Rabljen Motor 147 2.0 AR-32310

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

dom
Alfa Freak
Alfa Freak

si že kaj pogledal pri kakšnih serviserjih...mogoče majo kakšno karambolirano vozilo in se deli lahko samo vzamejo ven in zamenjajo...

meni je 24.12 crknu motorček za brisalce in še deževalo je...sem poklical servis lajter v dobrovniku in na srečo so imeli en kalamboliran avto in smo vzeli del kar iz tega ven...na novega bi moral čakat, časa pa nisem imel tak da rabljen...dela pa boljše kot tisti prej :)

pa na avto.net pogledaj ali pa bolha... splača se pa tudi it na kakšni avto sejem v MB ki je vsako soboto...mogoče pa tam lahko zveš kaj več ali pa kdo drug pozna koga...

poskusi and good luck :)
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

za zamenjavo drugega motorja npr. 1.8 boš moral preverit če gre skupaj z menjalnikom pa potem računalnik pa vse povezave na motor. potem pa greš homologirat motor, da ne plačuješ več za zavarovanje kot imaš ti moči v avtu. je pa problem če daš 1.8 ker verjetno ne boš mogel homologirat, ker ta karoserija ni vsebovala takega motorja. pri tem bi se moral ustaviti na avto triglavu da preverijo v fabriko če dovolijo vgradnjo takega motorja in ti potem izdajo potrdilo.

najbolje pa še razkopat motor in popisat zanič material in naredit računico kaj se ti splača, popravljat ali iskanje drugega.

lp
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

tehnicni naj ne bi bil problem, sej ne bo pisalo 1.8 ts. Plini ob vseh ostalih delujocih komponentah tudi ne. Kar pa se motorja tice, pa sem slisal, da 1.6 laufa na 1.8 racunalnik in napeljavo, 1.8 pa na 2.0 napeljavo. Vsekakor to naj nekdo potrdi.
V vsakemm primeru, jaz ne bi kupoval 2.0 TS ter ga vstavil not, ampak bi naredil generalko. Bodisi tvojega zaribanega bodisi tistega, ki bi ga kupil. 1.8 je pa druga zgodba, se da dobit dobrega za malo dnarja.
Pa se to: ce je po 700 kilometrih zaribal, a si avto sprobal z prizganim radijem? Ker bi se moralo ojnicne ze takrat slisat...
Fantje, ne vozit avto z naglas radijem skoz, ko pa ga kupujes, pa ga niti ne prizigaj...
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

pero666 napisal/-a: Fantje, ne vozit avto z naglas radijem skoz, ko pa ga kupujes, pa ga niti ne prizigaj...
Potem se ti pa lahko zgodi kot se je meni.. da je mel radio fuč displej pa nisem pogruntal tega, ker nism niti prižigal med testno vožnjo... :lol:
Samo ok.. to je res še najmanj kar se ti lahko zgodi :wink:
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Jaz ti prodam mojo AR 147 z motorjem 2.0, ki je bil tudi menjan.
Motor ima sedaj 100k km. Motor je res lep, ampak bom moral kupiti
dizla, ker bom v prihodnje nabiral kilometre po avtocesti.
Odgovori
  • Informacija