Tisto o izvijačih v alfi,je bil samo sarkastičen odziv na post,kjer so pač pri avtu z vrednostjo baje 150K eur najdli mobitelthunderbolt napisal/-a:Ahhh. dej noprzlend napisal/-a:Meni tudi ni jasno zakaj Bosch crkuje samo v Alfah![]()
Zdej se pa že malo ohladi, s svojimi metrksimi izvijači, pa svižcih v švirarskih alpah. Zakaj crkuje samo v alfah? Nimam blage, kr majo 220V štrom mogoče
Nevem od kje ti spet ta podatek? V audijih je isti problem, iste komponente, isto vse krepava... je pa vlka razlika, da lastniki tega javno ne oznanjajo. Isto je v tvojih oh in sploh bemvejčkih.
Sem v takem poslu, da se ukvarjam z avto elektriko. Sodelavec avto štormar, doma popravla Audi-VWje. Tko, da vem te stvari iz prve roke. Ne fantazirat o raznih A,B,C kvalitetah, pa zvitih kablih... dej odšraufi 2 deklca pr švabotu, pa boš vidu kable. Včasih sem delal na firmi ETI GUM, kjer so izdelovali ogromno za avtomobilsko industrijo. Nikol se ni ločevalo material ali končni izdelek za različne znamke. Danes imam na firmi opravka z LEONI kabli, ki so tudi v Audijih, pa ti lahko povem, da sem zamenjal že nekaj kompletov inštalacij, ker so prihajali v stik.
Lp
Drugič,Italijane smo pri nas doma vozili 43 let,in so jih servisirali tako naši pooblaščeni servisi,kot tudi nepooblaščeni pri nas,kot tudi v Italiji-Trst.Če pomislim,kolikokrat so bili od tega pri električarjih,me bo zadela kap.Torej me ne zanima s čim se ti danes ukvarjaš,kakšen vrhunski štromar si,kaj vse si videl,ker takih je v sloveniji malo morje.
Moja poanta je,da Bosch očitno in sem tudi na lastni koži probal pri svojih alfah,najslabše funkcijonira v Italijanih.Ko sem imel vsega dovolj,sem alfo prodal in kupil bavarca.In veš kaj,nobenih težav z Boschom,nobenega menjavanja LMMov in drugi njihovih delov.Prvi ima tako ,kot sem že napisal 300Kkm,drugi pa leze proti 160Kkm in oba sta 2004 letnik,torej 2 stari gajbi!Fotr je tudi po Alfah,Nisanih in Hondah,lansko leto kupil novega bavarca.Rekel je samo eno:To je pa tako,kot pri Hondi,samo voziš in tankaš in enkrat na leto(40000km) pripelješ na redni servis,pa še ti so 5 let popolnoma brezplačni.
Torej me ne zanima,kakšen špeh kablov in kako so razporejeni po avtu,ampak samo kako funkcijonira.
Avtomobila,pa ne boš verjel,vozim na servise ravno na servis Arčon-Lukežiči pri Renčah,kateri so uradni zastopniki za Bosch v sloveniji.Tam ne delajo štromarji,ampak so vsi najman inžinerji in tam sem dobil ogromno informacij,kot laik,kar se štroma tiče.Da ne pozabim!Ko pridem 2 letna tja,so v glavnem v delavnici Opli,Renaulti in Alfe.Pokazali so mi razliko med bosch pumpo,injektorjih pri Alfi in BMWju.To sta druga svetova,pa vendar iz iste firme.Zakaj?Pač švabi plačajo več,dobijo tudi drugačen izdelek,ki dalj časa traja.Če pa boš na vse to rekel,da so "buče",greva lahko skupaj do tja,nafto in pijačo plačam jez,pa se boš,kot štromar lahko z njimi pogovoril.
Seveda,če pa kupiš bavarca z "realnimi" 100000km,kateri so iz 8 roke in nikoli narejeni servisi,po možnosti sestavljeni iz 2 avtomobilov,potem te čaka še večja nočna mora,kot pri Alfi.Žal pa je takih na slovenskem trgu 80%
Ne bom več dolgovezil.V tej temi vam bom vodil zgodovino mojih dveh bavarcev,z računi!!!Če je kdo pripravljen narediti isto z 159Jtd,bomo dobili dobro primerjavo.Mogoče pa bom jaz razočaran in kupil spet alfo.