ALU platišča - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

laški napisal/-a:Še enkrat vsem (tud za lizarda):
Alfa 159 2,4JTDM ma homologirano 235/45 R18! Ampak ne gredo gor! Tud ET 35-38, kot piše ne paše! Tud ET41 so že poskusili in ne gre! Težava je v Brembo zavorni čeljusti spredaj (enostavno so preširoke (ne previsoke))!
Ja in če so homologirane oz.imajo TUV certifikat potem bi naj pasale-ampak naj mi kdo najde te felgne (razen original)-bil bi mu hvaležen. Poizvedbe sm poslal vsem možnim (bolj resnim vulkanizerjem) in odgovor je zmerm enak:
Aha, to je ta z 200konji........hmmmmm...ne, po podatkih proizvajalca za ta avto ni platišč v 18" ki bi pasala (kaj šele da imajo TUV oz.homologacijo)!

Torej??? Bil bi vesel vseh konkretnih predlogov, sploh tistih, ki imajo 18" že na avtu, da povedo kako so rešili zadevo (distančniki....).
Med drugim pri ET 41 so platišča bolj pod blatnikom kot z ET 35, namreč manjši je ET bolj ven stoji platišče. Še enrkat ti napišem, če imajo platišča TUV za Alfo 159 2.4 JTDm grejo gor in to je vse kar rabiš vedet!!! Tudi sam imam enake oz. zelo podobne Brembo čeljusti tako da vem kako je s tem in tudi vem, da platišča z ET-jem večjim od 40 sigurno ne bojo šla na tvoj avto, ampak tudi ne bojo imele TUV-a za tvoj avto.

Poglej malo po straneh kakšnih bolj znanih proizvajalcev platišč, recimo Borbet ime vse TUV-e na spletu in tam lepo vidiš kaj vse paše gor, za tvojo 159ko imajo ene par 18 colskih platišč, ET pa je med 35-40. In ni edina firma, obstaja res ogromno firm ki dela platišča in dosti od teh ima v ponudib tudi platšiča ravno za tvojo Alfo.

Izgleda si svoje ponudbe poslal nesposobnim vulkanizerjem, drugega ti ne morem reči. Da pa ne bi obstajala platišča z TUV-om za tvojo Alfo je pa neumnost prve klase.
Tudi uporabnik Giorgio Armani (MV Sport - klubski partner) je potrdil kar govorim, in bo verjetno še največ vedel, saj se ukvarja ravno s prodajo gum in patišč, pa še popust dobiš če si član kluba.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: radovljica
Kontakt:

to preprosto ni res. vozim 2.4jtdm 200 km z 18 colskimi platišči in dimenzioj gum 235/45/18. stvar je tudi homologirana.
Q-tronic
ladislav
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lendava

Tako je...sam imam tudi 18 col. platišča in so vpisane v homologacijski list...
laški
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ravne na Koroškem

1,Torej ta uporabnik MV Sport (klical sem direkt v trgovino) mi je po telefonu povedal da za Alfo 159 2,4JTDM ni alu platišč...Poleg tega ima v ponudbi, ki jo ma na netu komplet alu platišč in gum napačne dimenzije slednjih (namesto 235/45 R18 ima on dimenzije 235/40 R18)....in te od Fondmetala ne gredo gor (preverjeno pri Stepančiču)!

2,Prosim uporabnika 159 2.4JTDM DPF Q-tronic in ladislav da mi povesta katero platišče imata na avtu in mi povesta ET. (lahko tudi na ZS).

Če so Špan Brezovica,MV Sport in A3M nesposobni vulkanizerje oz.prodajalci alu platišč, kot je dejal lizard (ker sem vprašal kao nesposobne vulkanizerje) pač prepuščam vsakemu posebej...
Zanimivo pa da nihče ne napiše katera platišča ima na avtu...Kao da je to skrivnost?
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

