Povečanje moči JTD-u / Chip tuning / Čipiranje

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

To se gre za un tvoj file od škode, nisem vpisoval faktorjev...
Bom objavil, ko boš tudi ti kaj svojega. :)
CSS Tuning
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo fiat Stilo JTD.

http://rapidshare.com/files/450427099/Desktop.rar

Komentiraj kaj fali,če fali in zakaj.
CSS Tuning
Alfa Junior
Alfa Junior

Vse vzorčne fajle sem ti objavil,ti pa meni daš 3D slikco.

=D>
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Sem pričakoval en drug file pa se ne daš zgleda :D

Tista slikca je iz tvojga fajla...

Bom zvečer tole pogledal pa prilepil še kaj svojega.
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

izjemno konstruktnivna debata na forumu, v stilu "kdo ima boljšega, daljšega" #-o #-o
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Perme napisal/-a:izjemno konstruktnivna debata na forumu, v stilu "kdo ima boljšega, daljšega" #-o #-o
Aha.
@CSS Tuning, VI kot profesionalec v čiptuningu, ste pa s to debato odgnal kr precej potencialnih strank. Pes ki laja, ne grize. Vi pa ogromno lajate.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Tuners war #-o :roll:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
CSS Tuning
Alfa Junior
Alfa Junior

minimi napisal/-a:
Perme napisal/-a:izjemno konstruktnivna debata na forumu, v stilu "kdo ima boljšega, daljšega" #-o #-o
Aha.
@CSS Tuning, VI kot profesionalec v čiptuningu, ste pa s to debato odgnal kr precej potencialnih strank. Pes ki laja, ne grize. Vi pa ogromno lajate.
Strank imam dovolj in nimam težav z njimi.Če strankam ne paše moj odkrit odnos in ji je lažje, da ji prodajajo en kup laži ter bedarij naj gre drugam.Tunerjev pri nas je kod listja in trave.

Svoje prav dokazujem z kakovostjo in znanjem.

Lajate pa lahko vi še naprej, to je očitno kar vas moti.Ne dovolim na nobenem forumu, da govorijo neresnice,laži in da me pljuvajo ljudje, ki o tuningu nimajo pojma ali delajo in sodelujejo s konkurenčnimi podjetji.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Vse povedano - napak ne delate in vse veste. :-k
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
CSS Tuning
Alfa Junior
Alfa Junior

Nihče ne ve vsega,vsi delamo napake.

Jaz poskušam samo povedati,kako se tuning dela in zakaj.Tudi odgovorim na strokovna vprašanja-če le lahko.
Tega nisem zasledil od nobenega drugega tunerja, pa vendar je treba mene pluvat,vsi ostali so pa carji.
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Tisti tune file je katastrofa.

Ni tikan smoke limiter, ni tikan rail pressure, torque limiter 438nm :oops: boost dvignjen za v enem koščku mape kar povsod za 7% konstantno =D>
Spremenjen je duration ampak duration limiter ni... eh...

Ni vredno debate... pa tudi ne da bi naložil svoj file in bi ga pol vi prodajali naprej žal, ker to kar vidim je žalost.

Bo še kak drug svoje povedal.
CSS Tuning
Alfa Junior
Alfa Junior

Kot ti non stop govorim to je fajl SLO tunerjev,ki smo ga popravljali.
Očitno pa je tebi lažje trditi,da je moj.

1.Avto nima smoke mape,je baziran na lambdi.

2.Fali en kup map,ki jih očitno ti ne poznaš.

3.Povej zakaj rabiš duration limiter pri CR motorju?

Katere mape falijo in kaj je narobe s čipanimi?
Lahko enostavna razlaga
In ne napisat ni vredno debate,ti si alfa tuner to moraš vedeti.
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Aja zdej pa kar naenkrat tisto ni vaš tune? :oops:

Nima smisla... nisem jaz tisti, ki se hvali s certifikatom in polno strankami... torej se nerabim dokazovat, hvala lepa.

A na lambdi pa ni smoke limiter :lol:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Lej tko k je majstr reku, ko bo kdo vložu par 10k al pa 100k eur v svoj biznis nej se po prsih tolče in daje take izjave kot je tvoja, do takrat pa bodte pa raj tih ker ne veste o čem govorite.

