AR 159 - Lastniki

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

woho..vas pa je!!

Ce bi kupovali nov avto, bi se se enkrat odlocili za 159tko ali ne? Zakaj ne?
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

Glede same oblike ja, glede motorja pa jim manjka kakšen močnejši dizl ali bencinar...zdej je verjetno TBI super....ker prej 3.2 ni bla za nikamor glede porabe...
Če to odštejem in nekaj serijskih napak (ki sem jih že odpravil) potem bi se odloču še enkrat za ta avto :D :D :D :D
\°/
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Dejan156 napisal/-a:Glede same oblike ja, glede motorja pa jim manjka kakšen močnejši dizl ali bencinar...zdej je verjetno TBI super....ker prej 3.2 ni bla za nikamor glede porabe...
Če to odštejem in nekaj serijskih napak (ki sem jih že odpravil) potem bi se odloču še enkrat za ta avto :D :D :D :D
Kakšna pa je poraba 3.2 motorja?
No ker ga pač nimaš, govoriš na pamet, ti pa povem da popolnoma primerljiva z drugimi znamkami.

LP
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Absolutno še 1x, vendar bencinarja (1.8TBi).
Saj ne, da bi bilo z dieslom kaj narobe, ampak pogrešam WRRROOOOMMM...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

MaStr napisal/-a:Absolutno še 1x, vendar bencinarja (1.8TBi).
Saj ne, da bi bilo z dieslom kaj narobe, ampak pogrešam WRRROOOOMMM...
×2
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

aaxxx napisal/-a:
Dejan156 napisal/-a:Glede same oblike ja, glede motorja pa jim manjka kakšen močnejši dizl ali bencinar...zdej je verjetno TBI super....ker prej 3.2 ni bla za nikamor glede porabe...
No ker ga pač nimaš, govoriš na pamet, ti pa povem da popolnoma primerljiva z drugimi znamkami.

LP
Imam dizla, to je res, imel pa sem en vikend sicer brero 3.2 in sem imel povprečno porabo 19,7 litra, kar niti malo ni primerljivo z ničemer razen s poršom, kar pa je proti tej 3.2 avijon :D
Pa ni blo pretiravanje in nič, normalna vožnja, samo par pospeševanj od 30 do cca 100 ker motor se res lepo sliši. Ampak glede na porabo ki sem jo imel v 2 dneh, se zdej cel mesec vozm skor :D
Tako da čisto na pamet ne govorim....sta motorja enaka, v 159 pa dvomim da je kej drugač kot v breri.
\°/
Ali
Alfist
Alfist

škoda da v koncernu FLAR ne delajo več 5-cilndrskih turbačev (bencinskih seveda), to bi blo veselje, tut audi ga je oživel v TTju
recimo en 2.3 turbo in 250-260 konjev, huhu
pa tut 2.0 V6 TB bi bil dober :D

cenovno se mi zdi da da se zdajle najbolj splača kupit 2.4 JTDM , ga dobiš za podoben dnar kot bencinca TBi
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mislim da bi dandanašnji iz 2.3 turbo iztisnili mnogo več kot 260 konjev :>

Naj me koklja brcne če ne bi bilo 300.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Mislim da bi dandanašnji iz 2.3 turbo iztisnili mnogo več kot 260 konjev :>

Naj me koklja brcne če ne bi bilo 300.
Mazda cx-7 je 2.3 pa ima 260. Pa pije ko zolna, tako da glede na to, da alfa ni terenc, bi bilo ravno prav najbrz.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Golf R je 2.0 turbo in ima 270PS sam je 4 cilindraš... kolk pa pije pa nevem... ampak pomojem ravno prav :)

Focus RS je 2.5 turbo (5 cilindrov) in ima 300PS...
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejan156 napisal/-a:
aaxxx napisal/-a:

LP
Imam dizla, to je res, imel pa sem en vikend sicer brero 3.2 in sem imel povprečno porabo 19,7 litra, kar niti malo ni primerljivo z ničemer razen s poršom, kar pa je proti tej 3.2 avijon :D
Pa ni blo pretiravanje in nič, normalna vožnja, samo par pospeševanj od 30 do cca 100 ker motor se res lepo sliši. Ampak glede na porabo ki sem jo imel v 2 dneh, se zdej cel mesec vozm skor :D
Tako da čisto na pamet ne govorim....sta motorja enaka, v 159 pa dvomim da je kej drugač kot v breri.
Jaz imam povprečno porabo okoli 14 litrov, kar je popolnoma normalno, pa nisem glih ovira na cesti. 19l je mogoče ampak v mojem primeru samo z dirkanjem od samoforja do samoforja, 200+ km/h po AC ( kar ne prakticiram ) in pa cjazenju v 1,2 prestavi po mestu.
Z normalno vožnjo po omejitvah, pa se da shajati tudi z 11-12 litri.

LP
Ali
Alfist
Alfist

torej še vedno vsaj 1l/100km več kot recimo bavarska konkurenca s podobno konjušnico (3.0, 265 km) a vseeno malo manj kot stara alfina mašina 3.0 V6 iz 166
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

Ali napisal/-a:torej še vedno vsaj 1l/100km več kot recimo bavarska konkurenca s podobno konjušnico (3.0, 265 km) a vseeno malo manj kot stara alfina mašina 3.0 V6 iz 166
Že res, samo primerljiv BMW je potem samo tisti z 4-kolesnim pogonom če smo natančni :wink:

LP
havana_club
Alfist
Alfist
Kraj: Primorska

Ali napisal/-a:torej še vedno vsaj 1l/100km več kot recimo bavarska konkurenca s podobno konjušnico (3.0, 265 km) a vseeno malo manj kot stara alfina mašina 3.0 V6 iz 166

Jaz v vsakem primeru BMW koncerna nebi dal kot legitimno primerjavo... če ne zaradi drugega, ga nebi dal zaradi enormne diference v ceni med obemi vozili...
Ali
Alfist
Alfist

to je pa tudi res
Odgovori
  • Informacija