Življensko Zavarovanje

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Križ, Komenda

Te teme mislim da se ni bilo. ker trenutno sam iscem neko kombinacijo zavarovanja in varcevanja (skladov) me zanima kako imate to kaj urejeno? izkusnje z zavarovalnicami, skladi... ker ce bi uposteval vse zav.agente bi moral biti po zdruzitvi njihovih kalkulacij ze parkrat dead :)
Uporabniški avatar
Enthusiast
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radmirje

to je jahta, garantirano :lol:
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Jaz imam življensko zavarovanje urejeno pri zavarovalnici Merkur. Varčujem sedaj 5 let, mesečno po 100€.
Zavarovanje je vezano na investicijske sklade.
Se moraš pa v prvi vrsti vprašat kaj potrebuješ. "Varnost" zavarovanja ali želiš varčevati. Namreč ogromno agentov te z pretvezo donosa hoče pridobiti na svojo stran. Ne nasedaj praznim obljubam, saj ti jih nihče ne more zagotoviti.(donosnosti)
Torej če rabiš zavarovanje( je kdo odvisen od tvojih prihodkov, imaš kredite, otroke...) potem je smiselno imeti dobro zavarovalno polico.
Če pa te v prvi vrsti mamijo z donosnostjo, pa to ni prava naložba. Trenutno v vrednostne papirje ni za investirat kaj dosti, razen seveda če si špekulant, ali pa zelo dobro informiran vlagatelj :)

Lp
Dejan
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

to se ravno ne bi strinjal.. borze so na dnu v tem trenutku in pocasi bo moralo jit na gor... ubistvu mi gre za varcevanje ki se izplaca po 15-20ih letih. sigurno vem da nihce ni karitas in nihce nic ne da zastonj, zato pa sprasujem kaksne izkusnje imate ostali... kje vse tece tako kot mora...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najprej se vprašaj če potrebuješ življensko zavarovanje. Ponavadi se ga sklene če imaš mlado družino, da je le ta v primeru tvoje smrti vsaj za kratek čas nekoliko preskrbljena, ker se ponavadi močno pozna izguba tudi iz finančnega vidika, da življenskega sploh ne omenjam.

Če se odgovor glasi ne, potem takšna storitev ni zate in se raje odloči samo za vlaganje v sklade, ker kakršno koli zavarovanje je pripojeno k varčevanju so z njim stroški, saj gre del od vplačanih zneskov za vzdrževanje zavarovalne premije.

Če pa potrebuješ življensko zavarovanje, potem je naložbeno življensko zavarovanje eden izmed produktov, ki bi ti lahko ustrezal. Najprej seveda določiš znesek katerega si pripravljen vplačevati in pa posledično tudi zavarovalne vsote. Večja kot je zavarovalna vsota, večja bo premija in posledično manjši znesek se bo plasiral v naložbo.
Minimalna doba trajanja takšnega produkta je 10 let, saj si po tej dobi opravičen plačila davka. V primeru prekinitve pred 10. letom imaš dokaj visoke izstopne stroške in pa plačilo davka na zavarovalniške posle.

Vredno se je tudi pozanimati kako je z predčasnim izplačilom, nekatere zavarovalnice imajo amortizacijski načrt narejen tako, da v primeru izplačila zavarovalne police v prvih 3. letih ne dobiš nič, saj gre vse za stroške zavarovalnice. Tako da to je že prvi znak, da bi pogledal še k konkurenci. Treba se je kar poglobiti v te zadeve, ker veliko agentov prikriva take stvari, tako da pazljivost pri sklepanju dolgoročnih pogodb in raje dvakrat premisli.

Če bi sam potreboval življensko zavarovanje bi se raje odločil za klasično življensko zavarovanje kjer mesečno plačuješ manjšo premijo in si zavarovan za primer smrti ali nezgode. Denarja po poteku zavarovanja ne dobiš, saj ni vključenega varčevanja in je pa zato tu znesek premije razmerona majhen.
Varčval bi pa ločeno v vzajemnih skladih, kjer si dosti bolj fleksibilen.
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

no sej men gre bl za sklade ubistvu... sem se mogoce narobe izrazil ker povsod to tako prodajajo.. hvala za te info... da malo bolj vem kaj paziti :)
dejch79
Alfa Member
Alfa Member

Kar se borze tiče... kriza bo šla nekako v obliki črke W.. torej če rečemo da smo bili na prvem downsidu že in sedaj prihajamo v kratek bull market, je potem ostalo še veliko vprašanje.. kako velik in boleč bo drugi vrh in potem padec. Kot se zdi sedaj je prvi V razmeroma kratek.. lahko se pa zgodi, glede na trenutna dogajanja da bo drugi V bistveno bolj boleč..
Ne pozabi da so ameri, zmetali ogromne dnarje v njihov bančni sistem.
Če povem drugače.. zanimivo bi bilo vidt, koliko od teh kupljenih papirjev dejansko držijo v rokah mali vlagatelji..
Ker če hočeš zalužit, moraš pobrit 80% ovc.. da lahko 20% ljudi pokasira.. Na kateri strani boš, je pa odvisno predvsem od tebe.
Jaz sem aprila zaključil z vezavo prihodkov, pa nisem imel toliko jajc da bi resnično investiral. Takrat je bil nakup smotrn, pa sem vseen bil 100% da bo šlo še dol.. Danes, niti ne pomislim da bi kaj kupoval.
Lp
Dejan
Seveda pa je to le moje mnenje, ki je laično(nisem borzni posrednik,ne delam v banki. itd..)
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

saj ce se gremo neko borzno poslovanje se gremo za dalse obdobje 10+ let recimo... tako da verjetnost se dobi vec kot sedaj je vseeno mislim da vecja. Seveda ce se pa gremo spekulacije z vsem denarjem potem nas pa zna to pokopati. Ce vlagamo denar ki ni kljucnega pomena pac cakamo lahko tudi dlje casa na za nas ugoden donos

p.s. ameriski borzni sistem je pa itak cela svoja storija:) bolj imam v mislih evropo, predvsem nemcijo
gombi111
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Preveri tudi druge ugodnosti, ki jih imajo zavarovalnice ob sklenitvi življenjskega zavarovanja. Razlike med naložbenimi zavarovanji so bistveno manjše kot to govorijo določeni zavarovalni agenti. Pri moji zavarovalnici ti tako priznajo 40% popusta na avtomobilsko zavarovanje (AO in kasko), če skleneš naložbeno polico. Če primerjaš svojo ceno vidiš, da je to že kar lep del premije, ki jo plačuješ za zavarovanje.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

gombi111 napisal/-a:Preveri tudi druge ugodnosti, ki jih imajo zavarovalnice ob sklenitvi življenjskega zavarovanja. Razlike med naložbenimi zavarovanji so bistveno manjše kot to govorijo določeni zavarovalni agenti. Pri moji zavarovalnici ti tako priznajo 40% popusta na avtomobilsko zavarovanje (AO in kasko), če skleneš naložbeno polico. Če primerjaš svojo ceno vidiš, da je to že kar lep del premije, ki jo plačuješ za zavarovanje.
Spet so te "nategnili" :mrgreen: Premalo veš o zavarovalništvu!
Odgovori
  • Informacija