Stroški in vzdrževanje Alfa 159 VS BMW 3

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

thunderbolt napisal/-a:
przlend napisal/-a:Meni tudi ni jasno zakaj Bosch crkuje samo v Alfah :?:
Ahhh. dej no :lol: Zdej se pa že malo ohladi, s svojimi metrksimi izvijači, pa svižcih v švirarskih alpah. Zakaj crkuje samo v alfah? Nimam blage, kr majo 220V štrom mogoče :roll: Nevem od kje ti spet ta podatek? V audijih je isti problem, iste komponente, isto vse krepava... je pa vlka razlika, da lastniki tega javno ne oznanjajo. Isto je v tvojih oh in sploh bemvejčkih.
Sem v takem poslu, da se ukvarjam z avto elektriko. Sodelavec avto štormar, doma popravla Audi-VWje. Tko, da vem te stvari iz prve roke. Ne fantazirat o raznih A,B,C kvalitetah, pa zvitih kablih... dej odšraufi 2 deklca pr švabotu, pa boš vidu kable. Včasih sem delal na firmi ETI GUM, kjer so izdelovali ogromno za avtomobilsko industrijo. Nikol se ni ločevalo material ali končni izdelek za različne znamke. Danes imam na firmi opravka z LEONI kabli, ki so tudi v Audijih, pa ti lahko povem, da sem zamenjal že nekaj kompletov inštalacij, ker so prihajali v stik.

Lp
Tisto o izvijačih v alfi,je bil samo sarkastičen odziv na post,kjer so pač pri avtu z vrednostjo baje 150K eur najdli mobitel :doubt: Zato se nimam kaj ohladit,ampak se ohladi kvečjemu ti!
Drugič,Italijane smo pri nas doma vozili 43 let,in so jih servisirali tako naši pooblaščeni servisi,kot tudi nepooblaščeni pri nas,kot tudi v Italiji-Trst.Če pomislim,kolikokrat so bili od tega pri električarjih,me bo zadela kap.Torej me ne zanima s čim se ti danes ukvarjaš,kakšen vrhunski štromar si,kaj vse si videl,ker takih je v sloveniji malo morje.
Moja poanta je,da Bosch očitno in sem tudi na lastni koži probal pri svojih alfah,najslabše funkcijonira v Italijanih.Ko sem imel vsega dovolj,sem alfo prodal in kupil bavarca.In veš kaj,nobenih težav z Boschom,nobenega menjavanja LMMov in drugi njihovih delov.Prvi ima tako ,kot sem že napisal 300Kkm,drugi pa leze proti 160Kkm in oba sta 2004 letnik,torej 2 stari gajbi!Fotr je tudi po Alfah,Nisanih in Hondah,lansko leto kupil novega bavarca.Rekel je samo eno:To je pa tako,kot pri Hondi,samo voziš in tankaš in enkrat na leto(40000km) pripelješ na redni servis,pa še ti so 5 let popolnoma brezplačni.
Torej me ne zanima,kakšen špeh kablov in kako so razporejeni po avtu,ampak samo kako funkcijonira.
Avtomobila,pa ne boš verjel,vozim na servise ravno na servis Arčon-Lukežiči pri Renčah,kateri so uradni zastopniki za Bosch v sloveniji.Tam ne delajo štromarji,ampak so vsi najman inžinerji in tam sem dobil ogromno informacij,kot laik,kar se štroma tiče.Da ne pozabim!Ko pridem 2 letna tja,so v glavnem v delavnici Opli,Renaulti in Alfe.Pokazali so mi razliko med bosch pumpo,injektorjih pri Alfi in BMWju.To sta druga svetova,pa vendar iz iste firme.Zakaj?Pač švabi plačajo več,dobijo tudi drugačen izdelek,ki dalj časa traja.Če pa boš na vse to rekel,da so "buče",greva lahko skupaj do tja,nafto in pijačo plačam jez,pa se boš,kot štromar lahko z njimi pogovoril.
Seveda,če pa kupiš bavarca z "realnimi" 100000km,kateri so iz 8 roke in nikoli narejeni servisi,po možnosti sestavljeni iz 2 avtomobilov,potem te čaka še večja nočna mora,kot pri Alfi.Žal pa je takih na slovenskem trgu 80% #-o
Ne bom več dolgovezil.V tej temi vam bom vodil zgodovino mojih dveh bavarcev,z računi!!!Če je kdo pripravljen narediti isto z 159Jtd,bomo dobili dobro primerjavo.Mogoče pa bom jaz razočaran in kupil spet alfo.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

edini verodostojen podatek je, da si ene par kupi novo alfo, ene par novega bavarca, pa testirajte. Zankrat pa nas vecina vozi bolj ali manj stara jajca, bolj ali manj zgonjena. Nekateri vzdrzujejo temeljito, nekateri pa tolko, da gre za silo.
Bilo bi fino, ce ta tema ne bi prerasla v BMW zakon, Alfa jajca in obratno, ker vsi vemo, kako je nasplosno z avtomobili, globalizacija pa to. Alfa ima slab sloves, ki se ga nikakor ne more otresti. Imam obcutek, da novinarji pri novih alfah prav iscejo in trgajo, kje bo kej odpadlo. Na nemskih testih tega ni zaslediti. Tudi BMW ima par kiksov, ampak se ne govori veliko o njih, razen v poznavalskih krogih.
Dejstvo je, da je Alfa 159 zadnjih letnikov odlicen izdelek, ima odpravljene vse porodne napake, ima odlicen motor, prodaja pa se vseeno ko da bi bla iz dreka. Kar pa ne velja za BMW, ki je (vsaj za moje pojme) zadaj tako grd, da ga ze samo zaradi tega ne bi kupil, pa ce se nikoli ne pokvari. Aja, pa noben servis ni zastonj, vse se placa.
Pa se ena stvar: Alfa servisi so v vecini poraz, medtem ko na BMW servisu ti dajo res DOBER obcutek, ki pa si ga za dobro opravljeno storitev pripravljen placati. Mislim, da je tu tudi en zelo dober razlog, zakaj se tako dobro prodajajo.
Pa se kot zanimivost: pri testih se Alfo primerja po kvaliteti z premium sveto trojico, ampak Alfa ni premium. Je definitivno visje kot razni renoji, fordi ipd, ampak ni pa premium. Je pa vsekakor nekaj posebnega. Ze zaradi naziva Alfist, ki si ga zasluzis, ko ti gre ze vse tolk na k****, da bi najraje zazgal, pol pa za kratek cas cisto vse dela in si vesel kot se nikoli :mrgreen:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Večina ljudi tukaj kupi alfo rabljeno, velika večina teh rabljenih je iz uvoza in z neznano zgodovino. Seveda imajo vse neglede na letnik prevoženih od 80-120kkm. :)

In potem gre kaj narobe in je jok in stok :)
Ampak to je ista zgodba pri vsaki znamki, in to mislim da se strinjamo vsi.

Vprašanje pa je koliko ljudi, ki kupi novo Alfo ali pa tako z znano zgodovino, ima neprestano probleme z avtom.

Pa tisto z "zastonj" servisi pri BMWju... mislim da jih ob nakupu novega avta pošteno preplačaš.
Ali
Alfist
Alfist

thunderbolt napisal/-a:
przlend napisal/-a:Meni tudi ni jasno zakaj Bosch crkuje samo v Alfah :?:
Ahhh. dej no :lol: Zdej se pa že malo ohladi, s svojimi metrksimi izvijači, pa svižcih v švirarskih alpah. Zakaj crkuje samo v alfah? Nimam blage, kr majo 220V štrom mogoče :roll: Nevem od kje ti spet ta podatek? V audijih je isti problem, iste komponente, isto vse krepava... je pa vlka razlika, da lastniki tega javno ne oznanjajo. Isto je v tvojih oh in sploh bemvejčkih.
Sem v takem poslu, da se ukvarjam z avto elektriko. Sodelavec avto štormar, doma popravla Audi-VWje. Tko, da vem te stvari iz prve roke. Ne fantazirat o raznih A,B,C kvalitetah, pa zvitih kablih... dej odšraufi 2 deklca pr švabotu, pa boš vidu kable. Včasih sem delal na firmi ETI GUM, kjer so izdelovali ogromno za avtomobilsko industrijo. Nikol se ni ločevalo material ali končni izdelek za različne znamke. Danes imam na firmi opravka z LEONI kabli, ki so tudi v Audijih, pa ti lahko povem, da sem zamenjal že nekaj kompletov inštalacij, ker so prihajali v stik.

