Nov zakon

kar vam pade na pamet
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Kazen za hitrost mi mora biti predočena na licu mesta.

Vse kar je posneto in poslano pozneje ne velja. Zakaj??

Ker se tako lahko skrijejo na mesta, kjer so omejitve najbolj nesmiselne in je največ kazni (sploh mestni redarji, ki polnijo občinske proračune, delujejo na ta način).

Torej, kazen na licu mesta in naj ima policaj "ksiht", da mi tisto kazen poda, kot uporavičeno in ne hitro odslužene norme na območjih, ki so "pre"omejeni.

Aja, če bi policistom dali nekaj avtonomije in jih naučiti/jim dovolili delovati po lastni presoji.

Ali le dva ektremna primera:
- omejitev 50km/h - ledena cesta, velika gostota prometa, ..... je že vožnja po omejitvi "prepogumno" početje
- večpasovnica v mestu (brez dovoljenja 70km/h) brez prometa, suho, dobra vidljivost,.... ni nevarno peljati tudi 70+km/h.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Roberth če je omejitev še ni nujno da se jo moraš držat, ti moraš prilagodit hitrost razmeram na cesti, če ne znaš ocenit potem se ne smeš vozit in ne bi smel met izpita.

Ne razumem kaj ima policist veze z kaznijo? Prvič je ni on se spomnil, drugič ni on tisti ki je kršil in tretjič čemu bi ti moral opravičevat tvoje kršitve?!

Če grešiš, plačaj, če ne pa raje peš...al pa po omejitvah,jebiga...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kako pa ugotoviš, kakšna je prilagojena hitrost? Sam pojem je tako širok in dvoumen, da je sploh brezveze se o tem pogovarjat.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Kako pa ugotoviš, kakšna je prilagojena hitrost? Sam pojem je tako širok in dvoumen, da je sploh brezveze se o tem pogovarjat.
Ista za p126 l. 79 na Tigar in za FF l. 2011 - kot piše na tabli :wink:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

alfa_samec napisal/-a:Kako pa ugotoviš, kakšna je prilagojena hitrost? Sam pojem je tako širok in dvoumen, da je sploh brezveze se o tem pogovarjat.
Ja no pelješ toliko kot misliš da si sposoben se peljat. Če se ne čutiš sposobnega se pa ustaviš. Sej to so nas skos učili da moraš znat ocenit situacijo na cestišču. Sej zato pa je tolko karambolov, pač ljudje ne znajo ocenit. Saj tudi jaz nisem ko sem krajšal 145ko. No zdaj,po par 100k km dlje znam malo boljše ocenit :)
Še boljše je če maš avto z ESPjem, tam ti da že avto takoj vedet kdaj pretiravaš,pa gre lahko za hitrosti 20,30kmh..

Vetjetno zdajšne obvezne varne vožnje to še malo bolj poudarjajo pomembnost cestišča in kaj je na njem
GT_turbo
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Kje so kazni za prepočasno vožnjo in oviranje prometa?

Sicer pa razlaga enega policajev na moje vprašanje,kaj je to prilagojena hitrost: "To je hitrost, pri kateri ste se sposobni varno ustaviti, ne glede na to, kaj se na cesti pojavi pred vami". In še ena izjava dotičnega policista: "Tudi 20km/h je lahko neprilagojena hitrost". ... Če torej na dolenjski avtocesti voziš 10 km/h in ti pred avto stopi medved ter ga butneš, imaš neprilagojeno hitrost...

:roll:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Saj pravim. Pojem neprilagojene hitrosti je tako dvoumen in širok, da ga lahko vedno uporabijo tebi na škodo.

Omejitve bi naj predstavljale prilagojeno hitrost, toda le pod optimalnimi pogoji. Upam, da je vsem jasno, da se je 99% ljudi nesposobno vozit 90 zunaj naselja (po omejitvah) po zaledenelem cestišču.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Miholl napisal/-a:
Ja no pelješ toliko kot misliš da si sposoben se peljat.
In če sem-si sposoben se peljat več kot država misli :mrgreen:
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Jst ga na AC stisnem,ampak na srečo tam še niso tako velike kazni.Drugje sem pa zmeren... :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
MajsterGTV
Alfa Member
Alfa Member

Jest sem ga danes stisnu na Celovški, pa sem bil posnet s strani čudovite provide (Honda Accord), gospoda je bla tok prijazna, da mi je dala poziv k sodniku za prekrške, v najslabšem primeru pa dobim za nagrado, 1000€ in izjemnih 9 točk !!!! #-o #-o #-o #-o #-o :evil:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MajsterGTV napisal/-a:Jest sem ga danes stisnu na Celovški, pa sem bil posnet s strani čudovite provide (Honda Accord), gospoda je bla tok prijazna, da mi je dala poziv k sodniku za prekrške, v najslabšem primeru pa dobim za nagrado, 1000€ in izjemnih 9 točk !!!! #-o #-o #-o #-o #-o :evil:
Povsem zasluženo! Po mestu nimaš kaj divjat.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
alfi147
Alfist
Alfist
Kraj: Zagorje

MajsterGTV napisal/-a:Jest sem ga danes stisnu na Celovški, pa sem bil posnet s strani čudovite provide (Honda Accord), gospoda je bla tok prijazna, da mi je dala poziv k sodniku za prekrške, v najslabšem primeru pa dobim za nagrado, 1000€ in izjemnih 9 točk !!!! #-o #-o #-o #-o #-o :evil:
Verjetno je bila regisracija prečudovite honde LJ S0-22Z ?? :mrgreen: Sem imel tudi sam bližnje srečanje z njo par let nazaj :mrgreen:
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Čakaj, a po celovški je za tabo vozil al kako? Prvič slišim da po mestu operirajo 8-[
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

slehernik napisal/-a:
Čakaj, a po celovški je za tabo vozil al kako? Prvič slišim da po mestu operirajo 8-[
Tud po vaseh operirajo.
Sej veš, vsak euro prav pride, tko da ni nujno, da se ga dobi od kazni na AC. Kazni, ki jih potalajo v naselju, so bolj sladke za državo ;)
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

midva se pa poznava tud izven foruma :D
Trentatre 1.3S
Odgovori
  • Informacija