Ali kdo pozna ta avto - 7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicr je ne poznam, ampak glede na to, da je menjal sklopko in da jo vseeno proda, UGODNO.. kaj pa vem. Poceni alfa nikoli se ni bila poceni.. Raje si nabavi cliota..
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

Neichek napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4839856&show=1
Pozna kdo? Je najcenejša na netu...
ta bi mogoče še mene zanimala
super
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Aless napisal/-a:moja 2006 jih ma skromnih 91k trenutno :D
samo je pa slovenska od 1. lastnika 8)
Enako, le da imam 106km prevoženih...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
chrush
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159, Alfa Romeo Stelvio
Kontakt:

Kaj pa avtomobili pri AVTO TRIGLAV D.O.O., LJUBLJANA? Čeprav trenutno nimajo nobene 2.4 letnik 2007 ali novejše. Najraje bi imel tisto, ki že ima 210KS.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MaStr napisal/-a:
Aless napisal/-a:moja 2006 jih ma skromnih 91k trenutno :D
samo je pa slovenska od 1. lastnika 8)
Enako, le da imam 106km prevoženih...
+1, l. 2006 in 80kkm. Pa dva različna mehanika sta mi potrdila, da so po njunem mnenju realni. Tako da potem smo že vsaj trije neumni :roll:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

ce je na mene letelo: jst nisem hotel nobenega uzalit, ampak kdor pri dilerju, ki je poleg tega se na slabem glasu, gleda leznik 06 diesel, pa verjame da ma 60k ... Se pa seveda najdejo tudi taksne z manj prevozenimi, ampak jih ponavadi ne prodajajo dilerji za ograjo. Od kolega foter je prodal/menjal staro za novo Stilota jtd mislim da ene 6 let starega z 80k v piko ohranjenega. In verjames al pa ne, avto ni nikol prisel na anet. Ker je bil tam servisiran in so bli realni kilometri...
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dobro si se izvlekel s tem dilerjem, imaš prav :)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Imel sem par vozil od Hervis d.o.o. To so sluzbena vozila,ki so bila vecinoma vozena z konstantnimi vozniki. Avtomobili majo od 200-250k km.

Avtomobili po kulturnem tretmaju zgledajo kot da imajo 50k km, tako da dokler ne vidis ne verjames. Danes je prakticno nemogoce ocenit avto *star 4/5 ket) ki ima 70k km al pa 200k km

Tisti ki je res znucan, no tisti jih ma 400k km...
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Z sluzbenimi vozili je nekako takole:
-sluzbeno vozilo za cel oddelek
-osebno sluzbeno vozilo
Prva opcija je slaba izbira, saj iz izkusenj vem, da se noben ne sekira ne za olje, ne za hladen zagon in postopno povecevanje obratov, ....
Pri drugi opciji pa imajo vozniki moznost prvi odkupit vozilo. Taksna so praviloma bolje ohranjena in lepo vozena. Jaz sem mel moznost takega dobit za ugodno ceno, samo kaj ko majo sluzbene das auto.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ne razumes...hocem povedat da je z vidika ohranjenosti avta prakticno skoraj nemogoce ocenit a ma 70k km al pa 200k km...zato so mnenja raznih mehanikov zlo relativna...kako pa naj on oceni avto tako na uc...
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rezumem, razumem. Moj odgovor se nanasa na mehaniko, kjer pa mehanik seveda tezko vidi, a je avto bil mrzel teran ipd. Karoserijsko so pa sluzbeni avtomobili vecinoma v precej dobrem stanju, ker se vozijo na dolge relacije, so redno cisceni in vzdrzevani.
Zato tudi jaz mislim, da mehanik precej tezko vidi, a so kilometri realni al pa ne, tako na pogled. Je verjetno bolj "psiholoskega" izvora, da "pomirijo" stranko.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Veliko je res odvisno od tega kako je avto vožen in čemu je namenjen. Raznim hot hatchem se kilometri veliko prej poznajo, kot pa kaki limuzini.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No ne vem, ampak če ga peljem recimo k Zegi na pregled (takoj po nakupu) in pravi, da ni znakov, da kilometri ne bi bili realni in da po njegovem mnenju so, a to ni dovolj? Itak da ni nič stoprocentno v življenju, ampak kaj dosti več je težko zahtevat. Isto mi je povedal moj mehanik, kupil sem ga pa na AT-ju, kamor marsikdo pelje avto na pregled pred nakupom.

