Mene so vrgli na tehničnem, ker sem mel eno gumo pobrano na zunanji strani na 1 mm. Stric si pač ni dal dopovedat in je lepo zavrnil mojo razlago, kot jo podajate tukaj.
Zares kvalitetnih zimskih pnevmatik dimenzij 225/50/17 pod 150€ za kos ni!!! Za 129€ po kosu dobiš recimo novo savsko hp,za okrog 150€ po kosu fuldo,kakšne boljše znamke pa so od 170€ kos dalje! Jaz osebno sem za letos nabavil michelin pilot alpin in je bila cena z 42% popustom 176€ kos,tako da tudi tu velja za malo denarja malo muzike! Kupil pa sem jih pri svojem sosedu ki je vulkanizer-guma center!
Za mita sem izbral GY UG7, dimenzija 195/55 R16 z zaščitnim obročem. Na Alfi 145 so se dobro obnesle, zato nisem kompliciral. Originalna platišča so 18" in jih uporabljam samo za letne pnevmatike ( 215/40-R18 ). Za zimo sem kupil 16" OZ Alleggerita ( Titan ) platišča. Original platišča so lahka, ampak ta so pa res lahka, 6.3kg/kos. Takoj se čuti na volanu, avto je bolj odziven, hitreje se premakne in prej ustavi. Za Mita je po mojem najboljši kompromis 17". Kljub 16" je še vedno dovolj trd, kar pri avtomobilu tudi želim. Pač motoristični pristop.