AvtoTriglav in nezainteresiranost za prodajo

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Rintintinc
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: okolica NG

Dejansko je dandanes bolje, da se človek o nakupu odloči še preden sploh stopi v salon, trgovino, ipd. Jst našim prodajalcem sicer ne zamerim toliko tega, da niso seznanjeni z vsakim še tako obskurnim in sekundarnim tehničnim detajlom določenega produkta, pa naj gre za avto, motor ali nov televizor. Mogoče bi glede na to, da gre za njihov vsakdanji kruh, vseeno morali biti, ampak verjamem, da človek ne more v glavi držat katalogov za trideset različnih konfiguracij nekega artikla. Osebno me veliko bolj moti prav ta splošna nezainteresiranost oz. jebiveterstvo. Model ti nekaj ne zna povedat, ampak namesto, da bi te poslušal, si vse skupaj zapisal in se pozanimal, enostavno zdrdra, da 'to sploh ne obstaja'. In se ti po možnosti celo smeje v fris, ko mu poveš, da se zagotovo moti, če se pa že leto dni zanimaš na uradni strani, na petih forumih in pri desetih lastnikih. Kot bi komaj čakal, da se te reši. Jah, tudi prav, hvala za nič, grem pač drugam. Neverjetno, no.

Na srečo resni in informirani prodajalci še obstajajo. Če bom še kdaj kupoval novo Alfo, jo bom zagotovo spet vzel pri Zegi, kjer so se povsem izkazali. Resda so v mojem primeru igrali bolj vlogo posrednika, saj sem v končni fazi k njim pristopil s konfiguracijo avta že v glavi, ampak itak so enako pomembne vse tiste drobne prijaznosti, ki pri kupcu pustijo dober vtis. Ne vem kako je pri drugih slovenskih zastopnikih Alfe, ampak na Gorjanskem dejansko lahko vohaš 'alfizem'. Vsaj meni se je tako zdelo, da ne bo kdo mislil, da delam reklamo. :)

Sočustvujem s tabo, SubjectX.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

beda, res !!
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Se strinjam z vsem gor napisanim.... je pa seveda odvisno kakšen tip kupca si.
Jaz sem na dunajski nabavil že par novih avtov pa ni bilo nikoli nobenih problemov. Meni se njihov način celo dopade.... zakaj? Ker si lahko avto v miru dobro ogledam, sedim pol ure notr in mi nobeden ne teži zraven in prodaja meglo tako kot v drugih salonih kjer ti pride takoj ko vstopiš v salon kakšen brezvezen prodajalec meglo prodajat... in ti težijo in ne dajo miru. Skratka avto si v miru dobro pogledam in grem domov.

Računalniško pismen sem, skočim na internet, naredim konfiguracijo, pač vzamem si čas in dobro pregledam da najdem tako konfiguracijo ki meni paše...... sprintam, grem v salon (pa ne v soboto ali med delavniki po 16 uri ker pač ne boš dobil nobenega relevantnega prodajalca, zakaj je tako ne vem ampak tako je). Pokažem kaj sem sprintal, preveriva po njihovem aktualnem konfiguratorju, pogledava če je kaj podobnega na zalogi, če ni, naročiva, če je, se zmeniva še za kakšen popust......napiševa pogodbo, grem na blagajno pri avtodelih plačat aro itd.....

Torej, jaz osebno ne vidim v tem nič slabega ker vem kaj hočem kupit in ker ne maram da mi prodajalci solijo pamet.

Kaj me pa zares moti:
- premalo katalogov in prospektov,
- nedobavljivost določenih variant/izvedenk
- slaba ponudba dodatne opreme
- nefleksibilnost glede popustov
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

SubjectX napisal/-a:sem ze poklical na Veita kjer me je gospodicna/gospa lepo sprejela, in mi takoj poslala par ponudb ter nasplosno delovala mnogo bolj zainteresirano za prodajo kot kekc v avtutriglav.

