pozdravljeni,
si bom kar sposodil temo, ima kdo kakšen hladilnik preveč doma? :>
ali pa če veste za kakšnega na kterem odpadu k je dober...
LP
Moderator: Tehnika moderatorji

to ni res, se da dobit tud rabljenega dobregaTreentar napisal/-a:Dober hladilnik = nov hladilnik. Pozabi robo z odpadov.Xul napisal/-a:pozdravljeni,
LP
res je, nekaj časa nazaj sem pri nekomu ki iz italije dol vozi videl enega zelo lepega..fiatista napisal/-a:to ni res, se da dobit tud rabljenega dobregaTreentar napisal/-a:Dober hladilnik = nov hladilnik. Pozabi robo z odpadov.Xul napisal/-a:pozdravljeni,
LP

No, kaj nej rečem. Zamenjal termostat in situacija je še vedno enaka. Temperatura motorja mi varira od 75 tja do 110 stopinj. Spucal in pregledal kiler, oljni madež še vedno tam ... predvidevam, da bo treba z glavo dol in menjat dihtuge in podobne reči, nej gre v ku***SyGorg napisal/-a:SyGorg napisal/-a:Živ, meni je letos začela delati prav to TEMPERATURA SKOČ K 100 HUDIČEV !!! ... če mal bolj prtisnem (160-180km/h) ga zahajca(tam do 100-110 stopinj) al pa, če grem v klanc (pa ni kak boh ve ornk naklon, klanc pa recimo par km), pa tud če samo 100-130km/h, sm zadnč peljal do Jeruzalema in nazaj v Lj. in sem pršel do kakih 120-125 stopinj ... sm gledu u števc celo pot kot da bi peljal rally in mel 500 konjev pod havbo. No, res je tud da se razmeroma hitro ohladi nazaj na cca. 90 stopinj, ko pridem na ravnino. Če sem na klancu bi pa verjetno moral vozit 80km/h, da bi se kej shladilo. Če sploh.
Drgač ventilator dela, kompresor dela, vsa elektronka dela, mislm vse dela samo temperatura naraste hitro.
Zgodilo pa se mi je tudi to (začetek leta), da sem ga enkrat vozil 180-190km/h kar nekaj časa in mi je požrl dosti olja ... ampak sem to šele kasneje(dan/dva) opazil in nato dolil malo preveč olja, ker sem seveda gledal elektronski izpis na displeyu (bizgec) in ne direkt na palčki za olje. Tko da sm kake deci/dva sigurno preveč not dal. Ampak se mi zdi, da se ujemata obdobja - hitra vožnja:problemi s pregrevanjem.
Nekdo je nekaj omenjal počeno glavo al slabo tesnilo na glavi. Morm rečt, da se mi je na desni strani motorja (ne vem kaj je to točno - na sliki zg. desno, pod robom motorja(plastičnega pokrova), pri tistem dingl-danglu za zrak, takoj nad njem, na tem železju) začel poznat masten madež, ki mislim, da tja ne spada ... drgač gre alfica kot se šika ampak povezujem to olje s pregrevanjem(po moji kurji logiki), ker mislim da ga prej nisem opazil na tem mestu. (glej sliko - zg.desno)
V glavnem, grem na morje naslednji teden in sem se odločil iti z avtom do južne dalmacije. Skrbi pa me to s pregrevanjem, da nebi denar za kamp ali apartma dal mehankarju v kakem Splitu!?!
V glavnem, sporočim, če kaj novega zvem glede moje mašine. Če pa ma kdo že kako idejo pa naj mi kar sporoči kje morm trikrat s kladivom potolčt in bo popravljeno
Uživajte Alfisti
Evo update z dne 30.7.2010, ko sva s stricem, ki se je ponudil, hotela sama zamenjat olje.
Torej, dvigneva avto, probava odšraufat spodnji zaščitni pokrov (podn) in že tam se je zapletlo. Enega vijaka nikakor nisva mogla odvit, ker se je kar v prazno vrtel in eden je manjkal. OK ga pustiva gor in ostale ven potegneva, tako da je plastika dol visela oz. sva jo podstavila. Tisti, ki mi je nazadnje menjal olje je bil res šlampast - pa še resetiral mi ni kompa kot sva se zmenila, da mi bo. No, gre po olje, skrbno vzamem Selenio WR 5W-40 pa čeprav je mal dražji in nov filter.
OK, plastika je zrihtana. Gremo na oljni filter, ga locirava in hkrati opazim, da je vijak na karterju rahlo zgonjen. No, ko sva probala odvit vijak sva opazila, da je stvar verjetno zategnu terminator ... ni variante ven dobit!!! In to s tistim 12krakim nastavkom, ki pa mislim, da ni originalna verzija glave vijaka. No, sva ga še midva mal znucala.
Mi lahko kdo pove, če ima ta vijak na karterju imbus glavo v izvorni različici?
Opazim tudi (ko sva bla pod avtom), da je leva stran karterja(gledano s kabine na cesto) mastna, olje teče nekje od zgoraj, tud to me skrbi. Čeprav vse dela tipi-topi ni nujno, da tud je tipi-topi, sem opazil zadnje dni.
V glavnem, v pondelk grem k mehankarju probat to rešt. Je pa dobro to, da bom hkrati zamenjal še termostat, da vidim, če je v tem problem - tisti povezan s temperaturo, bom pa tudi povprašal po mnenju, če je mogoče v dihutngah problem in bi "bohnedej" blo treba glavo dol dajat in menjat dihtunge al kej podobnga ... držim pesti ... tolk, da mi kr kri teče.
Na nek čudn način je celo dobr, da nisva uspela olja zamenjat in da je nekdo zdemoliral vijake - v smislu, da bo mehankar mal uč vrgu na mašinco in mi kej pametnega povedal predn začnem evrčke dajat.
Update sledi.

Tale tvoj odgovor mi pa ni bil najbolj všeč(verjamem, da tebi tudi ne) ... upam, da me ne čaka enako. A mi lahko poveš kaj se je pred tem dogajalo, al se je to pač enkrat zgodilo in nisi mel kaj veliko pri tem? Ker jaz vem, da sem ga enkrat mal prtisnu po avtocesti, ker se mi je mudilo in mi je požrl kr nekaj olja - od takrat naprej mene zajebava ta temperatura. Tudi zamenjal termostat, spucal kiler, zamenjal hladilono tekočino, olje, filter ... opral avtoumetnik1 napisal/-a:Končna diagnoza po vseh čudenjih: Počeno tesnilo glave...
A ve kdo kolko me bo vse to koštalo...brušenje glave, novo tesnilo, novi vijaki... ?
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov