156 SW T.I edition (nove slikce-str.6,8)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala..seveda jo bom imel.. :)
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

morm priznat, da jo je blo kr težko gledat, ko si jo odpelal... :(
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Tole ti pa vrjamem,sočustvujem :|
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Verjamem.. :wink:
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Če ne najdem druge rešitve, bom mogu potrgat dol folijo na prednjih šipah.

Ne vem kako bi drugače rešil homologacijo. Sem malo po ovinkih spraševal pa so mi rekli, da seveda avta ne bi spustili čez. Ima kdo kakšen nasvet ali napotek? :cry:
komen
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ilirska Bistrica

uf tale alfica pa je iz bistrce :) prečudovita....najlepša :D
NOS is like a hot chick with STDs. You just want to hit it, but you're afraid of the consequences.
Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

dzuko napisal/-a:Če ne najdem druge rešitve, bom mogu potrgat dol folijo na prednjih šipah.

Ne vem kako bi drugače rešil homologacijo. Sem malo po ovinkih spraševal pa so mi rekli, da seveda avta ne bi spustili čez. Ima kdo kakšen nasvet ali napotek? :cry:
Zakaj potrgati?
Ali imaš narejeno homologacijo??

Tudi meni so nekaj sikal na tehničnem, ker imam sprednje zatemnjene, vendar glede na to da je homologacija bila opravljena in se je zakon spremenil kasneje , ne mislim trgat stran....no po malo sikanja sem šel normalno čez!

Če pa nimaš homologacije....pa je tudi ne boš dobil, ker sedanji zakon to ne dovoljuje....in boš moral odstraniti folijo...
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Nope..nimam homologirano..tako da za vikend bom dal folijo iz prednjih šip dol..ne upam si furat brez in bit skoz živčen zaradi policajev... :cry:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Gricko napisal/-a:
dzuko napisal/-a:Če ne najdem druge rešitve, bom mogu potrgat dol folijo na prednjih šipah.

Zakaj potrgati?
Ali imaš narejeno homologacijo??

Tudi meni so nekaj sikal na tehničnem, ker imam sprednje zatemnjene, vendar glede na to da je homologacija bila opravljena in se je zakon spremenil kasneje , ne mislim trgat stran....no po malo sikanja sem šel normalno čez!

Če pa nimaš homologacije....pa je tudi ne boš dobil, ker sedanji zakon to ne dovoljuje....in boš moral odstraniti folijo...
oprosti ce bom s temle postom mal napadaln do tebe izpadu. k si pa tok pametn mi pa poisc ta zakon in prilepi da vsi vidimo. sprednje sipe se da temnit! vendar mora ustrezati kriterijem. na lppju se itk delajo angleze ampak ko prineses sprintano iz neta clanek ki ga je pisal nek na ministrstvu in odgovarjal da se prednje sipe da temniti, pa hitro homologirajo zadevo. dodan je bil samo neko dopolnilo k zakonu ki pa ne prepoveduje FOLIJE. ampak ji samo omejuje vrednost prepusnosti svetlobe.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

colibry napisal/-a:
oprosti ce bom s temle postom mal napadaln do tebe izpadu. k si pa tok pametn mi pa poisc ta zakon in prilepi da vsi vidimo. sprednje sipe se da temnit! vendar mora ustrezati kriterijem. na lppju se itk delajo angleze ampak ko prineses sprintano iz neta clanek ki ga je pisal nek na ministrstvu in odgovarjal da se prednje sipe da temniti, pa hitro homologirajo zadevo. dodan je bil samo neko dopolnilo k zakonu ki pa ne prepoveduje FOLIJE. ampak ji samo omejuje vrednost prepusnosti svetlobe.
nič ne zamerim.....
ja kakor vem imaš lahko malo temnjene sprednje šipe....vednar ima vsak avto (novejši) že tonirane šipe.....in posledično jih ne moreš več legalno temniti ali pa le zelo majhen odstotek (skoraj neopazno, cena pa ni tako neopazna), ne pa kot je bilo par let nazaj cca 30%...

