Ali kdo pozna ta avto - 7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
warpedone
Alfa Junior
Alfa Junior

Okej :D
Go For It!
slavko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Raka

Sam sem veliko v Ljubljani in kar dostikrat malo "posnofam", kaj se trenutno prodaja od Italijanov pri naših vrlih preprodajalcih...malo me vcasih zamika, da zamenjam trenutni voz. Pa se po vecini, po malo boljsem pregledu kaksnega komada le nasmejem prodajalcu in se vsedem v svojo "kanto", ki po pravici povedano, po vec kakor 200 tkm za sabo, ze zgleda bolje...
Ne vem, prav gotovo te kilometrine avto nima, tista servisna je itak ponarejena, ce jo ze ima...barvani so pa itak vsi...bolj ali manj...
Je pa res, da ce je ze kej pobarvano ajde...problem se pojavi, ko bi rad avto sprobal, da vsaj vidis, kako se pelje, ce vse deluje...to pa ne , se ne da, lahko tu po parkiriscu, pa saj vse deluje..yea right..
Mozno, da se najde tudi kak dober primerek....tudi sam ga iscem, vendar mene ti prodajalci pri BTC-ju ne prepricajo....
Bi pa dodal se nekaj..
zadnjic me pot ponese v Novo mesto, pa cakam zensko, ki ima opravke in..
zavijem v TPV...veliko alfic, barv po zelji, prijazni, ustrezljivi trgovci...
malo gledam..jao boze moj..pa kaj se to prodaja, kje ste pa dobili te primerke..kako, kaj ne vidite, da so kot nove...ja, pa musice in prah, ujet v lak je tudi original, a ne, pa servisna izpred dveh let je tudi popolna...tisina....ni nic cudnega, da alfe nimajo nikakrsne cene....
Malo off, malo zares..
LP
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

3 od tistih 2008 letnik, Progression 159-k (uvoženih je bilo 100+ kosov) sedaj naprodaj tudi pri Zegi:

http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=1
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

Zdaj že kar en čas ugotavljam, da AC razpršuje ponudbo tako, da tu in tam kakemu dilerju odstopi kak komad, prodajajo pa jih itak naprej vsi po 14.800-15.000, tako da se hitro vidi, kam pes taco moli.
Indeed.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

alex146 napisal/-a:3 od tistih 2008 letnik, Progression 159-k (uvoženih je bilo 100+ kosov) sedaj naprodaj tudi pri Zegi:

Te avte sem gledal na dvorišču od AT in se mi zdi, da so napram alfam pri ostalih prodajalcih skoraj odlično ohranjene. GTC recimo ima alfo s 45000km in ko je primerjaš s katero od teh na ATju izgleda kot, da bi jih imela 400000km za sabo.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
RRovan
Alfist
Alfist
Vozilo: 156SW 2.4JTDm 20v
Kraj: Logatec

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3949058&show=1

Taka lepotica za tok mal denarja? :|
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

11 let star avto je... lahko je še taka lepotica...
RRovan
Alfist
Alfist
Vozilo: 156SW 2.4JTDm 20v
Kraj: Logatec

Me kar mika it pofirbcat. :D
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Prometej napisal/-a:Zdaj že kar en čas ugotavljam, da AC razpršuje ponudbo tako, da tu in tam kakemu dilerju odstopi kak komad, prodajajo pa jih itak naprej vsi po 14.800-15.000, tako da se hitro vidi, kam pes taco moli.
Drži. Kar nekako poplavili so trg z njimi. Občutek pa imam, da ne gredo najbolje v denar.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:
alex146 napisal/-a:3 od tistih 2008 letnik, Progression 159-k (uvoženih je bilo 100+ kosov) sedaj naprodaj tudi pri Zegi:

