Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Meni 18" ni uspelo homologirati na 156. V tovarni niso imeli nobene izjave ali certifikata (AT zastonj drugače poizvedoval), tuv za 18" in alfo 156 sem pa našel samo ene stare OZjke, ki pa jih verjetno noben v sloveniji nima, da bi jih dal na avto in peljal homologirat, pa potem snel in dal druge gor (ET in znamko feltn itak noben ne bi nikoli pogledal - policaji, tehnični, idr).
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jaz sem brez problema homologiral 18-colska originalna platišča za 147-ko.
Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sam 18" na 156 je že kar precej a ni? Glede na ceste mislim, zgleda res lepo, sam to je trdo a ni? Ali se samo jaz staram
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Bohinj

Nebom nič spreminjal, saj sem dobil po moje kar uredu zadrvo za pameten denar. Continental sportcontakt 5P, ki se mi zdi, da jo še ni v SLO.
Ali se motim?
AR ruls
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

@Lizard: tole si mislil verjetno,... P.S.: v pondelk sm u LJ zvečer
Slika
Tele so 225 40 18, postavljene testno gor iz moje 166 in ja it doesnt look good. Drgač pa homologirat se da druge dimenzije, sam prijazni stric na AT more poslat dimenzijo ki jo želite v Italijo in oni potem odobrijo ali pa ne vgradnjo določene dimenzije. S tistim potrdilom greste potem na lpp in stvar bp homologirate.
P
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kar se te potrditve dimenzije s strani tovare tiče pa je vse skupaj tudi butasto. Namreč moja kappa je iz tovarne prišla na orginal 16 col platiščih in 205/55-ZR16 gumah, a ta dimenzija ni bila homologirana v kartončku. Sem šel lepo na AT, jim razložim v čem je finta, pošljejo oni to v Italijo, po enem mescu pa odgovor, da ne dovolijo te dimenzije za moj avto. A v knjigi z navodili je ta dimenzija napisana.

Vse bi jih bilo trreba tepst :).

P.S. V ponedeljek zvečer še ne vem če bom imel čas, se začne škisova :). Ti še sporčim po ZS-ju ali sms-u.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Enako je pri mojem. Štajerski avtodom je GTV-ja uvozil in pri papirjih zajebal ne samo svoje ime firme, še zimske dimenzije so pozabili napisat not #-o In zdaj naj se jaz s tem zajebavam? [-X
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tule pri meni sploh ni krivda AT-ja očitno, ampak tovarne same, saj je tovarna sporočila, da na podlagi oznake mojega avta (neke kombinacije črk) ne dovolijo te dimenzije, s katero je prišla iz tovarne. Butli v glavnem
:).

Če bi oznaka avta bila druga bi pa dovolili, važno da je homologirana tudi 15 colska dimenzija, ki sploh ne gre na avto zaradi zavor :), pa 17 je tudi homologirana.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

ima kdo izkušnje z yokohama c. drive2 v 17 dimenziji?

lp
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hitro se obrabijo drugače je pa kar dobra.
Sicer vem da pri avtomobilih z zadnjim pogonom hitro postane glasna.
Boki niti niso trdi tako da je dokaj udobna. Priporočam da jo pumpaš 0.2 ali 0.3 bara več kot je predpisano.
L.P.
q4
Alfa Junior
Alfa Junior

gregork napisal/-a:Nebom nič spreminjal, saj sem dobil po moje kar uredu zadrvo za pameten denar. Continental sportcontakt 5P, ki se mi zdi, da jo še ni v SLO.
Ali se motim?
Super guma. Imam jih gor letos kakšnih 6k km in lahko te gume samo pohvalim. Končno spet podoben občutek pri vožnji kot Conti SC 1 in 2. Pa kar težko jo je iz tira spravit ;)
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

hvala vama za odgovor.

sem pa govoril s tem ki jih dobavlja da ima tudi yokohama s. drive za cca 15€ cenejšo po gumi in me zanima če je kaj boljša, naj bi imela močnejše boke in naj bi bila bolj športna, je pa sam profil bolj v smrekico in je verjetno glasnejša.

lp
Zux
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Postojna

Pozdravljeni a je že kdo izprobal tole gumo Lassa Impetus Revo?
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak

q4 napisal/-a:
gregork napisal/-a:Nebom nič spreminjal, saj sem dobil po moje kar uredu zadrvo za pameten denar. Continental sportcontakt 5P, ki se mi zdi, da jo še ni v SLO.
Ali se motim?
Super guma. Imam jih gor letos kakšnih 6k km in lahko te gume samo pohvalim. Končno spet podoben občutek pri vožnji kot Conti SC 1 in 2. Pa kar težko jo je iz tira spravit ;)
hvala za informacije. Jutri jih grem iskat v soboto pa zmontirat. Komej čakam.
=D>
AR ruls
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak

gregork napisal/-a:
q4 napisal/-a:
Ali se motim?
hvala za informacije. Jutri jih grem iskat v soboto pa zmontirat. Komej čakam.
=D>
Res je guma odlična, po teh 400 km. Lepo tiha in zalimana na asfalt. =D>
AR ruls
Odgovori
  • Informacija