A izjava prejšnega lastnika pod prisego na sodišču bi bila dovolj? Najbrž ne, itak je nemogoče da bi imel 4 leta star avto 55 kkm, ker je, khhhm, pač nemogoče :lol:

In ne delajo vsi 30 kkm+ na leto pa tudi niso sami lopovi na tem svetu, ne sodite drugih po sebi :mrgreen:
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Tak pregled ti pove o mehanskem stanju avta in nič ni narobe če ga kupiš, problem je samo, da bi za isti avto z drugimi kilometri dal manj, tako pa plačaš preprodajalcem. Sej lahko, da se dela krivica, ampak če sem jaz preprodajalec, bi ob takem avtu obvestil vse kolege in oni kolege in bi se avto prodal drugače, sigurno.

Glej moja izkušnja je bila pri peteni (bivši luminary), ki je imel vse avte s čudežnimi 87k kilometri (kao res išče po celi evropi in samo take uvaža) taka, da sem avto peljal k mehaniku, vse ni da ni, diski lepi, ploščice, ohranjen v nulo, štrihan kao zarad parkirišč (nič narobe), potem pa tik pred nakupom dobim zs od enega forumaša, da je gledal avto v nemčiji in da je imel 215k km in je bil tik pred drugim velikim servisom, da par malenkosti je bilo za poštimat (odrgnina na enem boku, stikalo za šipe polomljeno, in par malenkosti), ampak drugače da je bil avto mehansko pač tako kot more biti. Vse v redu, ampak cena je bila pri peteni 9900, spustit ni hotel nič, ker bi vzel moj stari avto v račun in ga kao ne bi mogu prodat), podobni avtomobili s toliko kilometri pa si bili po 6000-7000 eur pri nas na anetu. Pač jebiga, meni je 3k eur ogromno denarja....
Uporabniški avatar
tdk
Alfa Member
Alfa Member

Sicer ne vem če se ima smisel oglašat...pa vseeno.
O nakupu rabljenih vozil in raznoraznih nategih je napisane že preveč.Za ene še vedno očitno premalo.V veliki večini se dobri,res dobri avti prodajo mimo avto.net ali še bolje iz uvoza.In cena kakšnega jurja ali dva več ni noben problem dat za tisto,ko veš kaj je.Seveda so okvare možne,ampak manj verjetne kot pri vozilih brez znane zgodovine.Če nekdo misli,da je primarni interes dilerja da stranki proda res dober avto za majhen denar se presneto moti,Gre se samo in v večini zaslužek.In spraševat pa pametovat kako zgleda avto z 50 ali 400k km je brezpredmetno.maherji zamenjajo prevleke,stopalke,ročico menjalnika ipd z namenom prikriti dejansko stanje km.Pa dejansko stanje km ni največji problem,če je bil avto vzdrževan kot mora bit.In zato sam ne povoham avta brez računov servisov;servisna knjiga je premalo.Ja,bo rekel nekdo...je bil avto sraufan pri popoldancu...nekdo torej kupi nov avto za 30+ euro pa ga bo šraufal popoldanc;mojega ne.Da misliti.
Pa ne narobe razumet,da so vsi avti iz uvoza sumljivi;večina pa je.Zato če je le mogoče kupiti avto od prvega lastnika,po možnosti pri njem na dvorišču,z vsemi papirji,računi...in eventualnim preventivnim pregledom na pooblaščenem servisu....pa dovolj;eni gledajo samo in le ceno;potem je pa kriva znamka,pa model avta...naivnež,ki se je dal speljati na led pa je seveda nedolžen.Saj poznate tisto...ko imajo neumni denar pametni tržijo.

lp tdk
Zaklenjeno
  • Informacija