Alan napisal/-a:Teo napisal/-a:Alan napisal/-a:Še ene par klas pa bo vsak prvi

Alan, koliko si ti peljal čas na racelandu?
Slabo, 1:02:7 s fiesto 67 KM in
59:6 mislim da še s serijsko gtv nekoč...
Ni moja karjola za na RL (ne še), ji grobnik bolj leži.
Hm, če se prav spomnim, si imel še za časa pred TA, čas močno zelo blizu 58:00 Mislm, da še celo pod. To je bilo eno rudno pred tisto, ko je bil dež.
Ja pa tako, da je GTV narejena za ovinke s hitrostmi od 70-150km/h.
Ja Grobnik ji mora precej bolj ustrezati.
Tale TA lahko zametek nekega avtošporta, ki ni odvisen od nekih organizacij, ki so bolj, kot ne namenjene same sebi.
Ta trenutek si lahko v Slo. voznik privošči ta rekreativni šport, ki ne stane preveč.
Raceland (če bi se dogovorili izven TA) pride ob udeležbi cca. 30 vozil na rep 30-40€, če temu dodaš, da bi morale gume zdržati ene 4xobisk (ali si omisliš slikse na posebnih platiščih) torej strošek za gume je max. 100€ (če se malo znajdeš pa je ta strošek krepko pod 50€ na seanso).
Potem je tu še strošek bencina in to je to.
Res da avto potrebuje malo več pozornosti na temo zavor in hladilnega sistema je to to.
Pod črto strošek na event je cca. 100€
Če pogledaš Grobnik se tam plača ponavadi toliko le za štartnino (potem pa pridejo še ostali stroški - katerih je še precej - gume gredo vsaj ene na seanso, pa se ne boš vozil več, kot ene 3-4 ure)
Torej, za tiste, ki ne živijo le za svoje avte in vedo, kaj je družina, dopusti, ...... je Raceland odličen poligon za sproščanje (ne bi zanemaril, da se tam lahko voznik nauči pravilnih reakcij pri polnem zaviranju, od drsenjih v zavojih, ...... in to z zelo malo možnosti, da bi kaj poškodoval (na Grobniku se napake plača v odbojnih ograjah, v pesku s potrganimi podvozji,......
Torej, za vse tiste, ki gredo preizkusit svoje znanje in nenevarno tekmujenjo na čas je Raceland prvič ponudil, da se to lahko počne v varnem okolju za družinski proračun prijazen način.
Seveda so tu še tisti, ki so po poklicu sinovi ali prodajali nepremičnine, ki so jih njihovi štarši dobili po Jazbinškovem zakonu, .........
No teh, pa jaz ne vidim na RL in sem kar vesel, da je tako.
"Elita" naj se kar fura po zvenečih dirkališčih - kajti le to je tisto tapravo! Le ostanejo naj tam.