Uroš napisal/-a:Ne razumem zakaj si ljudje pri naročanju 159 ne omislijo dodatni grelec ki stane drobiž in ti solidno greje avto že čez par kilometrov.
kje pa je ta dodatni grelec? ker men se kr hitro ogreje...
to je električni grelec, ki se vžiga avtomatsko in greje kabino dokler se voda ne zagreje na 40 stopinj. Potem se ugasne. Če te ne zebe preveč dolgo ga najbrž imaš.
Ker takoj zjutraj ko zalufam,po kakšni minuti že mlačno piha,pa še ta pri katerem sm avto kupil,mi je to omenil!
A ti je Grega napekel navigacijske karte katere si hotel? A ti delajo vse?
Boris18 napisal/-a:Kako pa veš če imaš ta grelec nameščen v avtu?
Men se zdi, da imajo grelec samo dizli, naj me kdo popravi.
Pri meni recimo da je zunaj -5, vžgeš, daš na defrost, odpelješ in nekje po največ 2 km lokalne ceste začne ventilator že na polno šopat mlačen zrak. Nisem ziher, ampak tako je pri meni in domnevam da ga imam
mitoma napisal/-a:Ker takoj zjutraj ko zalufam,po kakšni minuti že mlačno piha,pa še ta pri katerem sm avto kupil,mi je to omenil!
A ti je Grega napekel navigacijske karte katere si hotel? A ti delajo vse?
Sej tudi meni hitro začne gret, sem samo vprašal kako veš če imaš ta grelec.
Je, je napekel, samo še nisem nič stestiral.
Se zadnje čase bolj doma zadržujem (v Sloveniji dela - HAHA).
očitno imam tudi jaz grelec, ker po 1.5km že ventilacija piha maksimalno in to mlačno-topel zrak, po majn kot 7km je števec za temp. na 90°C v avtu pa vroče
Mislim da nimam tega grelca...
Vseeno se mi, ne glede na zunanjo temperaturo, avto/motor ogreje po max. 2 - 3 kilometrih - tudi mestne vožnje
Sem se zaradi tega že skregal v službi z enim hondašem (novi Accord). Nikakor mu ta "fenomen" ni šel v glavo, kajti njegova honda se ogreje šele po min. 10km. Kaj to meni mar
Če se ne motim je ta grelec nameščen na cev ki gre do "pečke" za gretje kabine.
Ampak glih kakšnih čudežev jaz nebi pričakoval od tega grelca. Navsezadnje gre za mislim da 500W grelec. To je hudičevo malo.
Tudi moja kanta se ponavadi segreje na 50°C v nekje 2-3km. Problem je potem da pride do 90. Pozimi (-10°C) na lokalnih cestah zelo težko. AC ni problem.
Pri meni, čeprav mi termostat nekaj nagaja in doseže max. temperaturo 70-75°C dela gretje čisto normalno. Tako da če tebi pade samo na 80° verjetno ni kriv termostat.
če ti samo slabo piha, mogoče ni slabo če bi preveru kakšen maš kabinski filter. ker pr men je biu že črn namest bel in je bla VELKA razlika po tem k sm ga zamenju za novga. je pa filter v predalu pr sovozniku.