159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:po moje da je tu bistvena razlika med kakovostjo diesla. sam nikoli ne tankam an petrolu poznam pa ljudi, ki so delali primerjavo in so nareidili po 100 km več z enim tankom napolnjenim na OMV ali AGIP-u v primerjavi z petrolom. tam ti notr dajo po moje še kakšne fekalije in kafilerijske odpadke.
Je bla debata tud na nasem forumu glede kakovosti nafte....eni cutijo tako razliko kot da bi pridobili najmanj 50KM, drugi pa ne cutimo razlike...ne pri moci ne pri kilometrini.
Seveda je v-power najboljši, saj je popolnoma sintetično gorivo pripravljeno iz plina. V njem ni nobenih škodljivih primesi, zato je izgorevanje veliko boljše in čistejše, poraba nižja... Cena je pa konkretno višja kot "navadno gorivo"... pa še v sloveniji ga ne dobiš nikjer.
Glede nafte...sam ze dobrega pol leta tankam v Avstriji;pred tem so mi brat pa se nekaj ostalih govorili,da avto z avstrijsko nafto pije manj kot z naso;seveda jim nisem verjel in govoril da naj take resnice obdrzijo kar zase...in zanimivo:Z nafto natankano v SLO(predvsem OMV,nekaj tudi Petrol) mi je Laguna pila vedno preko 7l;sedaj pa ze nekaj casa 6,5 ali 6,6 l/100km...torej je nekaj ocitno resnice v tem?Po seveda vozim iste relacije in enako (pre)tezko nogo.
jaka_speed napisal/-a:Sam tko za info naj povem,da sm naredu učeri veliki servis.Preventivno že na 115000 tko da bom zdej mirno spal.Upam :)Teče kot urca.
Naredu sm ga na Adria Plus v NM (pooblaščeni servis) Bli so prjazni in avto sem prevzel ob dogovorjeni uri.Zdej samo upam,da bo naslednjih 30k km B.P.Tok tok tok
In koliko te je to prišlo €, seveda če ni skrivnost?