Zadnja zavora mi šteka... še vedno...

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

129ps
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfe
Kraj: notranjska

pero666 napisal/-a:bluzim, ker se ne spoznam na sraufanje tolko, ampak:
ce niso cilindri, ce ni abs centrala, ce ni zajla od rocne: pol ko stisnes bremzo, pritisk ne popusti takoj in ploscica drsa. Bi lahko bla kaka lajtunga za olje kje stisnjena, pa da je not v lajtungi kaka kroglica al pa umazanija. Ko stisnes bremzo, olje gre naprej, nazaj grede pa umazanija al pa kroglica la pa neki pac v lajtungi povzroci, da olje ne more nazaj. In cilinder je se malo pod pritiskom in se ti greje.
Tudi to je možno
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

kaj pa sam servo od zavor si tudi pregledal?

lp
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kako se pa pregleda servo od zavor?

BTW. Še nekaj... ko sem nižal avto mi je znani serviser s primorske nastavil volan "postrani"... fali par stopinj od ravnega položaja. Je mogoče to lahko problem? Da potem VDC popravlja stalno? Čeprav v tem primeru bi verjetno utripala lučka VDC... ali pač?
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

ko si izklopil ABS +VDC, bi tudi v primeru te tezave ki si jo opisal, morala zadeva prenehati z bremzanjem...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Drži... ko naslednjič zacvili... potegnem ven varovalko pa bomo videli če je to to...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja in ce bo pol se vedno cvililo pol je nakj mehanskega...ali kaj z rocno zavoro...zajla, lai pa nekaj s cevljustjo.

Edit:
se neki...a je moznmo da imas kako cevko od zavor kje stisnjeno,poskodovano od kakega udarca?

LP
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Glede volana:

je možno, ker imajo ponavadi sistemi senzor odmika od centra in bi lahko to zaznaval. Ne vem če dotični ampak vseeno daj poštimati.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Tudi meni se pojavlja podoben problem, s tem da za razliko od tebe na sprednjem desnem kolesu. Cvili ko ne bremzam in še to vedno ko zavijam v levi ovinek ob počasni vožnji (parkiranje, zavijanje v križišču). Ko volan zravnam oziroma ga odvijem v desno stran zadeva utihne. Prav tako utihne, če zabremzam.

Včeraj sem se zaradi tega peljal do petrovčiča, kjer mi je mehanik svetoval takole:

1. Poskusi avto spravit na 80,90kmh in naglo zabremzaj "tak da te fukne iz zica".

2. Če to še vedno ni pomagalo, je potrebna menjava ploščic. Nisem ga čisto točno razumel, nekaj je govoril o zavornih batih in obrabljenimi ploščicami, diski so za njegove pojme še vedno O.K.

Ker zadeva tud po prvi metodi ni utihnila, grem ob plači menjat sprednje ploščice, pa bom potem poročal. Je pa annoying tale zvok, saj sem že pred časom na forumu spraševal v čem je fora, pa ste bli vsi like :?: wtf!?

lp
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Men tud škripa spredaj desno, ampak vedno ko so zavore pre oz. ogrete in to samo v desni ovinek. Zvok utihne ko se shladijo oz. če pipneš zavoro v desnem ovinku. Ni mi jasno kej tok škripa. Mene to ne sekira ker je v planu menjava komplet diskov in ploščic.
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

No evo, welcome to the club...
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prenežni ste :P :lol: hehe jaz bom jutri pogledal in namazal vodila ploščic pa da vidimo če bo kaj bolje #-o
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmmm...

Danes vozil normalno MB-LJ... Brez problemov. Potem sem pa na dunajski v ljubljani malo bolj na polno zavrl pred enim semaforjem in je začela cvilit...
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

Zgleda, da zadeva začne cvilit ko se diski zagrejejo (ploščice?) .. tud sam ponavadi zjutraj nimam problemov, s tem da na AC se skoraj težko tako zagregejo pomojem... bolj utruja mestna vožnja (semaforji, speljevanje, zaviranje)...
Uporabniški avatar
milaneze
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni se je pojavil isti problem s simptomi cviljenja, začelo pa je tako, da sem utrgal nosilec ročne zavore (pri obračanju na ročno na suhem asfaltu). Posledica je bil konstanten pritisk na zadnjo levo zavoro, kar je rezultiralo v pregretju diska, torej zvitem disku.

Po menjavi je cviljenje sicer nehalo, a me je opozoril serviser, da je pri podiranju čeljusti našel razkosane koščke gume (glej sliko za lokacijo). Pravi, da je tu notri mehanizem za povratno silo, ki odpira čeljust in da je potrebno zamenjati te gumice. Zdaj rabim samo šifro tega dela in zadeva naj bi potem bila konkretno rešena.

album_pic.php?pic_id=1813
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

@milaneze
Tam notri jaz pri 166-ki nisem odkril nič drugeha kot štift in pušo, ki sta bila za namazat.

@TribesMan
Nekaj podobnega se je dogajalo meni pri drugi 75-ki, ko je po daljšem zaviranju začele držat zadnje bremze (nekaj se je zaradi vročine preveč razširilo). Če sem pustil kakih 5 min, da se je ohladilo, je šlo naprej spet brez problemov.
Ročna skorajda ni bila preveč prišponana, so bile pa ene take pacanaste poščice (so se kar mazale na disk), ki so skorajda sigurno povzročale tole, ker pred menjavo ploščic tega ni bilo.
Kakšne ploščice pa imaš?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija