Tribesman napisal/-a:zato so mu pa dal ime jebeni twin spark...
Od kje ti pa to? JTS pomeni Jet Thrust Stoichometric in nima nobene veze s Twin Spark-om. Tudi sam način delovanja motorja je popolnoma drugačen.
spartan napisal/-a:Nekaj cajta sem 2.0 TS vozil. Po moje je za ležaje problematična poraba olja (ca. 1,2 l/3000 km ob zgledni vožnji do 4.500 obratov/min po AC, pri športnem priganjanju nad 5.000 obratov/min pa še več). Sicer poraba bencina 8,4 l/100 km.
Ne bi se strinjal, ker firma v knjižici pravi, da je 7 dcl na 1000 km "normalna" poraba olja. Torej so nagnjeni k temu, da olje porabijo, vendar je bolj ko ne vprašanje servisnega intervala 20.000 km plus dejstvo, da se je not nalivala Selenia, ki zdrži max polovičen čas tega intervala (tako 20K kot tudi Racing, kar je tudi zapisano na njihovih nalepkah). Se pravi, če si se strogo držal priporočil proizvajalca po servisni knjigi, ti ribato ni mogel uiti.
Zanimivo je naslednje dejstvo: enaki ležaji so v dizelcah 1.9 in ne ribajo. Ko pa se vrtijo v 2.0 TS-ih, ki ima nižjo temp delovanja, višje vrtljaje in manj navora, pa ribajo. Za količino olja pa nisem siguren, zato ne bom nekaj na pamet govoril.
Za znake bi bilo smotrno vprašati koga, ki je že imel ribato
Znakov ni, ko je ribato tu, ni več poti nazaj. Edini znak, ki ga slišiš je nabijanje ojnice v motorju, vendar je takrat že prepozno. Preventivna menjava na velikem servisu in je to to. Vseeno tistih 35€ ni tak velik, da bi zaradi tega ubobožal.
Oversteer napisal/-a:ne preveč eksperimentrianja z oljem (takih je največ zaribal) to je to...
Na Selenii pa jih je res največ zaribal
ARfan napisal/-a:Ob Zmerni vožnji je praktično nična se mi pa precej pozna na avtocesti ko ji malo dušo spustim
Nevem, če bi se ti morala poraba olja "precej" poznati na AC. Definiraj precej.