Kakšne so cene določenih delov?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Postavil sem topic v katerem lahko ljudje vprašajo koliko stanejo določeni deli avtomobila, da predn rečemo na servisu, DA, vemo če nas želijo nategnt. Ja pač smo v Sloveniji.

In bom kar jaz začel. Alfa 147 1.9 JTDm koliko stane potisna košara, lamela in vztrajnik. Ker meni je kao vse to crknilo v Švici in sem avto mogu vlečt v Slovenijo in so mi ga dostavili do Avto Triglava in so rekl, da z delom bi pršlo 1700€?! Jebemti to je cena za en rabljen avto s klimo, a so normalni?!

Hecno mi je, da mi je avstrijc reku, da je cilinder od sklopke, točno to kar so mi pri njih (avto triglav) menjal 6 mescev nazaj in imam račun, potem me pa pokličejo in rečejo, da naj bi blo vse to treba menjat?!

Tako ali tako sem rekel, da bom avto odvlekel do Avto Trade d.o.o. s katerimi imam dobre izkušnje in da dobim drugo mnenje, ker se mi nekako zdi, da sploh ni vse to kar so rekl, če pa je, je pa cena totalno previsoka.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Tudi meni bi ta tema včasih zelo prav prišla, še posebej če bi nekateri, ki imate dostop do epera, nam sporočali kakšne so "predvidene" cene, ker se bojim da me bodo na veitu in atju počasi dali na ignore. :roll:

Dejch jaz sem komplet garnituro sklopke in vztrajnik (valeo in obnovljen) plačal spomladi pri herkulesu 230 eur in 335 eur (tukaj je prišlo najceneje). Za delo pa ne vem, jaz sem menjal pri popoldancu. Je pa alfa 156 1.9 jtd mjet, malo za primerjavo.

Če mi lahko kdo pove po eperu oziroma na pooblaščenem, koliko pride za alfo 156 sw l. 04, 1.9 jtd mjet:

nosilci menjalnika
sprednji logotip

Hvala.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Včasih se splača uporabit SEARCH funkcijo, kajti potem bi našli tole temo: Računi s servisov za Alfe
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

alfa_samec

Jaz poizkus teme Dejcha razumem bolj kot temo, kjer vprašaš kaj rabiš, pa ti je nerodno it na servis vprašat in če kdo ve iz glave ali lahko izve. Pač bolj chat tema z več spama kot tista, kjer folk objavlja račune.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

A se je že začelo Dejch :doubt:
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Povedano po domače: prelen si za prelet celotne teme in zato raje postavljaš ena in ista vprašanja.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

:lol:..ne da se mi dopisovat tukaj, ampak a tebi je tista tema dejansko v pomoč?

Foggy ali kdo vem, da včasih pove komu koliko pride kakšen del po eperu in če prav razumem, bi taka okvirna cena mogla nekje biti na naših pooblaščencih.

Jaz bi tudi rad imel tako temo, kjer nekdo, ki ima ta eper (btw vsi moji, ki sem jih uspel probat, nimajo cen zraven) ali dela na pooblaščenem ali pa se mu da klicat na servis, meni je vseeno, objavi pač koliko pride originalen del ali pa če pač ne najdeš pod search vprašaš za druge dele. Če bi foggy to delal (se opravičujem, če ni on), pa lahko dobi kakšno plačilo v obliki tekočinske vzpodbude ali prostovoljnega dela. :mrgreen:

Meni je pač že nerodno se po šihtu ustavljat pri veitu, se nekaj pozanimat, pa nikoli nič kupit. :?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj imas tudi temo kjer so linki do eper, kjer so cene notri in lahko pogledas kar hoces, kadar hoces.

LP
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Res? Sem mislil, da sem vse probal, grem še enkrat čez.

edit: kot nazadnje, ali ni cene (stare verzije), ali pa kot pri linku od Foggy (nov. 10) samo sliko nalaga in nalaga. Imaš kateri drugi link?
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Napiši v google spangerum pa odpri fiat eper. Sicer je stara verzija ampak mislim da bo ok za tvoj avto.
Slika
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Npr. senzor zunanje temperature mi kaže 19,49 eur (država austria, ali katera je bolj primerljiva? pod other je prazno), v resnici je 25,50 eur. to za zihr vem ceno, sem šel po tem gledat. :)

Pa drugače je tale rel.18, zunaj je pa že 57 če se ne motim?

edit: sej sedaj že morim, pustimo to..
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Se pridružujem mnenju o lenosti, saj je tega vedno več, žal. :roll:

Z neta si potegneš 2010 ePer (rel. 55 ali še novejšega), pa boš s cenami dokaj na tekočem, za sigurno je pa itak klic k prodajalcu. Tako se pozanimaš direktno za kodo artikla brez ugotavljanja za kaj se sploh gre.

Obenem imaš pa malo morje spletnih trgovin, kjer lahko najdeš vse sorte delov (skupaj s cenami).

Upam, da to ni preveč težko izvest, ali pač?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Mene zanima koliko pridejo sprednji stabilizatorji za 147.
Ko zapeljem čez kakšen jašek/ležeči policaj ima avto ta grd zvok,
kot en škripajoči feder, ki je zelo moteč... Niso bili še nikoli menjani, avto je pa letnik 2002, tako da je čas...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Prednji stabilizator pride cca. 110€, končnika stabilizatorja (2 kom.) pa cca. 60€.
DrinY
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

http://seekpart24.com/alfa-romeo/147-93 ... jtd-16v-12

Na tej strani lahko najdeš veliko delov inpa cene.
Sem že v eni drugi temi spraševal.
A je kdo že kupoval v tej trgovini? Ker se mi kar ugodno zdi.
Odgovori
  • Informacija