glede zakona ne vem, vem pa da so mi na tehničnem že utrujali ker imam spredaj zatemnjene - še po starem zakonu (čeprav imam homologacijo)

In vem tudi da ti noben, ki temni šipe , ne bo temnil prednjih šip oz ti jih bo na lastno odgovornost in ti bo tudi povedal da jih ne moreš več homologirati! Če se motim pa mi povej kje se da temniti in nato homologirati!??

in glede zakona.....če se tebi ljubi, da te plavi hecajo, da te jeb... na tehničnem....ti pa jim moraš dokazovati svoj prav (tudi če imaš), ne vem če je to vredno mojega časa....pa na koncu boš še kazen plačal, saj majo plavi "vedno prav"....ali pa ti najdejo kako drugo stvar!
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

To sem tudi jaz trdil danes po telefonu in mi je nekdo (mislim da dr. Glass) objasnil, da tistih 70% al 75% je tisto, ko imajo avti že original. :roll:

Meni ni nič jasno..imaš morda ta dokument?
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

kolk jz vem je z temnenjem stekel tko:

Sprednje stranske šipe se smejo zatemnit do 10% , zadnje pa do 55% propustnosti svetlobe , vetrobransko steklo se ne sme temniti

nebom trdil da je 100% res ampak kolk vem je tko od vedn..
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

se to sem najdo..

Tak poseg na vozilo pomeni predelavo vozila, ki mora biti v skladu s prvim odstavkom 200. člena Zakona o varnosti prometa (Uradni list RS, št. 30/98) pregledana v skladu s predpisi o homologaciji, preden se da vozilo v promet. Zatemnjevanje stekel na vozilih je opisano tudi v Pravilniku o napravah in opremi vozil v cestnem prometu (uradni list RS, št. 17/00).
V prvem odstavku 12. člena omenjenega pravilnika je navedeno, da ne smejo biti stekla zatemnjena bolj, kot to določajo homologacijski predpisi.

1. Temnenje sprednjih bočnih stekel (pri vozniku in sovozniku) je dovoljeno z nalepljenimi folijami, ki zadržijo največ 10 % svetlobe.
2. Temnenje ostalih stekel na vozilu je dovoljeno z nalepljenimi folijami, ki zadržijo največ 55 % svetlobe.
3. Vetrobranskega stekla ni dovoljeno dodatno zatemnjevati, izjema je le ozek pas na zgornjem robu stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.

Na vgrajeni foliji mora biti neizbrisana oznaka, s katero lahko dokažejo povezavo z izdanim dokumentom o predelavi. Stranka mora po tem posegu na pooblaščeno strokovno organizacijo za preglede predelanih vozil in to sta:
JP LPP tehnični pregledi, Celovška 160, Ljubljana
RTI d.o.o., Ptujska cesta 184, Maribor

upam da kej pomaga to dvoje :)
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

dzuko napisal/-a:To sem tudi jaz trdil danes po telefonu in mi je nekdo (mislim da dr. Glass) objasnil, da tistih 70% al 75% je tisto, ko imajo avti že original. :roll:

Meni ni nič jasno..imaš morda ta dokument?
ko govoriš o teh 70, 75% je to propustnost....torej 25,30% zatemnjeno
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

viewtopic.php?t=5439&postdays=0&postorder=asc&start=165

Prebral sem zgornjo temo in prvo stran zadetkov strica googla in če prav razumem je povzetek:

1. Zadaj lahko imaš zatemnjeno 100%, s tem da rabiš obe vzvratni ogledali.

2. Spredaj imaš lahko zatemnjeno, s tem da more biti propustnost 70% oz. 75% in na homologaciji oziroma tehničnem to preverijo z merilcem in se ne zadovoljijo več s podatkom o foliji. In zdej če že tonirane šipe pomeriš, prideš skor na mejne vrednosti in torej ne moreš temniti oziroma bi bil rezultat minimalen.

@colibry...a imaš kakšne druge informacije?
Odgovori
  • Informacija