NATEGA - Pomoc prosim

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Najprej lep pozdrav vsem. Pa vam kr povem kake tezave mam.

V nedeljo sem na sejmu nasel avto, ter se z lastnikom zmenil za nakup. Najprej je imel ceno postavljeno na 1.200.000, vendar je pisalo da ta cena ne vsebuje litih felten in radija. Rekel sem mu da za ta denar hocem avto tak kot je. Kasneje smo prisli do dogovora, da mi feltne pusti gor, radio vzame ven, poleg mi pa da se 4 jeklena platisca z zimskimi gumami ter original pokrovi. Za to ceno seveda. Ok, recem, in se znenimo naslednji dan (ponedeljek) pred Avto Triglavom ker sem hotel pred nakupom se mnenje mehanika. Avto malo pregleda in pove da je vse uredu. Nato gremo cez cesto delat kupoprodajno pogodbo. Ko papirje podpisemo zahteva denar. Dam mu vseh 1.200.000, presteje in ugotovi da je vse tako kot treba. Nato gremo do notarja, kjer smo pogodbo overili. Cloveka nato se zapeljem do doma (Lasce), in se vrnem z avtom nazaj. Doma poberem tablice dol, ter mu jih skupaj s prometno poslem, da ga on odjavi iz prometa in mi nato odjavljeno prometno poslje nazaj.
Naslednji dan ga klicem, pa je nedosegljiv. Po parih dneh ga koncno dobim, pa pravi da ga bo lahko odjavil sele v ponedeljek (naslednji tedn), pa pravim pac ok, kaj pa cem. Nato pa vceraj ponoci ob 23.00 dobim iz njegove cifre naslednji SMS. Citiram:
"Spostovani! Po tehtnem premisleku sem zakljucil, da ste mi speljali nove gume z platisci, ter original pokrove v vrednosti vsaj 120 jurjev. Ko vam posljem prometno mi placajte 60 jurjev po povzetju. Ce predava zadevo policiji se vsaj dve leti ne boste smeli voziti. Napisite samo ali naj prometno posljem z placilom 60 jurjev ali boste zadevo dali sodiscu? Gum z platisci nocem vez nazaj."
In kaj sedaj? Avto imam doma, vse papirje od avta, skupaj z overjeno kupoprodajno. Samo brez prometne ne morem nic. Ce grem na policijo kekci itak nic naujo nardil, sodisce itak vemo kako dela, pa se nimam denarja za vse sodne stroske. Ce ga grem sam iskat mi itak nemo dal, ce ga zbijem me lahko pa se toz, nejeb* bom pa spet jz. Njegove podatke imam, ampak jih zaenkrat se nebom javno objavu.
Ni mi problem po eni strani placat 60k, samo na kur** mi gre, ker izsiljuje. Ce bi od samega zacetka reku, hocem tok pa tok, bi tud pristal.
Torej, ce ima kdo kaksno idejo ali je mogoce ze imel podoben primer bi lepo prosu ce mi lahko pove kako pa kaj. Vsaka ideja je toplo dobrodosla. Hvala za odgovore ze v naprej.

LP
Uporabniški avatar
golf11
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor
Kontakt:

Prestrasit govnara, da ne bo nikoli vec kaj takega naredil :evil: :evil: :evil:
Joj..ljudje so pokvarjeni v dno duse....
Uporabniški avatar
MATEVŽ
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj
Kontakt:

Jst mislim da bi(glede na to da maš vse papirje)vseen mogu zadevo predat policiji.Sej mu valda nis res česa ukradu,pedru zarukanmu.
Jaooooo ljudi....take je za pobit :evil: :evil:
Over and out.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

prijavi ga policiji
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Pre policijo se bo usral, pa čeprav ima mogoče celo malo prav, da se dalj časa ne bi mogel voziti, če bi zadeva šla na sodišče. Vseeno mislim, da se bo pred policijo usral, sploh če ga boš prijavil v smislu, da ti je odtujil ali 1200000,00 Sit ali v smislu, da ti je odtujil prometno dovoljenje.

Če pa policaji ne bodo zalegli pa raje plačaj 30000Sit izterjevalcem pa boš tudi dobil prometno. 8)
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
FRooTEG
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep opzdrav !

Tu je on tud sebe mal zajebu !