laški napisal/-a:Zanimivo pa da nihče ne napiše katera platišča ima na avtu...Kao da je to skrivnost?
Ogromno je napisanega na temo ALU platišč za 159. Sam, kot tudi uporabnik Dejan156, sva v svoji temi predstavila rešitve za neoriginalna platišča za dotični model alfe. Sicer sva opisala rešitev za platišča Tomason TN 6.
Dejan je montažo rešil brez dodatnih distančnikov, jaz, ki pa imam 2.4 model, sem pa montažo rešil s 15 mm distančniki (ravno čeljusti so razlog, da so potrebni, vsaj v mojem primeru na omenjenem modelu platišč, distančniki).
Jaz imam Tomason TN 6, in sicer 18 palčna z ET 40.
Stvar je preizkušena in deluje.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Niko napisal/-a:
laški napisal/-a:Zanimivo pa da nihče ne napiše katera platišča ima na avtu...Kao da je to skrivnost?
Ogromno je napisanega na temo ALU platišč za 159. Sam, kot tudi uporabnik Dejan156, sva v svoji temi predstavila rešitve za neoriginalna platišča za dotični model alfe. Sicer sva opisala rešitev za platišča Tomason TN 6.
Dejan je montažo rešil brez dodatnih distančnikov, jaz, ki pa imam 2.4 model, sem pa montažo rešil s 15 mm distančniki (ravno čeljusti so razlog, da so potrebni, vsaj v mojem primeru na omenjenem modelu platišč, distančniki).
Jaz imam Tomason TN 6, in sicer 18 palčna z ET 40.
Stvar je preizkušena in deluje.
Problem je če hočeš TUV ga za te feltne ne boš dubil, js paše manj k so 19 :D
S TUV je pa izbira platišč za 159, sploh 2.4 zelo majhna,
\°/
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

laški napisal/-a:2,Prosim uporabnika 159 2.4JTDM DPF Q-tronic in ladislav da mi povesta katero platišče imata na avtu in mi povesta ET. (lahko tudi na ZS).

Če so Špan Brezovica,MV Sport in A3M nesposobni vulkanizerje oz.prodajalci alu platišč, kot je dejal lizard (ker sem vprašal kao nesposobne vulkanizerje) pač prepuščam vsakemu posebej...
Zanimivo pa da nihče ne napiše katera platišča ima na avtu...Kao da je to skrivnost?
Že 4 ali 3 krat sem napisal mere za 18-col platišča. Pa še enkrat pojdi pogledat na stran od Borbet-a!!! - borbet.de Izberi konfigurator izberi svoj avto, svoj motor, in boš dobil ven platišča in mere le teh, ki grejo na tvoj avto, zraven boš takoj lahko downloadal TUV.

Kot kaže potem pri teh vulkanizerjih nimajo zastopstva za znamke ki imajo platišča za tvojo Alfo, kar je sicer čudno saj ima OZ med drugim tudi platišča, ki grejo na tvojo Alfo, katere prodaja tudi Špan. Tako, da pomojem so res nesposobni v katalogu pogledat za tvoj avto. Če ne verjameš pojdi na stran od OZ platišč. Skrakta vse gre in ne govorit, da ne obstaja če ti nekdo po telefonu tako reče.
Zadnjič spremenil lizard, dne Pe Mar 12, 2010 8:19 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: radovljica
Kontakt:

sam imam originalna alfina platišča. vpraši na avto triglavu mislim da pride cca malo več kot 1.000 samo platišča

lahko si pa nabaviš repliko:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3465527

lep weekend vsem alfistom =D>
Q-tronic
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uf se opravičujem, OZ ima za Alfo 159 2.4 JTDM samo 19" in 20" platišča. Borbet pa ima 5 različnih 18" platišč za 159ko.

Konfigurator: http://borbet002.mx-live.com/default.aspx

Je pa res, da izbira za 159ko ni ravno velika, se pa ET da zmanjšat seveda z distančniki.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Tud et 41 more it na 159 2.4 jtdM. Mam jz original od alfe brere 3.2, 18ke, z et 41 na moji. Tko da to mora it na brembota gor.
havana_club
Alfist
Alfist
Kraj: Primorska

Družba.... kaj spravim tole gor na mojo?

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3702303
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne, sredinska luknja je premajhna, tole paše na 166,... Rajš po moje prid. :wink:
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Sredinsko luknjo lahko daš postružit, če je samo to ovira ;)
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja sej so tudi vijaki problem, ker ima 159 m14 bi blo treba tud to uredit. Domnevam da bi bilo potrebno tudi te luknje poširit,....
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ker verjamem da marsikoga zanima, predvsem pa ker je na temo platišč kar precej vprašanj, vas razsvetljujem iz prve roke:

Včeraj je bil sprejet sklep evropske komisije in le ta podpisan s strani predsednika g. Barossa , da se uvede in doda na vsa platišča, ki prihajajo iz Made in PRC davek na uvoz le teh. Je bilo vprašanje časa, vendar vsa platišča ki prihajajo in so izdelana tam se pričakuje v prihajajočih mesecih dvig cen, za kar lepo razliko $$$

Tako bo tudi na slovenskem tržišču opazen dvig cen platišč. =D> =D>

Končno, da so nekaj naredili zoper prodaje izdelkov evropskih proizvajalcev in poskrbeli za delovna mesta in gospodarstvo v evropski uniji.
Odgovori
  • Informacija