156 1,9 jtd ne vžiga rada

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Fra
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarje pri Jelšah

pozdravljeni.prijatelj ima alfo 156 1,9 jtd, 115 km.Ima problem z vžiganjem.Peljala sva jo na tester in tam kaže vse v redu.Če jo malo porineš takoj vžge, le na ključ rabi strašno dolgo da vžge.Če ima kdo kakšno izkušnjo ali nasvet bi prosil zanj.
lp fra.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

na kak tester sta jo peljala? Na pooblascencu nekdo, ki se malo bolj spozna, bo ziher mel kako idejo, kaj bi lahko blo narobe. Z vagcom kablom pa ob priklopu ne bo ravno napisalo vzroka z rdeco. Priporocam Stepancica, je blizu.
Aja, porivanje ni ravno najboljsa ideja za vziganje avta....
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

sploh pa ne dizla :D
Fra
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Šmarje pri Jelšah

ja peljala sva jo na Fiat Alka - mislim da so kar za zaupat.lp fra
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Če ne vžiga topla, je lahko senzor obratov na odmični gredi. Lahko je tudi visokotlačna črpalka pri koncu, lahko da ne pumpa dosti nafte...
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

če pa težko vžge vedno, pa je možno, da imaš svinske šobe.

Jaz sem imel pozimi podoben primer, ko je lavfala, vse ok, le zelooo težko je vžgala (mrzla ali vroča)
Problem je bil v eni dizi, ki ni zaprla (smetka) in je nafta odtekala po povratnem vodu nazaj v tank, avto pa je komaj ustvaril dovolj pritiska na šobah za zagon (ob verglanju)...ko je zalavfal , pa je pumpa delala toliko večji pritisk, da se odtekanje ni poznalo.

Ta problem komot preveriš, da daš na vsako šobo (na povratni vod) cevko in eno posodo....ko verglaš ali ob delovanju motorja ti iz šobe ne sme tečti nafta oz zelo male količine (ponavadi je le ena problem), če pa ti teče skoz eno, pa si našel problem.
lp
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Gricko napisal/-a:če pa težko vžge vedno, pa je možno, da imaš svinske šobe.

Jaz sem imel pozimi podoben primer, ko je lavfala, vse ok, le zelooo težko je vžgala (mrzla ali vroča)
Problem je bil v eni dizi, ki ni zaprla (smetka) in je nafta odtekala po povratnem vodu nazaj v tank, avto pa je komaj ustvaril dovolj pritiska na šobah za zagon (ob verglanju)...ko je zalavfal , pa je pumpa delala toliko večji pritisk, da se odtekanje ni poznalo.

Ta problem komot preveriš, da daš na vsako šobo (na povratni vod) cevko in eno posodo....ko verglaš ali ob delovanju motorja ti iz šobe ne sme tečti nafta oz zelo male količine (ponavadi je le ena problem), če pa ti teče skoz eno, pa si našel problem.
lp
Hja....kaj če pa imata dve dizi identična nivo in ostali dve identična nivo (oba nivoja pa se razlikujeta, se pravi da je rezultat 2:2)....kako bi to stestiral?
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Tukaj sem skoraj preprican da je senzor kaksnega vztrajnika ali odmicne nevem ker jim ze rad crkuje :). Ker ko avto potisnes se vse skupaj obrne in senzor verjetno potem dobi signal in zato vzge na porivanje lazje. Nevem tudi kako je z testerji ali si zapomne napake? Ce ja da niste akumulator izklapljali pa so se zbrisale pa ni nic pokazal?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

sofoiks napisal/-a:Tukaj sem skoraj preprican da je senzor kaksnega vztrajnika ali odmicne nevem ker jim ze rad crkuje :). Ker ko avto potisnes se vse skupaj obrne in senzor verjetno potem dobi signal in zato vzge na porivanje lazje. Nevem tudi kako je z testerji ali si zapomne napake? Ce ja da niste akumulator izklapljali pa so se zbrisale pa ni nic pokazal?
...senzor vztrajnika in odmične?
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