Te avte sem gledal na dvorišču od AT in se mi zdi, da so napram alfam pri ostalih prodajalcih skoraj odlično ohranjene. GTC recimo ima alfo s 45000km in ko je primerjaš s katero od teh na ATju izgleda kot, da bi jih imela 400000km za sabo.
Tudi jaz sem si jih nekaj ogledal, ko sem bil v fazi nakupa, pa me niso najbolj navdušile: skoraj vsaka je imela kakšno prasko, notranjost pri nekaterih precej slabo ohranjena, zelo skromna oprema in zelo omejen nabor barv. Pa tudi cena se mi je zdela malce previsoka: takrat so bile vse še po 15,5K in nič niso hoteli slišati o kakšnem nižanju.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ja glede prask je nekako videt, da avti niso novi, ampak 2 leti stari. Ampak proti povprečni ponudbi na našem trgu so vseeno generalno gledano te alfe ohranjene za vzgled. Najverjetneje imajo tudi realne kilometre.

Ampak bodimo realni. Povprečen uporabnik tega foruma meni, da bi za 5500€ moral dobiti 159 2.4 najmanj distinctive, če že ne kar Ti, pa morala bi imeti manj kot 50000km in od nakupa naprej ji ne bi smela več padati cena. Pa da ne pozabim, servis bi moral biti vsakih 50000km za ene 120€ pa vmes ne bi smelo nič crknit. ;)
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

saj ne rečem, da so avti slabi. mene pač niso prepričali (razloge sem navedel zgoraj). raje sem se odločil za tole cutie car.php?mode=viewprofile&u=1393 in mi zaenkrat ni žal

poleg že omenjenih razlogov še tale: vse so na tistih osnovnih 16 palčnih platiščih :( 159 pač bistveno bolje izgleda na, vsaj, 17-kah
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:
Ampak bodimo realni. Povprečen uporabnik tega foruma meni, da bi za 5500€ moral dobiti 159 2.4 najmanj distinctive, če že ne kar Ti, ;)
pretera ga :lol:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Teo napisal/-a:Ja glede prask je nekako videt, da avti niso novi, ampak 2 leti stari. Ampak proti povprečni ponudbi na našem trgu so vseeno generalno gledano te alfe ohranjene za vzgled. Najverjetneje imajo tudi realne kilometre.

Ampak bodimo realni. Povprečen uporabnik tega foruma meni, da bi za 5500€ moral dobiti 159 2.4 najmanj distinctive, če že ne kar Ti, pa morala bi imeti manj kot 50000km in od nakupa naprej ji ne bi smela več padati cena. Pa da ne pozabim, servis bi moral biti vsakih 50000km za ene 120€ pa vmes ne bi smelo nič crknit. ;)
Jah lej situacija je pac taka, 159 se da dobit novo za 18k eur, za 22k eur celo dizla z nekaj opreme...Normalno da je 16 jurjev za 2 let staro previsoka cena,sploh v danasnjih cajtih in sploh ce prodajas italjana in sploh ce pogledas da dobis 159 ze za 9 jurjev...tko pac je...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Miholl meni se 159 ne zdijo tako poceni. Malo lepše ohranjena, pod 100000km in letnih 2007 stane takoj okoli 14000€. Nove pa se niti v sanjah ne začno pri 18000€, najcenejše nove pri nas so v salonih od Zege in Stepančiču, ki so na zalogi od 2008 pa še vedno imajo ceno okoli 24000€.

Glede na ponudbo je 15-16k€ povsem realna cena za 159 in prav nič previsoka. Najcenejše pri nas so okoli 10000€ in so stare 5 let ter običajno več kot v poraznem stanju.

Debato o precentualni in absolutni izgubi avtomobilov v tem avtomobilskem razredu pa sem na tem forumu zapisal že prevečkrat. In hkrati se mi zdi, da je moj čas malo več vreden kot od povprečnega učitelja matematike v osnovni šoli, ki bi moral to snov tako ali tako naučiti vsakega slovenca pred 15letom starosti.
Zaklenjeno
  • Informacija