bugisan napisal/-a:
'Druga težava pa je ta, da mi zadnji čas motor, zlasti ko ga vozim v nizki prestavi ter nizkih obratih, "cuka"....................'
Enako pri meni. Avto star 10 mesecev in motor cuka v 3. prestavi pri 1200 -1500 obratih. Ne glede na način vožnje (kratke ali dolge relacije, mestna vožnja ali po avtocesti, ...) motor cuka. Ne cuka edino, če voziš na polno, a tako se ne moreš voziti v mestu, niti v kaki gneči (poln gas pa bremza, pa spet gas na polno pa...). Poleg tega opažam tudi, da se pri pospeševanju s polnim plinom kazalec za tlak turbine povzpne do 1.5 bara, nato za trenutek pade na 1.3 bara in se spet dvigne nazaja do 1.5 bara. Je to normalno delovanje turbine?
Govoril sem tudi s članom tega foruma, ki ima isti problem in pravi, da avto stoji več na Avto Triglavu kot doma, a problema ne znajo rešiti. Na AT pravijo, da gre za serijsko napako!? Halo, če gre za serijsko napako, bi moralo priti do tovarniškega vpoklica vozil, ali ??? Kaj nam zdaj velja garancija vozila, čisto nulo. Pa naj bi šlo za enega boljših, če ne najboljših dizelskih motorjev... malo morgen.
LP