Lp
za razliko od Alfe, nemci nudijo podporo (beri garancijske zamenjave, kulanco, popuste itd.)
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hehe, tisti, ki kupi novo Alfo, ni skozi na forumu in nima tezav. Je kdo zadnje case videl kej od Rintintinca :D
Se samo vozi in uziva :D
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pa verjetno bo tudi to, da če Rintintinc že ima kakšnom težavo za njo normalno plača, razlika je pa ko kupujejo ljudje Alfe nove vredne dobrih 30.000 € za 12.000-16.000 € potem pa jamrajo za vsak malo večji strošek. Treba se je pač zavedat koliko taka Alfa nova stane in da so cene temu prilagojene. Pri Alfi 159 volanska letel stane 800 €, pri Audiju A8 pa 3000, in tako naprej... torej cene so prilagojene rangu avta.

Drugače pa tudi jaz lahko potrdim, da če se italjan kupi nov dela zelo lepo, ali pa je zgolj dober/posrečen primerek, tega ne bomo vedeli :).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Sam sem stalno med tema dvema znamkama in nekaj malega lahko povem, tako o eni in o drugi. Res nisem nobenega kupil novega, sta bila pa BMW najmlajši je bil star širi leta, Alfa pa je bila stara prav tako štiri leta.
Oba imata nekaj več, kot funkcijo transporta in poskušata biti dinamični vozili. Ob taem se Alfa tega loti na osnovi emocij, dočim pa BMW na osnovi merljivih parametrov. Osebno mislim, je optimum kombinacija obojega, vendar ne boš ne šwabu dopovedal, da obstaja poleg merljivih zadev tudi " how can car make it fell", in seveda ne boš italjanu dopovedal, da bi naj avtu, ki naj bi bil dinamičen pridiče tudi dejansko kaj več, kot ekstremo lep design in orgazmični zvok. V bistvu se mi zdi tu precej dobra primerjava alf z glasnimi, briljantina, samovšečnimi,..... Italjani in seveda kontra hladni, dolgočasni, pa vendar zelo natreniranimi nemškimi atleti (tu sem imel pred očmi ZRN).

Fino se je zavedati tako prednosti, kot slabosti ljube znamke.
Za tiste, ki pa ne vidijo obeh strani pa obstaje termin - fanatiki. Tem je pa povsem nesmiselno podajat argumente na način pro et contra.

To je bil tudi en pomembnih razlogov, da se mi je znamka BMW priskutila. Koncentraija idiotov za volanom te znamke je presegla kritično maso in sedaj je ta znamka postala pribežališče osebkov z vsemi mogočimi frustracijami.

Hey guys, leave at least Alfa out of that!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Vau, končno en komentar na nivoju - bolj se ne bi mogel strinjat. =D>
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH, mislim, da si ti tole objavil na BMW forumu, meni se zdi prikladno, E39 proti 166 :mrgreen:

E39 hodi v fitness, pazi na kalorije, ne preklinja

Slika

AR166 pije, kadi, ponočuje,...

Slika

pa se zelo lep opis gerchi-ja:

Če smo že pri ženskah, bi rekel, da je AR vročekrvna italijanka, čedna (ne lepa!), ker kadi in ponočuje, ni vedno urejena, nima rada urejenosti, tu pa tam zboli brez razloga (ker živi nezdravo ), ima prijateljice (s podobnimi razvadami), ki se redno dobivajo in opravljajo (pri mehanikih ;hihi) - in nikdar ni zadovoljna sama s sabo, ker ne ve, kako to uspeva drugim. Po navadi ima kako napako, ki ni tako kritična (kratke ali debele prste, vidno bradavico, štrleča ušesa, kriv nos, ... - ravno nekaj nesimetričnega, kar v hipu opazi natančno in zahtevno oko). Zaslepi te zgolj površinsko, saj če jo uspeš spoznato dovolj dobro, ti lahko postane žal ...

