V moji AF 146 TS 1.6 letnik 98 se zelo rosijo šipe in je še hujše kot bi bil v savni. Pa ni mokra kabina od snega in podobno. Prav tako ne pušča nikjer, saj je v sistemu vedno enaka količina hladilne tekočine. Sem pa ugotovil, da ko pritisnem na "električni" gumbek za odpiranje-zapiranje notranjega zraka v kabini se ne sliši ničesar-ne da bi slišal motorček ali loputo, ki bi se odprla ali zaprla. Sumim, da je ta loputa ostala zaprta in se zato rosi kabina, ker po moje je v kabinivseskozi kroži notranji zrak.
Zanima pa me kje je ta loputa, da bi jo ročno pustil odprta-odprl, kako priti do nje in ta problem rešiti.
Hvala za pomoč!
Ja malo se poglobil na forumu in našel omenjeno loputo, ki je pod mikro filtrom ali klima filtrom oz. filtrom za kabino. Na srečo je eden od uporabnikov forumal lepo pokazal-napisal kjer se ta loputa nahaja in ugotovil, da je loputa resnično zaprta.
Posledično tega sem imel v kabini vedno notranji zrak zaradi česar se je rosilo.
Na pritisk gumba za odpiranje-zapiranje lopute se loputa ni zganila, zaradi česar sem ročno potisnil in le to pustil v odprtem položaju.
Sedaj pa me zanima kje se nahaja elektromotor omenjene lopute, da pogledam kaj je z njim oz. ali so snete kake zajle. samo po moje je nekaj z elektromotorjem narobe, ker ne slišim, da mi le ta daj kaj od sebe.
Nekaj boš mogoče rešil ampak še vedno se ti bojo rosile.Mogoče ne tak zelo kot praviš sedaj ampak še vedno se ti bojo rosile.Jih je več,ki imajo probleme z tem rosenjem.Vek i večni problem pri 146-kah to rosenje.
Vetrobransko steklo se lepo odrosi in stranske prednje samo do polovice,zadnje in pritljažno steklo pa so popolnoma zarošene.Imaš pa za kupit zadevo,ki je v spreju,proti rosenju šip.Jaz sem sebi našprical gor in zadeva deluje odlično.Vendar moreš po kakima 2 tednoma našpricat ponovno.
Sem imel podoben problem na dveh 145-kah, le da je motorček vsake toliko ubogal ukaze iz gumba in se premaknil. Zaradi kroničnih težav z rosenjem me je prijelo in sem toliko časa pritiskal na ta gumb, da sem slišal kako je motorček odprl zunanji zrak, nato pa nemudoma razklenil napajanje (konenktor najdeš znotraj plastike pod sovoznikovim predalom) in z knipingom blokiral loputo v odprtem stanju.
Če se ne motim, se je nekdo lotil podiranja armaturke, vendar kolikor vem je motorček na hudo nedotopnem mestu...
Kako hudiča naj se navežem na avto, kjer vse deluje brezhibno tja v tri dni ?
Imam podoben problem. Meni sicer motor deluje, vendar vrti v prazno. Kar mi je uspelo videt, je da se je ta prenos motorček-loputa snel in zato se vrti v prazno. Sem pa obupal ko sem hotel zadevo popravit.
Motorček je ob loputi kar pomeni na skrajno težko dostopnem mestu ker moraš do njega od znotraj iz sovoznikove strani.
Sem raje pustil, ker nisem imel potrpljenja razdirat pol armaturne.
Aha bom ob priliki še pogledal vse varovalke, sicer pa bom gumb za notranji zrak pusil pri miru sedaj, ko sem ročno odprl loputo. Sprej pa si definitivno nabavim in pošpricam notranjost šipe. Da pa loputo zablokiram pa je tudi dober predlog-rešen problem za večno.
Če je na tako nedostopnem mestu motorček, bom vse skup pustil na miru. Zanimivo pa je res, da je avto tako naret, da se rosi, mogoče pa preveč vse skupaj dihta .
Hvala za odgovore.