potrebujem nasvet!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
y@sco
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubuljana

pozdravljeni!
sem lastnik ar 145 1.6 boxer, in mi je potekla reg. ceprav ze od decembra razmisljam o nakupu novejsega vozila v prihajajocem poletju, sem jo mislil na novo registrirat. ampak mi je kolega ponudil ugodno ponudbo za ar 166 3.0 v6 automatic....pa sem mislil da bi si jo kupil do poletja oz. do nakupa novega vozila. pa sem se odlocil, da se posvetujem z vami, ce bi mi lahko gdo dal kaksen pameten nasvet, ce se to sploh splaca, ali ce mi lahko kdo pove kaksna je razlika v porabi....(ali 166 porabi veliko vec kot 145).....
se vam ze v naprej zahvaljujem!
lp
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Dotična menjava se ti do poletja ne splača, razen, če si pripravljen "izgubiti" kakega tisočaka ali dva. Namreč že registracija je enormno višja pri 3.0, kot pri 1.6, s tem da boš 166 3.0 V6 automatica poleti zelo težko prodal in ti bo po vsej verjetnosti stala na dvorišču. Glede same porabe, mestno vožnjo računaj 15+ relacijo okoli 10l če bo kolikor toliko previden, tako da povprečje okoli 13l ti ne uide, pa sem še malo rekel. S tem da predpostavljam, da avtomobil ni v tip top stanju in te bodo morebitna popravila kaj hitro olajšala še za kakega tisočaka.

166 3.0 V6 automatic nikakor ni avtomobil primeren za začasen nakup za par mesecev, razen če imaš viška denarja in bi rad užival v vožnjo V6 Aresse....splača se pa definitivno ne. Predlagam, da se do nakupa novega vozila voziš z 145 1.6 boxer :wink:
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Točno tako! Cena registracije za celo leto in pa veliki servis za 145ko te prideta tolko, kot en kvaliteten komplet 17" gum za 166ko. Razliko v porabi računaj vsaj 4l/100km več za 166ko. Registracija je veliko večja. Stroški pa...recimo da za boxerco se dobi dele poceni, pri 166ki, je skoraj vsaka stvar ki crkne 3 mestna cifra. (beri, takoj 100€+)

Za pol leta se ti ne splača 166ke kupovat, če misliš tako ali tako avto menjat. Zvozi 145ko pa mir, jo boš vsaj lažje prodal, 166ko pa ne bo noben vzel, pa če mu jo šenkaš. :wink:

lp.
Če je ravno, ni zabavno.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Do takrat se raje vozi z 145-ko,ker za pol leta se ti ne splača 166-ke kupovat,pa še prodal jo boš težko,če ni res lepo ohranjena,v kar pa dvomim,če je tako ugodno! :doubt:
y@sco
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: ljubuljana

najlepsa hvala za nasvete...bom pomoje tud kr obdrzu 145-ko, tudi po mojih izracunih se mi zdi to se najpametnejse...se enkrat hvala! poz!
Odgovori
  • Informacija