My 166 starship-enterprise

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MarburgAnDerDrau

Lep stroj! =D>
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

taprav avto hehe, k je blo pa govora o gumicah,men se je ze ena od imasafa strgala..pa je avspuh gor od pomladi..
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kovach napisal/-a:taprav avto hehe, k je blo pa govora o gumicah,men se je ze ena od imasafa strgala..pa je avspuh gor od pomladi..
Potem pa kar dobro da sem taki butl da se redno sklanjam pod avto in opazujem če vse štima, da sem opazil natrgane gumice in jih menjal :).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

To je mal jeba, da gumica razpade po pol leta. Koliko pa potem lonec zdrži? 9 mesecev :)

Originalni je meni zdržal 200.000km. Je pa res da stane originalni okoli 800€ :doubt:

Update on the LPG story. Majmuni so uspeli zamenjat cevi za ogrevanje uparilnika in trenutno hladilna tekočina ne pušča več. Uspeli so tud naštimat računalinik za plin tako, da se ne prižiga več lučka za lambda sondo zadnjih 5.000km. Smešno je to da mi je od aprila skurilo že 3 MAF senzorje (od plina). Očitno se stvari počasi izboljšujejo.

Aha pa še tole. Enkrat sem spraševal če še komu utripnejo luči, ko se prižge ventilator. To in še simptom nihanja temperature motorja, ko temperaturni števec zraste za debelino cagarja čez črtico in potem pade za debelino cagarja pod črtico. REŠITEV JE ENOSTAVNA :)

UPOR 1. STOPNJE VENTILATORJA
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

meni je prav tako zdržal komplet sistem toliko km, še nekaj čez. ob tem da ni bilo hudo nujno menjati, saj s novim ni dosti tišja. Vendar tist je bil grd in se je kar naprej luščila barva z njega-ni mi bil všeč :D menjan komplet sistem. Gumice so bile verjetno prej tudi še original gor, pri teh mi je pa po ridah z Gregsonom in Ozijom ratalo sneti avspuh iz ene gumice, ko sem doma parkiral avto sem opazil da visi postrani, nataknil nazaj gor, vendar je bil nek čuden zvok v kabini ponavadi ob speljavanju..seveda cev zadnega lonca je drgnila ob most-sledil je nakup oriđiđi gumice :D se pa pri temu barva drži gor =D> :lol:
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Da ne odpiram nove teme...

A se komu sanja kaj bi lahko povzročilo, da mi občasno pri segretem avtu obrati pri konstanti vožnji npr. 60km/h -top gear-2000rpm obrati rahlo zanihajo. Zadeva je komaj opazna ampak :?
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

spet luftmesser?
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Da malo osvežim svojo temo z enim pametnim nasvetom za vse, ki se vozite s 166 3.0 V6

Skoraj vse V6 imajo zjahan zgornji nosilec motorja. Cena na fiatu je katastrofalna, ker moraš menjat en aluminijast nosilec in še palični nosilec. Cena obeh mislim da pride že okoli 250€ ](*,)

Takole so izgledale moje puše :-(
Slika

Pa sem uspel naštudirat ( HVALA ALAN!) da je pri 156 in GT enka puša v nosilcu, ki izgleda takole:
Slika

Pa sem sprešal ven puše in jih prestavil v svoje nosilce:
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kaj pa na drug stran maš eno pušo viška :D sicer moja še ni kritična, se pa nebi branil brand new :)
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Za izpušni lonec priporočam byFabiani iz Šempetra(CE)-(150€-Inox) ! NAredi ti pa po želji glasnega. Sam sem v ca. 2 letih zamenjal že ene 3 proizvajalce (od preglasnega do full preglasnega), pa sem sedaj z Fabiani zelo zadovoljen !

Lp
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

kovach napisal/-a:kaj pa na drug stran maš eno pušo viška :D sicer moja še ni kritična, se pa nebi branil brand new :)
Jebemu boga :evil:

Sm pričakoval bl varianto: "To stari, evo ti za pivo, k si dober trik povedal kako 200€ prišparat!"

Ne pa: "A maš kej viška?" :lol:

Viška nimam, saj vidiš, da so dve puše na sliki zjebane in potem zamenjane, ki so prišle iz tistega 156 nosilčka. Si pa komot lahko nabaviš pa zamenjaš za par 10€, mene je prišel s poštnino vred iz ebaya naročen 40€.

@Yagi-san - sem se menil za lonec tudi s Fabijanijem pa se je zataknilo vse skupaj pri tem, da rabi imet avto tam, da se naredi custom, pa potem montaža itd... Pa si v tistem trenutku nisem bil zmožen privoščit bit par dni brez avta.
Potem sem konec koncev nabavil izpušni lonec v Taposu. Navaden pleh za mislim, da 160€ :doubt: Upam da zdrži kakšne 2 leti...
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

haha ajde dobis za viski :D
Odgovori
  • Informacija