slo BP. Za to, da ti rit odnasa pa je "kriv" VDC(ESP), ki skrbi za to, da ostanes na cesti in da gre nos avta tja kamor ga ti usmeris z volanom, ne pa direktno prek prvih koles.AlF*159*JTDmjet napisal/-a: če mam občutek da me bo rit od avta prehitela včasih!225 gume so res zanič za sneg ne, samo kaj naj če manjše ne grejo gor pa niti homologirane niso! se pač treba sprijaznit pa upat da nebi kje počlo

hvala za razlago!vem da nebi imel takšnih problemov če bi imel nove gume, ampak sem se odločil za to da grem raje 200m peš po hribu navzgor kot da dam zdaj za 2 meseca 600e za zimske gume kr nameravam kupit letne gume z alu platišči 18"! tak da iz finančnih razlogov in drugih želja raje počasi pa par metrov peš!punkfan napisal/-a:Pa ne spet jamrati z dimenzijami gum, 225 ni nikakrsen ekstrem! Kupi dobre gume, ne jih vedno ponucati do minimalne zakonske globine in bo slo BP. Za to, da ti rit odnasa pa je "kriv" VDC(ESP), ki skrbi za to, da ostanes na cesti in da gre nos avta tja kamor ga ti usmeris z volanom, ne pa direktno prek prvih koles.AlF*159*JTDmjet napisal/-a: če mam občutek da me bo rit od avta prehitela včasih!225 gume so res zanič za sneg ne, samo kaj naj če manjše ne grejo gor pa niti homologirane niso! se pač treba sprijaznit pa upat da nebi kje počlo
Tudi sam imam podoben problem, kot ga opisujeta vidva z AlF*159*JTDmjet. Zaradi tega sem avto že nekajkrat odpeljal k Stepančiču v Vojnik, saj mi gre to ugašanje pošteno na živce. Po številnih opravljenih testih, ugibanjih in posvetovanju z drugimi serviserji, so prišli do zaključka, da gre očitno za serijsko softwarsko napako. Trenutno je baje v Sloveniji kar nekaj lastnikov (težava je verjetno le pri 2,4 JTDm motorjih), ki se jim to dogaja. Me je pa ravno danes popoldne poklical eden izmed serviserjev, ki mi je povedal, da naj bi bil software pripravljen v roku enega meseca. To informacijo naj bi prav tako danes dobil od uvoznika.dahlia napisal/-a:Men, ko ne vzge je tako, da mi vzge ampak pol mu pa zmanjka in se ugasne in ce hocem takoj vzgat, brez, da dam kljuc ven, pol sam 'vergla' ( se opravicujem na izrazu ampak se trenutno ne spomnim drugega) in ne vzge. Morem dat kljuc ven in spet not, pol vzge ampak spet ugasne
. Mehanikom pa nekako vzge, ne vem a veckrat probajo kar js nisem, ker me je blo strah, da se kej hujs ne nardim. Zdej, ko pa vem kaj je, bom js tud veckrat, sam to ni to, a ne! In tud pri meni so grelne svecke pa vse to v redu in tester tudi nic ne pokaze.
Sem vprasala kolk stane to reprogramiranje in mi je reku, da je to cca. pol ure dela in okol 15-20e. Sam kdaj bo ta cd nared pa ne ve.
Dahlia, verjetno se ži napisala, pa te bom vseeno še enkrat vprašal. Kaj pa so dejansko naredili s tvojim avtom, da ti ne ugaša več?dahlia napisal/-a:Bugisan@
Hvala, ker si se oglasil in samo potrdil moje oz ugotovitve mojega serviserja, da je to ta napaka. Meni se sicer avto od takrat vec ne ugasa, ko ga vzgem ampak kot si rekel, mene tudi moti, da dve leti star avto, redno servisiran in vse, da imam probleme tega kova. Pa prosim ne pozabit javit, ko zrihtas kako je slo, cena itd..ceprav mi je rekel serviser, da je to okoli pol ure dela in 15e do 20e ampak nikol ne ves.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta