Sklopka + Dvomasni vztrajnik - 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Sunec
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MS

TribesMan napisal/-a:Ugrajevat rabljeno sklopko in dvomasni vztrajnik je nekaj najbolj norega pod soncem... že če kupiš novega gre čist prehitro po gobe. Z rabljenim boš samo dvakrat plačeval delo.

Se ne splača.
Najdeš najcenejšo varianto, kupiš in menjaš.

Poglej na ebay al pa v kako trgovino ki prodaja rezervne dele.
tak odgovor sem rabil - tnx :) =D>
Sunec
Alfa Member
Alfa Member

sedaj sem se nekaj casa vozil z avtom.. sklopka je definitivno hin.

glede vstrajnika pa nisem prepričan, kake so šanse da so nosilne gumice motorja?

avto se strese samo pri zagonu in zaustavitvi. Nekaj malo tudi pri speljevanju, vandar mislim da to bolj zaradi sklopke, ker ce dodas malo vec gasa, tam okrog 1500 - 2000 obratov, se vec ne opazi. Med voznjo ga ne stresa. Pri vzvratni voznji ga ne stresa.

Pomoc prosim, saj vem da bom videl ce je vstrajnik hin ko razmontiram, vendar sem vezan na avto, pa še rudnik za € bo pol treba odpret :D
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

MEni je sel nedolgo nazaj vstrajnik, simptomi so bili rahlo tresenje pri speljevanju tja do 1400-1500 obratov, potem pa nic vec.

Tudi ko sem avto ugasnil je nekoliko potresel.

Priporocam ti, da se prepricas v kaksnem stanju je, ce bos menjal sklopko. Ker meni ko je sel vstrajnik je unicil se 1 leto staro sklopko ! :evil:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Včasih pomaga, da prezračiš sklopko, moja je sicer nova, sem pa vseeno iz firbca iskal, kje je ventil za prezračevanje, pa ga nisem našel. lahko pa probaš :)
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Sunec napisal/-a:sedaj sem se nekaj casa vozil z avtom.. sklopka je definitivno hin.

glede vstrajnika pa nisem prepričan, kake so šanse da so nosilne gumice motorja?

avto se strese samo pri zagonu in zaustavitvi. Nekaj malo tudi pri speljevanju, vandar mislim da to bolj zaradi sklopke, ker ce dodas malo vec gasa, tam okrog 1500 - 2000 obratov, se vec ne opazi. Med voznjo ga ne stresa. Pri vzvratni voznji ga ne stresa.

Pomoc prosim, saj vem da bom videl ce je vstrajnik hin ko razmontiram, vendar sem vezan na avto, pa še rudnik za € bo pol treba odpret :D
Ko sem jst sumil da je šel dvomastni,mi je serviser povedal,da pri tej dragi težavi,zatrese samo na začetku,ko zategne,medtem ko med vožnjo tega ni čutiti.Se bojim da je res šel dvomastni :cry: :wink:

Mogoče najprej sklopko zrihtaj pa boš videl kaj bo :wink:
"I cant" is not an option !
Sunec
Alfa Member
Alfa Member

@svabo: zadnjic sem imel doma avto na kanalu, pa si ogledal zadevo, ves, to je toliko dela, da razdrem skoraj celi avto da dobim koš stran, bom raje pol že menjal oboje, vztrajnik in sklopko, ker drugače mi samo sklopko vniči pa mam samo dvoje stroške in delo.

poleg tega, pa je "baje" bila sklopka menjana pred dvemi leti, in če je temu tako, je ocitno ze tedaj moralo nekaj bit rahlo narobe z vztrajnikom, ker jo je tako hitro požrlo.
..: Win or Die Trying :..
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To je itak najbolš da vse skup manjaš,samo na zalogi je treba imeti nekaj $$$ da urediš zadevo,Bili so prazniki,razprodaje so tukaj,tko da stroški so.Odločiti se je treba kam bodo šla sredstva :wink:
Sunec
Alfa Member
Alfa Member

takole... vikend je bil delaven, menjal sklopko in dvomasni vztrajnik.

Genijalci ki so menjavali sklopko pred mano, kar je trdil prejšnji lastnik, so lamelo vgradili narobe obrnjeno.. bravo..

Sedaj je oboje novo.. in opazno manj strese avto.. tresljaji ki so še opazni, so pa po mojem mnenju zaradi znucanih gumic ki nosijo motor.

ps: preden kupujete stvari v trgovini kot je GMT je dobro, da imate stari del sabo, ker meni so do sedaj zmeraj in to res cist zmeraj dali napačen del.. kot pri termostatu, tako sedaj pri semeringu, itd.
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

Sunec napisal/-a:takole... vikend je bil delaven, menjal sklopko in dvomasni vztrajnik.

Genijalci ki so menjavali sklopko pred mano, kar je trdil prejšnji lastnik, so lamelo vgradili narobe obrnjeno.. bravo..

Sedaj je oboje novo.. in opazno manj strese avto.. tresljaji ki so še opazni, so pa po mojem mnenju zaradi znucanih gumic ki nosijo motor.

ps: preden kupujete stvari v trgovini kot je GMT je dobro, da imate stari del sabo, ker meni so do sedaj zmeraj in to res cist zmeraj dali napačen del.. kot pri termostatu, tako sedaj pri semeringu, itd.
In koliko si dal za dele, garnitura sklopke +vztrajnik?
Slika
Sunec
Alfa Member
Alfa Member

zrihtal en uporabnik s foruma za nekje 470€
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za oboje dvomastno vztrajnik+sklopka=470eur je res poceni glede na to kakšne so cene na trgu.Mislim da samo dvomastni vztrajik je približno toliko kot si ti dal za oboje :wink:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pozdravljeni,
cene so naslednje:
sklopka valeo 821325 214,60
vztrajnik valeo 836016 244,00

to je bila cena od olef-a za 2.4 m jet
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kolegu je šel vztrajnik na alfi. Zanima ga če paše iz moje ki je 2.4 20v na njegovo ki je 2.4 150 PS?

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ne... popolnoma drugačno vse...
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

mihecmiha napisal/-a:Pozdravljeni,
cene so naslednje:
sklopka valeo 821325 214,60
vztrajnik valeo 836016 244,00

to je bila cena od olef-a za 2.4 m jet
Kje pa se dobi vztrajnik za tako ceno? Meni je tudi kot kaže šel :s
Imam pa 2.4 mjet 20v (176KM). Se pravi verjetno enaka kot tvoja.
Odgovori
  • Informacija