en od teh dveh kr pogosto crkuje sem pozabil kateri pa ce ga sploh ima za odmicno gred pride pa 40€ samo nemorem trdit da je to to dajte napisat kateri senzor je ze to.Sicer ce uporabis isci na temo senzor bos hitro pomoje ugotovil pa se svoje simptome mogoce spoznas na tistih postih
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

sofoiks napisal/-a:en od teh dveh kr pogosto crkuje sem pozabil kateri pa ce ga sploh ima za odmicno gred pride pa 40€ samo nemorem trdit da je to to dajte napisat kateri senzor je ze to.Sicer ce uporabis isci na temo senzor bos hitro pomoje ugotovil pa se svoje simptome mogoce spoznas na tistih postih
Pregledano...vse OK.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

spartan napisal/-a:
Gricko napisal/-a:če pa težko vžge vedno, pa je možno, da imaš svinske šobe.

lp
Hja....kaj če pa imata dve dizi identična nivo in ostali dve identična nivo (oba nivoja pa se razlikujeta, se pravi da je rezultat 2:2)....kako bi to stestiral?
po vsakem povratnem vodu gre nazaj nekaj nafte....to je ok, problem je, če je te nafte v "curku".

meni je čez tri šobe malo kapljalo (kar je ok in ni pomembna taka količina...pač ena več, ena manj ), čez četrto pa je bil neprekinjen curek.....ko sem probal cevko "zamašit", mi jo je na šobi takoj dol vrglo, tak pritisk se je ustvaril v trenutku......v parih sekundah se je nabral 1 dcl nafte.....

tko da če imaš tak problem, se hitro vidi....tester pa ni pokazal nobene napake, kot sem rekel je med delovanjem mašine pumpa delala tolk večji pritisk, da je bil tlak na šobah v mejah normale, le med verglanjem se je zasledilo , da je tlak nižji od pričakovanega, ampak zopet ne toliko (zato je tudi avto še vžgal).
lp
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz bi predlagal da gre pob na servis in mu naj pregledajo povratni vod z merilci; pride ca. 20-25€. Poleg tega bo pa lahko sam videl katera šoba (seveda če je) je zanič (cevke za merjenje so transparentne).

Drugače pa so zadeve okoli šob po mojih izkušnjah takšne;

- ca. 120€ pride strokoven pregled
- za 170-180€ dobiš vložek za injektor z montažo ter vsem ostalim čiščenjem vred
-za 260€ je obnovljen "austausch" injektor
- 310€ je pa šoba "Alfa Ricambi Originali".

Sicer mogoče hecno (ker praviš da si bil na servisu s testerjem), ampak ali je bil pregledan akumulator in štarter? Meni je na Oplu zmeraj pomagalo, če sem štarter "potolkel mal s ključem"...seveda ga nisem dolgo tolkel ker je po 1 mesecu "trkanja s ključem" po domače povedano - rignal :mrgreen:

Lahko kdo dopiše koliko pride čiščenje celotnega injektorja in njegovih pripadajočih delov za alfa dizle?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes rešil tudi svoj problem z vžiganjem...čekiral akumulator in dolil 1 l destilirane vode not, nato pa sem ga še filal. Motor "kresne" tako kot mora....takoj.
Zux
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Postojna

Pozdravljeni !
Imam problem z vžiganjem moje alfe 156 JTD M-jet 16V(103kw) is sicer
dogaja se mi da šteka vzvod (ventil) tisti zraven ERG ventila na glavi motorja,kako se to imenuje,nabavil bi novega samo ne vem kak se to imenuje...
Ko ugasneš motor se ta vzvod premakne,nekdo mi je rekel da ta ventil karkoli ze je, sprosti kompresijo zaradi hitrejše zaustavitve motorja...
potem se čez nekaj sekund ko ugasneš motor sam zapre nazaj,moj problem je v tem da se zasteka v končnem položaju ko ugasnem motor in potem ga moram ročno premaknit da avto užge ,če ne premaknem avta ne moreš vžgat!

kako se imenuje ta ventil? ima kdo kako idejo,hvala za info?
LP
Odgovori
  • Informacija