Je pa res, da mi glede na probleme, ki jih berem tukaj na forumu, nekako ne disi kupovati 159:S Ceprov bi jo dusa mela, mi zdrava pamet govori, da nej raje kupim kaj bolj penzjonerskega..
A ti dejansko misliš da boš pri C5 imel manj težav? Kar se tiče samih težav z avtomobilom boš pri novem na istem. Če boš kupil toyoto se boš verjetno ubil,če boš kupil nemca, bo vse pretrdo, če boš kupil francoza bo lightšov, če boš kupil pa italjana ti bo pa verjetno prej al slej kaj v rokah ostalo...

Ta avto (c5) je 10x bolj "vesoljski" od ene 159, kar sicer ne pomeni da bo vse pocrkalo, so pa šanse večje...
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Meni se tudi zdi pri tem primeru da prodajalec če mu lahko tako rečemo Anžeta ni jemal kot potencialnega kupca(češ kdo tako mlad pa kupi nov avto za 25000+ eur)čeprav bi ga moral jemati profesionalno :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Pri alfi 159 so vse porodne težave že rešili (no večino vsaj), tako da je sedaj čisto smiselen nakup.
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Tule se moram strinjati z Mihollom in Alanom.

Glede odnosa in volje do prodaje, imam podobne izkusnje kot Shadow. Ko so najavili 159TI, me je izredno mocno zulila, pa mi je tudi niso hoteli prodat. Da bom pa za kupovanja avta natikal kravato in jih se prosil naj vendar nekaj zasluzijo, se mi zdi pa smesno. Nasprotno pa imam zelo pozitivne izkusnje iz bivse postavitve Avto Aktiva, ki je drugace bil vsesplosno grajan.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mene tud na triglavu niso resno jemal. Je sel pa stric ki je 20 let starejši od mene tja, so mu pa kavico ponujal pa po rokah nosil.... :wink:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če vas zanima kako izgleda dober salon, predlagam kakšno Toyoto ali pa Hondo. Seveda, le za doživetje pravega odnosa, da ne bi kdo mislil da mu vsiljujem japonski avto :) .

Tam pa se počutiš kot gospod, čeprav prideš sredi poletja v japankah, kratkih hlačah in majici =D>
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Thrivial
Alfist
Alfist

Hm, ne strinjajo se vsi s tabo: http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph ... 213&st=360 (druga polovica teme)

lp
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Thrivial napisal/-a:Hm, ne strinjajo se vsi s tabo: http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph ... 213&st=360 (druga polovica teme)

lp
Možno... V vsakem salonu si lahko presenečen.. Vem da takega gostoljubja kot je recimo pri Honda Čepin - Vojnik, ali pa Toyota Jereb - Izola ne najdeš kjerkoli :).

Odnos, nadomestna vozila zmeraj, in tako naprej...
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Thrivial
Alfist
Alfist

Saj to - v vsakem salonu si lahko presenečen, "japonskem" ali "italijanskem". Odvisno je pa predvsem od lastnika salona, ne od znamke, ki jo prodajajo. :wink:

lp
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Pepsi: z drago sva enako kot Anže užaljeno zapustila Toyota salon v btc-ju. Nihče se ni zanimal za naju, po tem ko sva končno enega zapela, in smo gledali aurisa me je ob omembi isofixa zvlekel do corole verso in mi jo na vsak način hotel prodati. Nazadnje so nama hoteli na vsak način prodati avto z napačnim motorjem, napačno barvo in brez željene opreme, kljub omembi da čakanje na avto po naročilu in ne iz zaloge ne predstavlja ovire.

Kupec: hočem črnega aurisa, d4d, luna?
Prodajalec: imamo sivega bencinarja terra, že tiskam ponudbo.

Dobil sem občutek, da je slogan salona "Bodite veseli, da/če vam dovolimo imeti Toyoto".
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

:lol:
Odgovori
  • Informacija