peruccy napisal/-a:Vsi radi pogledamo kakšen dober/hiter posnetek na jutub, sploh če je vozilo alfa. Ne zanikat, ker je tako! Ampak kot zgleda, nas ne moti če je voznik kak tujec, samo "naš" alfist nesme bit...
Isto je bilo na a.com, če je dal kdo gor posnetek kak se pelje 100, 150, 200km/h, so vsi takoj jamrali kak ogroža promet in da nima dobrih gum, slabe rabljene bremze itd.itd. Ko je pa Edo dal posnetek kak fura 300+km/h so pa vsi ploskali... vau kak to leti, uber hudo, blablabla.
Vsi radi stisnemo po gasu. Eni večkrat, eni manj. Ampak mislim da lahko mirno trdim, da noben od nas noče ogrožat sebe in druge... je tako? Glede na to, da je tudi point Alanovih predelav, da bo avto hitrejši, je tudi logično da kaže zanimive posnetke. Ali bi raje videli posnetek, kak se vozi po mestu 49km/h?

Verjemi, da se takele zadeve z leti začne gledati drugače.
Pred recimo (hm, že skoraj 20-imi leti) nekaj časa, sem iskal meje tudi sam na tak ali podoben način. To je tudi najboljši razlog, da ne komentriram početja. Ne vidim nobenega razloga, da bi tisto, za kar sem jaz potreboval krepko več, kot 10 let, mlajši dojeli kar takoj.
Jaz zelo podpiram, da se uči in išče meje avtomobilizma, ker se mi zdi, da je to nekako v genih moške populacije. Včasih so se šli, kdo spleza na najvišjo smreko, .... in tako določali svoje mesto v družbi (nekateri so bili bolj sposobni, drugi manj, nekateri, ki so pa šli preko meje so pa poskrbeli, da se njihova genetska zasnova ni delila naprej)
Sedaj je isto, le orodja so drugačna. No omenil bi eno zelo pomembno razliko. Včasih ko se plezalo na smreko, je ob pretiravanju naje**l le akter, danes pa lahko pokegljaš še koga, ki se ne gre zavedno te igre. Cesta je za veliko večino le "medij" za transport in ne pričakujejo nasproti metkov z galaktično hitrostjo.
Torej, potrebno je razumeti, da obstajajo razlogi za tako početje v moški naravi, sedaj je fino, da se to počne s minimalno (najbolje nič) nevarnosti za tiste, ki se ne gredo to igro.
Reality check.
Smo v Sloveniji, kjer poligonov za varno početje skoraj ni, in ravno zato bi bilo smiselno, da bi se ob takem početju na javnih cestah poskrbelo, da se izloči (beri onemogoči) vse potencialne premikajoče ovire.
Torej, upam da tole ni izpadlo, kot moraliziranje.
Alan, kot sem že napisal, ne bi bilo slabo sprobat toel cesto.