imam AR 156 sw 2.4 jtd.Ko je vklopljena klima se mi večkrat,preveč,nonstop vklopi ventilator za hlajenje motorja in se vklaplja in izklapja vsake toliko in to me moti ker je glasna,v čem je problem če kdo ve.
Zadnjič spremenil duke21, dne Ne Jul 13, 2008 9:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če se ti vklaplja samo direktna prestava, je lahko predupor za prvo stopno pregorel ali pa imaš celo premalo pritiska plina v sistemu klime.
Je pa treba razumet da ko je zunaj vroče, mora hladilni sistem odvesti kopico odvečne toplote agregata ter hkrati hladit plin v klimi, kar je posebej če stojiš v koloni pri 30°C v senci zelo zahtevno opravilo.
Kako hudiča naj se navežem na avto, kjer vse deluje brezhibno tja v tri dni ?
obujanje starih tem to imate radi hehe
Ko imam prizgano klimo in dvignjeno havbo gledam da mi levi ventilator dela tiho bi rekel da prva stopnja drugi pa dela ene 5sec potem vgasne za 5 sec in tako nonstop ampak zelo glasno bi rekel da je druga stopnja. Medtem ko levi nonstop 1. Pa ko mi vklaplja drugega tega glasnega tudi luci zunaj utripnejo in stevec za hitrost pade za 20kmh ampak to samo toliko ko vzge ventilator se pravi 3-4stotinke sekunde ko se enkrat vrti tudi cager skoci na pravo hitrost.
Da obnovim temo....
meni se je zdaj zacelo to dogajat, ko je klima isklopjena,namrec oba ventilatorja delata nonstop ko prizgem avto,problem je da se isklopjeta ko avto vgasnem,in posledicno se avto ne segreje na delocno temperaturo.
Prosim za odgovore pri opravjanje to tezavo,ali je mogoce termostikalo.