No, jaz sem imel do Hvara in nazaj sedaj porabo 7,4l, tako dejansko kot po BC-ju. Vozil pa sem tja do 160kmh po avtocesti. To je že bolje. Avtocesta in šesta prestava ji ugajata
Se pa da lepo potovalno vozit tudi 160kmh kljub le 120 konjičem.
Ali napisal/-a:na švedskem nihče ne vozi dizlov
cena dizla pa ista kot pri nas, bencin dražji
Ali si se tudi pozanimal, koliko večji so stroški pri registraciji za dizla?
Skandinavci imajo vsi drazji bencin in nafto kot mi!
In verjetno bo res kar je napisal Tribes...pri njihovih zimskih T tud jaz nebi zmrzoval v dizlu...sploh pa ne z njihovimi plačami.
Ali napisal/-a:na švedskem nihče ne vozi dizlov
cena dizla pa ista kot pri nas, bencin dražji
Ali si se tudi pozanimal, koliko večji so stroški pri registraciji za dizla?
kot turista me to ne zanima
komentiral sem pač to kar sem videl.
in tut ni res da so skromni, tolk dobrih mašin nisem še videl nikjer, pa sem obdelal že lep kos sveta
med tem je bla celo ena sama alfa 159, pa še ta je bla 3.2 Q4
Drugače pa vožnja vsak dan 2 x 16km ponavadi agresivna vožnja, priznam da sem divjak
Na AC pa pod 170 redko (tam ko je radar mogoče)...
Tiste 7,2, tisto pa so izleti z prijatelji v vozilu, po AC 130-140...
Drugače pa vožnja vsak dan 2 x 16km ponavadi agresivna vožnja, priznam da sem divjak
Na AC pa pod 170 redko (tam ko je radar mogoče)...
Tiste 7,2, tisto pa so izleti z prijatelji v vozilu, po AC 130-140...
Poraba na relaciji Kranj-Bol na Braču
159 SW 2.4 JTDm(210KM)
Kranj-Novo Mesto avtoban,nato do hrvaške meje po regionalki(Ivančna,Černomelj,Vinica,...),nato avtoban do Splita,vožnja med 140 in 180 kmh brez uporabe tempomata je bila 8.1l/100km!
Eno vprašanje, za katerega sumim, da sem nekje že bral pa pozabil.
Na kakšen način 159 (in ostali) merijo porabo? Sem se namreč v koloni malo igral z BC, razmere so bile pa: klanec dol (podvoz), imel sem v leru, hitrost po števcu pa cca 20km/h. BC je kazal porabo 8,2+/-0.2 l/100km.
Jasno mi je, da tudi v leru rabi nekaj bencina, tak kot na semaforju, ampak tam kaže črtice, ker pod 2 l/100km ne prikazuje. Sam ta v leru je pa mal bosa..
Računa čist enostavno... računalnik je narejen tako da ima točne podatke koliko goriva je šlo v mašino, potem pa samo gleda hitrost na števcu in preračuna koliko goriva bi porabil da bi prevozil 100km pri takih pogojih kot so na trenutek računanja.
Če se pelješ po klancu dol bo avto v leru ponavadi pil več kot pa če imaš v brzini...