kurilno olje v JTD

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zadeve so zelo relativne. Na dvig trošarine lahko gledamo tudi takole:

Če ne bi nihče tankal kurilca, bi se zaradi tega v proračun nateklo bistveno več denarja, kar bi posledično pomenilo, da državi ne bi bilo treba toliko dvigovat trošarin. :lol:

Seveda v sloveniji velja pravilo da je treba na vsakem koraku prinesti državo naokrog. Kurilc je samo vrh ledene gore. Potem pa so tu ljudje ki prejemajo minimalno plačo zraven pa še 1000€ gotovine na roke... itd...

Na dolgi rok to vse plačajo "pošteni".
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

... ja tisti, ki imamo sledljivo plačo. Itak je najlaži upilt take in dati pol Jelki Stroajn, ker boga reva nima za kruh.

Predlagam, da cariniki začnejo opravljati svoje delo ... tako bodo upravičili svojo plačo, pa predvsem polovili ilegalce .
Lahko bi izvajali tudi kontrole na tehničnih pregledih in sledi takojšna zaplemba avtomobila. Zlo simpl.
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:O seveda ima smisel... sicer na serijskem avtu ti ne pomaga veliko, če pa je avtu tunan v konkretne številke je pa W/M zelo dobrodošla zadeva za zniževanje EGT, PCP in temperature zraka v sesalnem kolektorju (intercooler efekt)...

Po domače povedano, če imaš 1.9JTD 8V in ga tunaš na nekje 160PS+ fašeš boost creep skoraj 100%, če dodaš W/M prilezeš na 180KM, brez boost creepa.

Aja, pa še konkretno ti očisti sesalni kolektor, ki je zaradi EGRja zelo zapacan pri dizlih (saje+olje)...
Ljudje, ki v dizla tankajo kurilca, bi z veseljem tankali tudi trafo olje, ce bi slo. Mislil sem ne da nima smisla, ampak da nima smisla za povprecnega uporabnika, ki bi rad tankal kurilca (torej da ni cenovno rentabilno)...
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Alfa sport napisal/-a:Lahko bi izvajali tudi kontrole na tehničnih pregledih in sledi takojšna zaplemba avtomobila. Zlo simpl.
To bi bilo zelo tezko izvedljivo - zaplemba namrec. Ne mores ti nekomu vzeti lastnine, samo za to ker je v prekrsku. Drugo je, ce z njo nekoga ogroza...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Definitivno je to, da je kazen za vožnjo s kurilcem trenutno 400€ oziroma polovica če plačaš v 8 dneh, bolj vzpodbuda za uporabo kurilca kot pa kaj drugega.

Jaz bi predlagal kazen, ki bi predstavljala določen procent vrednosti novega vozila... Recimo 20-30% bi blo čist dovolj da niti pod razno nebi nihče pomislil na to. Pa brez polovičk.

Je pa res smešno da na tehničnemu ne preverjajo tega...
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To je pa poceni. A ni bila nekoč v zakonu predvidena zaplemba avtomobila?
Darsovci so vseskozi na cesti bi pa še carinike naterali. Je pa res da se trenutno zaradi višine kazni postopka in enostavnosti prepoznavanja kršitve definitivno bolj splača kontrolirati vinjete.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem nazadnje kontrolo za kurilca videl kake 2 leti nazaj... pred tem pa so redno vsaj enkrat na mesec stali v Grosupljem pri black & deckerju.

Ampk ja za 200€ se jim ne splača tam stat :D
Torres
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni.Moram napisat:Sam vozim 4 leta na cviček.Sicer ne alfe a vseeno.Avto sem kupil nov.Je znamke Kia.Vsako leto naredim cck:30.000 km.Trenutna razlika v ceni med D2 in cvičkom je 0.398.Avto popije 6,1 na 100 km.Torej dam 2.4278 evrčka majn na 100 km.Torej na 120.000 km sem dal približno 2.913 evrčkov majn kot bi dal drugače.Tu nekje.Z avtom zaenkrat vse ok.Lp :wink:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Še plinpa magnete na cevi notr pa boš mel dobiček , :lol: :lol:

R
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

Bedaki, ki tankamo predpisano gorivo, pa našpukamo z višjimi trošarinami, da se lahko majmuni hvalijo, koliko prihranijo ... Jao, rodna gruda, kam te nosi ...
Indeed.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Torres napisal/-a:Pozdravljeni.Moram napisat:Sam vozim 4 leta na cviček.Sicer ne alfe a vseeno.Avto sem kupil nov.Je znamke Kia.Vsako leto naredim cck:30.000 km.Trenutna razlika v ceni med D2 in cvičkom je 0.398.Avto popije 6,1 na 100 km.Torej dam 2.4278 evrčka majn na 100 km.Torej na 120.000 km sem dal približno 2.913 evrčkov majn kot bi dal drugače.Tu nekje.Z avtom zaenkrat vse ok.Lp :wink:
Bi rad se malo vec prisparal? Kupi kolo, ali pa prodaj avto in se vozi z vlakom/busom.

LP
Edvad
Alfa Junior
Alfa Junior

Rad bi povedal, da se popolnoma strinjam z uporabnikom Icemode in to ne govorim kar tako, ampak iz lastnih izkušenj. Imam namreč Alfa Romeo 1.9 jtd, 115 hpw. Od dneva nakupa torej skoraj 3 leta nazaj je imel avto nekaj čez 80.000 prevoženi, ga tankam izključno na kurilno olje družbe Horizont, avto ima sedaj skoraj 260.000 prevoženih in na avtu nisem imel nobenega problema glede šob, ventilov, itd.,

Prav tako v avto ne dajem nobenih sredstev za čiščenje šob in drugih stvari ki sem jih zasledil na internetu. Enkrat se mi je zgodilo da sem ostal doma brez kurilnega olja in je bila dostava zaradi velikega povpraševanja med zimo v roku 3 dneh in sem bil primoran nalit nafto in ko sem le to nalil se je zgodilo sledeče, avto je iz neznanih razlogov začel cukat in ni imel več prave moči ko sem pedalko pritisnil do konca, naslednji dan sem natočil poln tank kurilca in vse je bilo spet po starem. To je bilo pred približno dobrim letom in sedaj vse normalno deluje.

Poznam tudi nekaj ljudi, ki se vozijo na kurilno olje, saj se vozimo iz štajerske v primorske dele Slovenije in tako z gotovostjo trdim da na kurilca gre prav tako Fiat stilo 1.9 jtd - 115 hpw, Alfa Romeo 156 jtdM - 140 hpw 16v, Škoda octavia 1.9 tdi - 90 hpw, Peugeot 206 hdi, Ford mondeo td, Citroen Berlingo hdi, VW golf serije 4 - 90 hpw, Audi a4 1.9 tdi - 120 hpw in to so vozila, ki so vsa nardila preko 100.000 km z kurilnim oljem BREZ PROBLEMOV in tako da mi ne tukaj nekaj nabijat za brezveze da ne gre in o nekih žveplih vaših in nevem še čemu, saj to je vse res in prav ampak ne nardi take škode kot si eni predstavljate RAZEN če vozite Renaulta v tega pa preverjeno ne gre, no sicer pa pri Renaultu že če tankaš diesla na Petrolu javi napako tako da...

Pa za tiste ki govorijo o šparanju in o nakupih kolesa. Zračunaj si naslednje, če nardim na leto približno 60.000 do 70.000 km in tankaš diesla, ki stane trenutno 1,162 ali kurilno olje, ki stane trenutno 0.752, torej je razlika približno 0,41 evra in to pri porabi približno 6,5 l/100km pride na 4225l na leto če vzamem da nardim povprečno 65.000 km na leto in nato zračunaš 4225*0,41=1732€ in kaj ti to pove? Da na leto prišparam skoraj 2000 evrov in do sedaj v treh letih nekaj manj kot 6000 evrov. In kdo še me lahko ustavi da ne bi vlival kurilca v mojo Alfico, niti policija oz. carina ne! Vsem skupaj še dam 100 evrov da grejo na eno prijetno kosilo na moj račun, ampak jih v 3 letih ni blo na spregled tako da HVALA.

Lp.
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

Lepo, da se strinjaš. Jaz bi ti primazal takšno kazen, da ti v življenju več ne bi padlo na pamet tankati kurilca, povrh vsega pa še avto zaplenil.
Indeed.
Edvad
Alfa Junior
Alfa Junior

izvoli
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

IP-ji se beležijo, na forumu je pa tud par kriminalistvo tko da... srečno.
Odgovori
  • Informacija