Poliranje - Čudeži se dogajajo!!!

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Še finiš...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

LP M.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Lep izdelek, avto pa tudi ni slab. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kako, oziroma s čim je najlažje odstraniti ostanke mrčesa z avtomobila črne metalne barve. Sam mrčes se že odstrani, vendar ostanejo na odbijaču in maski vidni manjši "flekci" neglede na to, če je mrčes odstranjen že naslednji dan.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

To je ziva jeba...ni nekega recepta, s poliranjem gre stran, pa jeseni/pozimi ko je lak dosti bolj "trd"...

Tko na roke tisti zmazkov ne bos dobil stran...

S plastelinom bi tut slo, vendar je vseeno pri zelo neredno pranem avtu to zelo dolgotrajno in utrujajoce delo,pa se vseeno ta najbolj zazgani ne gredo dol...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hec je v tem, da gre za nov avtomobil, ki je praktično opran na 10 dni in je mrčes težje odstraniti, kot na 10 let starem avtomobilu. Zgleda je veliko odvisno tudi od same barve/laka.
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Ja s temi stvarmi zna biti res kar križ. Malce lažje gredo dol, če je na avto nanešen dober sealent. Jaz imam na gobi za pranje mrežico za odstranjevanje mrčesa, ki nekoliko pomaga. Dugače pa kot pravi Miholl. Plastelin bi po mojem bil kar ustrezen.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Foggy napisal/-a:Hec je v tem, da gre za nov avtomobil, ki je praktično opran na 10 dni in je mrčes težje odstraniti, kot na 10 let starem avtomobilu. Zgleda je veliko odvisno tudi od same barve/laka.
Zdej pa to razlozi stranki ki 3x na teden opere avto in pusti 300 eur+ na mesec pri meni :roll:

Pac ne gre, jebiga...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz ga spomladi fajn navoskam in se potem lepo perejo dol, niti ni treba drgnit. Je pa res, da avto ni črne barve in da voskam na cca 1 mesec. Uporabljam pa kar turtle wax v tekočem stanju
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Hec je v tem, da gre za nov avtomobil, ki je praktično opran na 10 dni in je mrčes težje odstraniti, kot na 10 let starem avtomobilu. Zgleda je veliko odvisno tudi od same barve/laka.
Zdej pa to razlozi stranki ki 3x na teden opere avto in pusti 300 eur+ na mesec pri meni :roll:

Pac ne gre, jebiga...

300€/mesc za pranje avta #-o #-o :disturbed: :disturbed:

V 6letih odkar imam avto nisem porabil tolko kesa za pranje avta =D>
Kurba sem škrt :lol:

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Jebiga to je pa tko ce vozis high class executive car...

Ampak men je kul, ker skos vozim ta avto, pa se za kofe dobim :-D
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjamem da ti je kul :lol: Da bi bilo cim vec takih ki bi ti puscal 300€ na mesc za pranje :wink:

Drgac ma jaz dva soseda...oba u penzijonu, oba s klijoti, ki jih pereta vsak vikend, vozta se pa v 400m oddaljen merkator po spezo in na kafe #-o Se umaze se ne, pa ga ze pereta. Se vid da majo cajt.

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Itak, da imata čas, če sta pa v penzijonu :)

Drugače si pa tudi sam raje vzamem čas za pranje avtomobila, kot pa da bi npr. sedel pred TVjem ali računalnikom (razna socialna omrežja, MSN in podobno navlako sem že davno zbrisal in opustil) :mrgreen:
Sicer je prostega časa vedno manj, oziroma ga praktično ni, vendar vsake toliko si pa le vzmamem kakšno urico dve za vzdrževanje motorizacije.
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

sej ne pereš avtomobila ker imaš pač čas :) pač skrbiš za stvar, za katero si nekaj časa delal in hranil denar, ti nekaj pomeni...

jaz sem svojo črno alfo pral nekje na dva dni, pa še to je bilo tako da sem ga dal iz garaže, opral, dal nazaj noter, čez dva dni, ko se je prah nabral pa spet isto :) na šiht pa hodil s kolesom (v avtopralnico :D )

drugače pa tudi jaz za čistila in vse zapravim okrog 500€ na leto... bolje kot da jih nekje v lokalčku pustim za pir :)
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mam crn avto pa ga perem mogoce 6x na leto :? Nima pomena glancat, ker je itak po naslednji voznji usran...se vidi usako sranje na teli crni barvi.

No saj ko sem kupil avto sem jo pral veckrat, samo po 6ih letih lastnistva me je minilo...avto ni vec nov, poln parkirnih busk, podrsan odbijac...a sem ze omenu da se na crni barvi vse takoj vidi :mrgreen: Ponavadi jo perem preden grem na dopust....ja vem, sem jo zacel zanemarjat. Aja pa za zadnjimi kolesi sploh ni vec barve. Je speskano do pleha :eek:

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jest delam podobno... perem avto dvakrat trikrat na leto, pa če je treba ali ne...

Od lanskega aprila je bil opran točno trikrat. Sej ko je opran zgleda hudo dobr, sam to traja max 2 dni... pa tud če je perfektno vreme...
Odgovori
  • Informacija