Avta nebo mogu zavarovat na svoje ime, dokler ne dobi fotokopije tvoje zavarovalne police ! To pa pomeni, da k boš ti ta avto zavaroval, ga ( njegovega ) šele on lahk zavaruje na svoje ime ! 100% Preverjeno !
Drugač pa .. bognedaj mu 60k SIT Pošiljat !!! Makr na sodišče z njim ! Ne se pustit strašit z takimi zadevami, ki so brez pravne podlage !

Matr jim vidim !!! GRRRRR
:x :x :x

LP FRooT!
Prodam:
- DLS Nobelium 10
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Zelo hitro boš uredil - na policijo z notarsko overjeno pogodbo pa bodo šli kar na dom k njemu - vztrajaj in kliči in pritiskaj...poznam podobne primere...par dni pa bo...potem pa back mesage, ko bo vse urejeno :mrgreen: :evil: :twisted:
Lp!
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala za odgovore. Zdej k poslusam razlicn folk, me je se zagrabila panika, da ni avto slucajno ukraden, pa da je s kaksno fake prometno prsou. Sam sem zdej pogledu homologacijski kartoncek, cifre na avtu in na pogodbi in se vse ujemajo. Samo on je rekel da je drugi lastnik. In zdej ko sem boljse pregledal racune sem opazil da je prometna napisana na neko gospo/gospodicno, potem racun od strajnarja je napisan na nekoga drugega, zadnji racun od Jereba, pa je na njegov ime in priimek. Se pravi je vsekakor 3 lastnik najmanj. Mogoce bi bilo dobro, ce bi poiskal po imeniku tisto gospo, na katero je napisana servisna knjizica in jo uprasam kdaj in komu je avto prodala...
Drugace pa, na policijo sm mislu ze it, samo se se obotavljam, po drugi strani pa res raje dam tistih 60k iztirjevalcem.

LP
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

pejt na policijo pa jim povej kako je bilo na kupoprodajni je njegov podpis overjen pri notarju pa še sms jim pokaži kaj ti je poslal
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

Ma človek, jest bi mu jajca odtrgu. Da kupm avto, pa se ne morm vozt, sej se mi utrga. Pejt najprej na policijo, pa povej kaj pa kako. Če ne bo nič, se boš pa moral poslužiti malo manj etičnih stvari - IZTERJEVALCI !!!!
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: [email protected]
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sm mu poslou SMS da denarja nau vidu in naj mi posle tist ce misl. Ce do jutri ne bo odgovora grem na policijo in naj oni resujejo zadevo.
Mislm, sploh se uradno nimam Alfe, pa mam ze probleme z njo :lol:

LP
Uporabniški avatar
Jakap80
Alfist
Alfist

Jonas napisal/-a:Sm mu poslou SMS da denarja nau vidu in naj mi posle tist ce misl. Ce do jutri ne bo odgovora grem na policijo in naj oni resujejo zadevo.
Mislm, sploh se uradno nimam Alfe, pa mam ze probleme z njo :lol:

LP
No, bos mel vsaj neko podlago ... bos potem bolj odporen na ostale probleme, ki te se cakajo 8)
Alfa Romeo 155 1.8 TS
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

je moje mnenje sledeče in sicer jaz bi prijavil da sem izgubil promentno dovoljenje, tako boš dobil duplikat, on si pa lahko z njo doma le ritico briše.
No to je bil zdaj čampov show in je povedal kar je imov, če pa kaj povedal ni, pa povejte si sami.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Če prometne še ni odjavil, ne bo mogel kopije delat. Tip le ni neumen.
Slika
bogibogo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Moje mnenje je vsekakor obisk policije. Lastnik avtomobila je zakonsko zadolžen, da uredi prepis avtomobila v zato določenem roku( mislim da nekje med 10 in 14 dni), v kolikor ne lahko za to zakonsko odgovarja. Ti pa tem primeru priskrbiš izjavo ali potrdilo o tvoji odvisnosit od avta oziroma zmanjšanju mobilnosti, vložiš civilno tožbo in si prislužiš 1,2 msit. Morda v dveh letih, morda prej, frajer pa v tem primeru ob ugodno rešeni tožbi v tvoj prid nemore ustvarit dobrin, ker ga čaka davkarija ozirom izplačilo 1,2msit.
Odgovori
  • Informacija