159 2.4 JTDM in kilometrina

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Diesel manija, ki je pripeljala ljudi do tega, da kupujejo dizle tudi, če delajo samo 10000km na leto, sedaj jemlje svoj davek.

DPF filtri so očitno rak rana sodobnih dizlov in ponovno prihajajo časi, ko bo za človeka, ki naredi do 30000km na leto pameten nakup bencinc.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ziga22 napisal/-a:To imate probleme, ker Alfe vozite kot stari ati. Ko je motor ogret lepo malo po ovinkih in do 4500Rpm pa bo 8)
Malo šale malo zares.
Problem je v tem, da imam naprimer sam do joba 7 km in tocno 4 desne ovinke, ce ne stejem parkirisca. Pa se ti so v prvih 2 km. Se pravi, najboljs da grem se en krog po obvoznici (33 km) vsakic :?:

Ne ga no lomt, avto za 35 keur ne more delat samo na AC :(
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

bugisan napisal/-a: 'Druga težava pa je ta, da mi zadnji čas motor, zlasti ko ga vozim v nizki prestavi ter nizkih obratih, "cuka"....................'
Enako pri meni. Avto star 10 mesecev in motor cuka v 3. prestavi pri 1200 -1500 obratih. Ne glede na način vožnje (kratke ali dolge relacije, mestna vožnja ali po avtocesti, ...) motor cuka. Ne cuka edino, če voziš na polno, a tako se ne moreš voziti v mestu, niti v kaki gneči (poln gas pa bremza, pa spet gas na polno pa...). Poleg tega opažam tudi, da se pri pospeševanju s polnim plinom kazalec za tlak turbine povzpne do 1.5 bara, nato za trenutek pade na 1.3 bara in se spet dvigne nazaja do 1.5 bara. Je to normalno delovanje turbine?

Govoril sem tudi s članom tega foruma, ki ima isti problem in pravi, da avto stoji več na Avto Triglavu kot doma, a problema ne znajo rešiti. Na AT pravijo, da gre za serijsko napako!? Halo, če gre za serijsko napako, bi moralo priti do tovarniškega vpoklica vozil, ali ??? Kaj nam zdaj velja garancija vozila, čisto nulo. Pa naj bi šlo za enega boljših, če ne najboljših dizelskih motorjev... malo morgen.

LP
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: radovljica
Kontakt:

se strinjam s pripombo malo morgen. če moraš po 64 tisoč km, dati za servis 4.000 € kot jaz je to sranje. glej štorijo kompresija v cilindru. pravijo tudi, da je mašina delana v kooperaciji z GM - od nekoga na forumu sem dobil pod nos da je to bedarija - ampak temu ni tako, bolj je za verjet ljudem iz Avto triglava, ki sigurno več vedo o tematiki kot mi forumaši.
slišal pa sem tudi da je z motorjem 1.9 jtdm (150 km) čisto druga pesem - nastajal pa naj bi izključno v italiji. ne poznam pa kakšne so izkušnje z novim 2.0 jtmd (170 km). je mogoče kakšen lastnik, ki bi kaj povedal na to temo.
Q-tronic
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:se strinjam s pripombo malo morgen. če moraš po 64 tisoč km, dati za servis 4.000 € kot jaz je to sranje. glej štorijo kompresija v cilindru. pravijo tudi, da je mašina delana v kooperaciji z GM - od nekoga na forumu sem dobil pod nos da je to bedarija - ampak temu ni tako, bolj je za verjet ljudem iz Avto triglava, ki sigurno več vedo o tematiki kot mi forumaši.
slišal pa sem tudi da je z motorjem 1.9 jtdm (150 km) čisto druga pesem - nastajal pa naj bi izključno v italiji. ne poznam pa kakšne so izkušnje z novim 2.0 jtmd (170 km). je mogoče kakšen lastnik, ki bi kaj povedal na to temo.
2.4 mašina je čisti italijanski proizvod, evolucija predhodnje. GM-ovi pa so bencinci 1.9, 2.2 in pa 3.2.

P.S. Na AT nimajo pojma kaj sploh prodajajo
LP
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

tega ti preprosto ne verjamem. bolj verjamem AT.
Q-tronic
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:tega ti preprosto ne verjamem. bolj verjamem AT.
Saj te noben ne sili. :D

LP
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

zgornji del motorja 2.4 jtdm - glava odmične gredi ventili je avtorsko delo GM.
Q-tronic
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

in če je še to res kar si napisal pa je sploh sr.... totalno so zanemarili tradicijo - ali lahko še sploh rečejo cuore sportivo, da jim tam eni luzerji iz GM solijo pamet okoli mašin. ????????????
Q-tronic
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine

Tu imaš o JTD motorjih.

pa še tole:
Ownership of some Fiat JTD designs is shared with General Motors as part of a settlement of the failed merger between the two auto conglomerates. GM Powertrain Europe group in Turin, Italy manages their interest in these engines.

LP
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

Glede bencinarjev pa vsaj za 3.2 mašino, je tako da je blok motorja GM ( Holden v bistvu ), glava pa je Alfa ( Fiat ).
Glavni razlog je, baje, neustreznost starega Arese V6 motorja v emisijah, kar pa mislim da bi lahko uredili.
Je pa ena dobra stvar tega motorja. Ima verigo namesto jermena.

LP
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

aaxxx napisal/-a:
159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:se strinjam s pripombo malo morgen. če moraš po 64 tisoč km, dati za servis 4.000 € kot jaz je to sranje. glej štorijo kompresija v cilindru. pravijo tudi, da je mašina delana v kooperaciji z GM - od nekoga na forumu sem dobil pod nos da je to bedarija - ampak temu ni tako, bolj je za verjet ljudem iz Avto triglava, ki sigurno več vedo o tematiki kot mi forumaši.
2.4 mašina je čisti italijanski proizvod, evolucija predhodnje. GM-ovi pa so bencinci 1.9, 2.2 in pa 3.2.

P.S. Na AT nimajo pojma kaj sploh prodajajo
LP
Ne vem zakaj na AT ne ukrenejo kaj v zvezi s tem cukanjem; npr. da bi poklicali v Alfa Romeo fabriko in se pozanimali o tej napaki in kako se jo odpravi. Verjetno so italjanski inženirji našli kako rešitev, saj je 210 km motor na tržišču že skoraj 3 leta. Sodeč po tujih forumih imajo težave s tem motorjem tudi drugje. Zanima me, če je sploh kdo, ki nima težave s cukanjem 2.4d motorja pri nizkih obratih?

LP
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

Verjetno zaradi tega ker jih prav malo briga za vse težave. Se vidi odnos ko prideš v salon ali po rezervne dele.
Moje mnenje je da bi rabili drugega zastopnika znamje v SLO.

LP
jaka_speed
Alfist
Alfist

Jaz nimam zaenkrat nobenih problemov s cukanjem..Je pa res ,da mam avto sele en teden.Ma pa 114000 km in če bi cukal bi verjetno v tem času se to že opazilo.Sem pa iz firbca šel na avto.net pogledat kolk bencinskih 159 je naprodaj.... Točno 4,če ne štejem dveh novih od Zege in 116 dizlov.Naj pa povem ,da ma frend 2 leti starga Cliota dizlaša,ki ga fura skoraj samo po mestu in nima nobenih problemov.
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

Če kdo razume italjansko, bi se mogoče rešitev omenjenega problema našla na http://forum.clubalfa.it/240-jtd-jtdm.
Sam sem brskal le na DE in UK forumu.

LP
Odgovori
  • Informacija