Dejansko je dandanes bolje, da se človek o nakupu odloči še preden sploh stopi v salon, trgovino, ipd. Jst našim prodajalcem sicer ne zamerim toliko tega, da niso seznanjeni z vsakim še tako obskurnim in sekundarnim tehničnim detajlom določenega produkta, pa naj gre za avto, motor ali nov televizor. Mogoče bi glede na to, da gre za njihov vsakdanji kruh, vseeno morali biti, ampak verjamem, da človek ne more v glavi držat katalogov za trideset različnih konfiguracij nekega artikla. Osebno me veliko bolj moti prav ta splošna nezainteresiranost oz. jebiveterstvo. Model ti nekaj ne zna povedat, ampak namesto, da bi te poslušal, si vse skupaj zapisal in se pozanimal, enostavno zdrdra, da 'to sploh ne obstaja'. In se ti po možnosti celo smeje v fris, ko mu poveš, da se zagotovo moti, če se pa že leto dni zanimaš na uradni strani, na petih forumih in pri desetih lastnikih. Kot bi komaj čakal, da se te reši. Jah, tudi prav, hvala za nič, grem pač drugam. Neverjetno, no.
Na srečo resni in informirani prodajalci še obstajajo. Če bom še kdaj kupoval novo Alfo, jo bom zagotovo spet vzel pri Zegi, kjer so se povsem izkazali. Resda so v mojem primeru igrali bolj vlogo posrednika, saj sem v končni fazi k njim pristopil s konfiguracijo avta že v glavi, ampak itak so enako pomembne vse tiste drobne prijaznosti, ki pri kupcu pustijo dober vtis. Ne vem kako je pri drugih slovenskih zastopnikih Alfe, ampak na Gorjanskem dejansko lahko vohaš 'alfizem'. Vsaj meni se je tako zdelo, da ne bo kdo mislil, da delam reklamo. :)
Sočustvujem s tabo, SubjectX.