"Bavarka" bi lahko bila večno lepa deklina, ki tudi ko je že v letih, zasenči večino mladih, nadebudnih lepotic, ima rada red, disciplino, je vedno urejena, varčna, stvari ima na svojem mestu, je vsestranska in ljubeča, navadno zvesta. Večini je za zgled in na daljši rok je lahko predmet poželenja vsakogar ... dolgoročna naložba.

in zmagovalni komentar TP-ja (vsi z BMW foruma)

BMW je torej ekivalent sexu. Tudi zelo, zelo dobremu sexu. Če pa hočeš fukat... - AR.

Jst sem se tolk narolal, ko sem ze kar dolgo casa nazaj tole prebral :)
alfaboy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

Dobra....

Tu bi se tudi sam lahko kej v debatu vklopu, saj sem pred kakimi tremi tedni zamenjal avto.... Kupoval sem BMW serije 3, kupu pa AR 156 - ker hočm fukat, in ne sexat :mrgreen: :mrgreen:
Alfist po duši!!
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Definitivno dobra komentarja, tako od robertha kot zdaj tale že nekoliko starejši od gerchi-ja. Takih ljudi bi rabili več :).
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Več bi rabili takšnih kot je Gerchi??? Ojoj, to je pa bila brca v temo, večjega zasleplenca in fanatika je treba že z lučjo pri dnevu iskat.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ok, mogoče je Alfo preveč dajal v nič z raznimi krivimi nosovi, ampak načeloma ni povedal nič slabega, vsaj v tem komentarju, meni je tisti glede fuka dober, ostalo pa pač malo hecanja...

EDIT: Aja tisti je od TP-ja, se opravičujem. Ok malo vzamem nazaj, vendar spet ni tako zablojeno. Zzigon mi je tudi napisal dobro primerjavo, ko je kupil 166ko 2.0 V6 Turbo.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

@przlend

Sem si že miljonkrat rekel, da se nebom več ubadal s takimi fanatičnimi švabarji... pač si samo eden izmed mnogih, k neprestano hvaliska svoje in ostalo vse popljuva. Če pa mački stopiš na rep, pa zacvili... Lej sej večina povprečnih slovencev te bo razumela in ti pridno kimala.
Ne bom odgovarjal na tvoje cvetke. Glede na napisano vidim, da ne ločiš "jabolk in hrušk". Tisto z mobitelom, se ne mislem nič hladit, ker je bilo res! Dobro si preber. Ni pa res kar si ti napisal, da smo ga našli v avtu. Nismo ga našli v avtu, ampak v delovnem stroju...
O mojem poklicu, izobrazbi, šolanju in trenutni zaposlitvi, ti lahko kaj povem na ZS ali v kaki drugi temi. Tukaj ne mislim razlagat. Ne, da ne želim, ampak tole ni prava tema!

Se opravičujem za OFF

Lp
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Brez zamere vsem skupaj sam tok kok eni qurcate fanatične nemcoljube, se popolnoma poistovetujete z njimi (to je zihr slovnično nepravilno napisano,ampak boljše ne znam .
:mrgreen: )

Jaz grem dostikrat malo do lokalnih dilerjev malo posedet v kako 159 in pa brerico (ki mi je zelo všeč :D ). Hkrati pa se službeno dostikrat vsedem v različno "zjahane" passatke in audije in bemveje.

Kar se materialov tiče je brezveze govort, slabih ni nikjer v rangu avta za 30k eur. Izstopa pa tudi ne nobeden.

Ampak potrdim pa lahko da so pač italjanke (govorim o 159 razredu ker ga je praktično največ pri meni) dosti bolj zmahane kot recimo Passati. Jaz nevem zakaj je tako, ampak jaz ko se vsedem v avto to "zmatranost" prec opazim.
Je pa res da so tje zmahanosti podvrženi tudi Bmwji (predvsem serija 5), najbolj solidni pa zgledajo prav passati in A4 (tisti ki jih vozijo moški osebki).

Ampak to še ne pomeni da bom zato passata kupil, to pomeni le to, da si moraš dosti več časa vzet da dobiš soliden primerek rabljenega italjanskega avta.
Odgovori
  • Informacija