Najlaži je kakemu amaterju (pa brez zamere) palamudit in pametovat o stvareh o katerih nima pojma, ali pa ga ima nekaj in misli da zaradi tega Boga za jajca drži, vmes se pa tut primerno predstavit noče.

Jaz CSSa čisto razumem oz. razumem njegov stav. Vsak ki si ustvarja svoj posel in ve kako je to bi ga razumel. Ker bi vedel da je težko - še posebej danes!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Sem bil že odločen da se ne mešam v to sranje, ampk naj bo, glede na to, da sem bil verjetno razlog zakaj se je vsekupaj začelo.

CSS sicer nevem zakaj tak buren odziv, ampak OK, imaš že svoje razloge. Verjamem da ko enkrat investiraš resne denarje v biznis začnejo it človeku "hobijaši" zelo na živce.

Zdej pa ene par stvari ki bi jih jest povedal. Uporabnik foruma, ki se je poslužil tvoje storitve, je prišel sem s problemom to je bila zdrsujoča sklopka. Povedali smo mu kaj vse je lahko razlog za to. Omenjeno je bilo da bi lahko bil vzrok tuning. Seveda s tem direktno vsaj jaz nisem hotel implicirat da je tvoj tuning zanič. Ampak pričakoval bi da se stranki razloži, kaj so vse lahko posledice tuninga, da bi človek v naprej vedel da je sklopka ena od stvari ki najbolj trpijo po tuningu, in zelo rade drsijo, sploh če ima avto za seboj že večjo kilometrino. V takem primeru se ponavadi stranki da možnost da se največji navor zniža, ali pa da gre po novo sklopko... Ampak glede na to da se je problem najprej pojavil v obliki vprašanja na forumu, temu očitno ni bilo tako.
Dyno razlike OK, bi še nekako požrl, mi je jasno da inercijski dyno ni najbolj točna stvar pod soncem, ampak nekako bi pričakoval da bo zadeva vsaj 5% točna, ker kaj pa je potem sploh razlog da imaš dyno ki kaže cifre totalno v 3pm, sicer se vidi razlika prej - potem ampak včasih to ni vse. (no pa tudi izmerjene izgube prenosov so se mi zdele visoke...)

Druga stvar katera te je bolj zmotila je verjetno situacija z Alfa33. Z njim se pač dobro poznava, ker sva bila veliko na liniji potem ko mu je mašina zružila. In že takrat sem mu večkrat omenil da bi "rad videl" ta tuning file. Sej ne da bi ti hotel "znanje krast", ker na EDC16 v alfah vem vse kar rabim, ampak zato ker vse prevečkrat vidim tuning file, ki so narejeni na hitro, in to od znanih tunerskih firm v Sloveniji. Razlog pa je seveda samo edn, čimprej naredit pa adijo. Seveda spet ne mislim implicirat da je tvoje dela slabo, ker nisem videl kakšen file je bil na avtu. Samo zanimalo me je.

Že več ljudi me je prosilo za "drugo mnenje" in videl sem tako dobre kot slabe file. In nikoli nisem blatil dobrega in kvalitetnega dela. Na živce mi pa gredo šalabajzarji, ki hočejo na najlažji in najhitrejši način zaslužit, zraven pa računajo storitev, kot bi bila božje delo. (tudi sam imam osebno take izkušnje z mojim privim čipanjem pri SKNu, po katerem je avto kadil kot turek, pa je bilo po njihovem mnenju za to krivo vse drugo samo tuning file ne... arogantnega odnosa njihovega šefa raje sploh ne komentiram)
Seveda me zdaj še bolj bega vseskupaj, po tem tvojem burnem odzivu, ker če zaupaš v svoje delo, nevem zakaj te tako moti če nekdo pogleda v ECU.

To je vse kar sem hotel povedat na to temo, ostalih podjebavanj na zadnjih treh straneh pa ne bom komentiral.

Mogoče edino tuning file Stilota, za katerega lahko rečem samo da je ena čista zajebancija.
Iz takega tuninga bi dobil ven točno 0 konjev več, kot prej... Edin mogoče mal več šans bi mel da se pojavi napaka na računalniku zaradi predelav map za kontrolo VNTja na turbini.
Odgovori
  • Informacija