Creed napisal/-a:Kako ne?
Kaj pa 215/45/17 in 235/40/18 ???
LP
Sicer sem v tej temi že nekajkrat napisal dimeznije za 159ko, pa bom še enkrat: 225/50-R17, 235/45-R18, 235/40-R19.
Pa še za 2.4 naj bi bile 98 nosilnost po navodilih, so še mal dražje vedno...
Jaz imam 1.9 JTDm, pa imam tudi 98 nosilnost v homologaciji, kar "pozitivno" vpliva na ceno & izbiro gum... če bi lahko imel nosilnost 94, je izbira kar večja, cena pa tudi bolj prijazna...
lizard napisal/-a:
Sicer sem v tej temi že nekajkrat napisal dimeznije za 159ko, pa bom še enkrat: 225/50-R17, 235/45-R18, 235/40-R19.
Pa še za 2.4 naj bi bile 98 nosilnost po navodilih, so še mal dražje vedno...
Jaz imam 1.9 JTDm, pa imam tudi 98 nosilnost v homologaciji, kar "pozitivno" vpliva na ceno & izbiro gum... če bi lahko imel nosilnost 94, je izbira kar večja, cena pa tudi bolj prijazna...
No, zdaj mi je lažje (naj še sosedu krava...)
Ne, čist zares, prav bedno, za moje je razlika na gume direkt 17 EUR po komad.
Pa še nisem dobil turanze E300 sploh v tej nosilnosti, ki sem jo hotel najprej.
no, in recimo pridem v trgovino in rečem na forumu je bla ta in ta cena.
pol ugotovimo da niso prave dimenzije in glej ga zlomka, cene poskočijo.
in da nardim 120 km v eno stran za to?
Kako je zdaj s platišči za 159 2.4jtdm??? Na servisu in pri vseh prodajalcih platišč so mi rekli da za ta avto ni platišč 18"!!! To baje zaradi brembo zavor spredaj! Mel sm že 4izbrane modele in potem ti povedo da te pač ne pašejo gor. Pa kaj te, baje nobene 18" ne pašejo. In zdaj sm brez idej kako in kaj. Kolk se da to pomagati z distančniki?
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
laški napisal/-a:Kako je zdaj s platišči za 159 2.4jtdm??? Na servisu in pri vseh prodajalcih platišč so mi rekli da za ta avto ni platišč 18"!!! To baje zaradi brembo zavor spredaj! Mel sm že 4izbrane modele in potem ti povedo da te pač ne pašejo gor. Pa kaj te, baje nobene 18" ne pašejo. In zdaj sm brez idej kako in kaj. Kolk se da to pomagati z distančniki?
laški napisal/-a:Kako je zdaj s platišči za 159 2.4jtdm??? Na servisu in pri vseh prodajalcih platišč so mi rekli da za ta avto ni platišč 18"!!! To baje zaradi brembo zavor spredaj! Mel sm že 4izbrane modele in potem ti povedo da te pač ne pašejo gor. Pa kaj te, baje nobene 18" ne pašejo. In zdaj sm brez idej kako in kaj. Kolk se da to pomagati z distančniki?
Če si bil na original servisu in so ti trdili da platišč 18" ni, jih pošlji nekam. Nimajo pojma.
Predlagam ti da kupiš original za 159, te pašejo 10000000%.
Že sem ti napisal sigurno 2x, da če imajo platišča TUV oz. certfkat za tvoj avto grejo gor in pika. Se že prav bedasto počutim . In tudi v tej temi sem že parkrat napisal mere 18 colskih platišč ki imajo TUV certifikat za 159-ko 2.4 JTDm. Res se že počutim kot da kdo norca brije.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Še enkrat vsem (tud za lizarda):
Alfa 159 2,4JTDM ma homologirano 235/45 R18! Ampak ne gredo gor! Tud ET 35-38, kot piše ne paše! Tud ET41 so že poskusili in ne gre! Težava je v Brembo zavorni čeljusti spredaj (enostavno so preširoke (ne previsoke))!
Ja in če so homologirane oz.imajo TUV certifikat potem bi naj pasale-ampak naj mi kdo najde te felgne (razen original)-bil bi mu hvaležen. Poizvedbe sm poslal vsem možnim (bolj resnim vulkanizerjem) in odgovor je zmerm enak:
Aha, to je ta z 200konji........hmmmmm...ne, po podatkih proizvajalca za ta avto ni platišč v 18" ki bi pasala (kaj šele da imajo TUV oz.homologacijo)!
Torej??? Bil bi vesel vseh konkretnih predlogov, sploh tistih, ki imajo 18" že na avtu, da povedo kako so rešili zadevo (distančniki....).
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
z distančniki lahko rešš, drugače pa res nič ne paše gor, da ima tuv
tko je, če maš alfo
Jst mam sicer 1.9 tko da s tem nism mel težav...ampak vseen je težko dubit feltne ki bi pasale gor...brez dodatnih predelav.
Že sem ti napisal sigurno 2x, da če imajo platišča TUV oz. certfkat za tvoj avto grejo gor in pika. Se že prav bedasto počutim . In tudi v tej temi sem že parkrat napisal mere 18 colskih platišč ki imajo TUV certifikat za 159-ko 2.4 JTDm. Res se že počutim kot da kdo norca brije.