Moja Bella in Stella, ter ex 75-ka, 147-ka in GT-jka

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Hvala, ja vem za nosilčke, katre so jih tudi uporabljale za auspuh.
Bom zamenjal vse 4 (še od črpalke) in še filter za bencin, če se je že tako pokazalo. :mrgreen:

Je pač tako, da se ene stvari lotiš, obenem pa opaziš/se pokaže še nekaj tretjega ... :-)(

PS
Zajlo za ročno je bilo tudi doživetje dobit (sem verjetno več za telefon zapravil, kot je pa stvar koštala). :?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Mi zaupaš kje si jo dobil? Čisto iz firbca me zanima, ker sem jo tudi jaz iskal na vseh straneh in se baje ne dela več. :roll:
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V Mony Lesce so eno izbrskali na uradnem servisu v LJ.

Delo se pa še kar vleče, ker je plošča z objemkami za bencinsko črpalko in filter popolnoma zarjavela.
Guminosilce smo komajda skup napraskal v parih trgovinah, železnino sem pa prepustil kislini, da naredi svoje. Vendar je toliko rije, da rabi še mojo pomoč :roll: .
Ko jo gledaš pod avtom, še ne igleda tako slabo, ko jo imaš pa v rokah, pa kar zažari v svoji rijasti lepoti. #-o

Sicer je konec na obzorju ... nalit olje, naštelat ploščice, namestit auspuh in zrihtat nosilc za črpalko. 8)
Zadnjič spremenil El Barto, dne Če Maj 19, 2011 9:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Uroš, a ti znaš vzet pri GTV-ju volan dol in nazaj skupaj (po možnosti brez da se sproži Airbag)?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najprej odklopiš akumulator, da se izogneš problemom z airbagom.
Potem ga odstraniš in narediš/uporabiš snemalec za volan. :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Jaz te sprašujem, če ti to veš, ne kako bi jaz to naredil :mrgreen: Recimo, da se nimam volje s tem zajebavat, ker absolutno ne vem kaj bi počel.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če jaz nebi vedel in preiskusil napisanega, potem ti nebi pisal. :mrgreen: :lol:

PS
Vgradnja tempomata na Belli.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj zato pa te gnjavim. Saj se ne mudi, ampak enkrat poleti pa bi to porihtal. Moram vzet mehanizem obvolanske ročke ven in ga ščistit oz zamenjat, ker me desni blinker ne uboga več. In ker vem, da ti takšne priprave za volan imaš in tudi delal si že to, pridem k tebi, pa zamenjava. Če se strinjaš, seveda.
minime
Alfa Member
Alfa Member

El Barto napisal/-a:V Mony Lesce so eno izbrskali na uradnem servisu v LJ.

Delo se pa še kar vleče, ker je plošča z objemkami za bencinsko črpalko in filter popolnoma zarjavela.
Guminosilce smo komajda skup napraskal v parih trgovinah, železnino sem pa prepustil kislini, da naredi svoje. Vendar je toliko rije, da rabi še mojo pomoč :roll: .
Ko jo gledaš pod avtom, še ne igleda tako slabo, ko jo imaš pa v rokah, pa kar zažari v svoji rijasti lepoti. #-o

Sicer je konec na obzorju ... nalit olje, naštelat ploščice, namestit auspuh in zrihtat nosilc za črpalko. 8)
Poslikaš gumi nosilce. Če pašejo od zastave jih imam nekaj.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alfa_samec napisal/-a:Saj zato pa te gnjavim. Saj se ne mudi, ampak enkrat poleti pa bi to porihtal. Moram vzet mehanizem obvolanske ročke ven in ga ščistit oz zamenjat, ker me desni blinker ne uboga več. In ker vem, da ti takšne priprave za volan imaš in tudi delal si že to, pridem k tebi, pa zamenjava. Če se strinjaš, seveda.
Kaj je na GTVju kaj posebej zakomplicirano sneti volan, ker na 145/145, 156 in 147 se ga lahko odstrani brez kakšnega posebnega orodja. Odviješ vijake ki držijo air bag, ga odklopiš in snameš z volana. Potem ti ostane samo še glavnica matica v volanskem obroču in volan je odstranjen.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Tako je tudi pri gtv, pa čiščenje mehanizma ne bo pomagalo v večini primerov. Gtv ma to malo smotano narejeno in se skoraj pri nobeni žmigavci ne izklapljajo samodejno. No jaz sem malo predelal zadevo pa delajo :mrgreen:

Tkole zgledajo vijaki na zadnji strani (trije so)

Slika

Ko odpreš odklopiš rdeč konektor (airbag, seveda si prej odklopil akumulator)

Slika

Potem odviješ matico in malo "pretepeš" volan pa gre večinoma dol (če ne pač rabiš izvlekač)

Problem je da del ki sede v mehanizem za izklapljanje žmigavcev (del orisan z rdečo) ni dovolj tesno narejen in zato plastični obroč z zarezami (v plavem) malo pleše levo desno. Zaradi tega ne izklopi vedno ker se umakne belim vzvodom (rdeče puščice) namesto da bi jih premaknil.

Moja rešitev je bila da sem del v rdečem povil strakom tako na debelo da gre na tesno v obroč v plavem :D Sedaj lepo izklaplja. Upam da je kej jasno :mrgreen:

Slika

El barto sorry za off :)
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ej, ni problema.

Zaradi mene tudi lahko prideš na obisk, ce si ti zdi potrebno.
Aja volana jaz ne grem vec tepst, ker sem zaradi tega pri eni 75-ki polomil plastiko pod njim. Snemalcek imaš narejen v pol urce, obenem pa za snet volan ne potrebuješ drugega kot malce zavrtet en šrauf in volan kar pade dol. :mrgreen:

Pa še k moji stvari.
Takole se je napila olja ... uradni podatki so precej zavajujoci, saj v menjalnik ne gre 2,3 litra olja, tudi 2,5 ne, ampak vsaj 2,8 litra. #-o

Slika

Danes pa dokoncno še auspuh in pripravljena je bila za testno vožnjo

Slika

Rezultat je pa 44km kar tako in :D :D :D
To je tisto pravo, saj vsaj njna moc pride do izraza in ni treba samo šaltat. Pa pri 150 ne hrumi kot avijon.
Aja pa enga Megancka sem užalil na avtocesti, pri pospeševanju na 1/2 gasa ... :lol: :lol:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

El Barto napisal/-a:Aja pa enga Megančka sem užalil na avtocesti, pri pospeševanju na 1/2 gasa ... :lol: :lol:
Je najbrž kar debelo pogledal :shock:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj ni bilo prehudo, par sekund se je približeval, potem pa samo zadaj ostal ... :lol:
Je pa notri prinašal na izvozu, ko so mu vsi po avtu lovili ročke na stropu (ujel me je pa le). :lol: :lol:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

:loljeah: :loljeah: :rofl:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori