Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

ej, ta tema je tolko zanimiva, da prosim, ne prehitro koncat. Tak dolgo ze cakamo, da bi blo skoda, da bi se nahitro koncalo :)
Ze stotic: kapo dol!!!
Voith
Alfa Junior
Alfa Junior

Hudo napreduješ, vsa cast :)

Js pa še vedno dele zbiram, v avtoobnovo pa ne grem vec. Za 11 navojev in površinsko brušenje bloka so mi zaracunali 350€ s tem da sem jaz prinesel timeserte. Tisti navoj, ki sem jim rekel naj ga popravijo sami, so mi dal not pa helicoil in namesto 1.5 koraka navoja so mi dal pac kr tist korak, ki jim je prvi pod roke prišel ocitno. #-o Upam samo, da so timeserte normalno not dal, ker ce mi pa ko vse sestavim tist ven potegne bom pa ošpice staknil..

Drgac sem pa iz usa in kanade dobil po pošti te dni nekaj lepih in zelo redkih delov :mrgreen:

levo K26, desno K27
Slika

Ultra rare original turbo cup vzmetenje
Slika
Slika

in set vijakov :)

Slika

blok

Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa mojstr dej zaboga zakaj si ti ne odpreš ene teme pa limaš slike tja :)

Sej bomo rade volje brali tvoje prispevke v tvoji temi v povezavi s tvojim avtom.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

skoda lover napisal/-a:Pa mojstr dej zaboga zakaj si ti ne odpreš ene teme pa limaš slike tja :)

Sej bomo rade volje brali tvoje prispevke v tvoji temi v povezavi s tvojim avtom.
x2 Ne bi blo slabo ja!
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

mitoma napisal/-a:
skoda lover napisal/-a:Pa mojstr dej zaboga zakaj si ti ne odpreš ene teme pa limaš slike tja :)

x2 Ne bi blo slabo ja!
x3 8)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Včeraj je končno uspelo namontirat šipo. Vem da ni prave barve ampak (ne se smejat) to sem naredil zanalašč, ker ponavadi potem, ko nekaj narediš "narobe" dobiš tapravi del :lol: (prelisičil bom Murphijev zakon).

Slika

No in kot ste pri meni že navajeni z vsako rešitvijo pride nov problem...

Slika

Ker je bil ličar malo površen in se mu ni ljubilo čakati mojih originalnih vijakov za vrata (o.p. bili so na cinkanju zaradi moje želje po perfekcionizmu) je vrata privil s svojimi vijaki. Nekako pa ni poštudiral, da so njegovi imeli navojni korak 1,5mm moji pa 1,25mm... In še izgleda, da je nekdo "ugotovil" da so zapacani in jih je treba sčistit z navojnim svedrom tako da so prav lepo vrezani novi navoji #-o

Nimam pojma kako rešit zadevo :(
Ploščice z navojem ne morem zamenjat, vijake te vodovodarske z glavo za 17 ključ namesto 13 kot original se mi tudi ne daje notri, popravilo navoja bo celo sranje ker je ploščica debela samo cca. 8mm.... nekako bo treba izvohat vijake M10 x 1,5 z glavo za 13 ključ :roll:
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kaj anvoj si ze urezal drug al ga bo se potrebno?

vijake pa naj kaksen drejar nardi, saj ni nobena umetnost, pa se ne rabis jih veliko

tista glede murphy-a je pa dobra, verjetno bo potem sipa prava:)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Navoje mislim da je ličar že sam urezal. Verjetno mu vijak ni šel notr pa je sklepal, da je zapacan od barve!

Sem pustil malo stat te navoje da razmislim, probal bom dobit nadomestne vijake M10 x 1,5 z glavo 13mm ker mi potem nebi bilo potrebno popravljati 32 navojev...

Nabavil sem novo cevko za bencin, cev za servo ojačevalnik zavor in cevi servo volana. Glavna cev za volan, ki je med črpalko in letvijo pa je bila razstavljena, fitinge sem dal cinkat in potem bodo šli nazaj skupaj.

Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-Novi Sad?
-jel to neki fičo :?:
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

No tudi v dneh, ko sem bil odsoten se je dogajalo :)

Amortizerji so obnovljeni. Stršani 20% in skrajšani 25mm. Treba jih je še pobarvat.
Slika

Pa dobil sem iz cinkanja en kup malenkosti, ki jih bom sedaj lahko dokončal. Vse od lopute za gas, do nosilca menjalnika, štifta za nosilec filtra za bencin, priključki cevi za servo volan....

Slika

In pa seveda objemke :P
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes precej delal ampak nič naredil, da bi bilo za pokazat. Prekrivit je bilo treba bremz lajtngo, ker sem jo malo preveč na komot speljal, sestavil sem mehanizem lopute za gas, pa neke nosilčke montiral...

Sem pa ponosen lasnik nove cevi za servo!

Slika

Moram res pohvalit tele majstre v Pritu! Se je dečko zares potrudil, odrezal stare priključke, prilotal gor navojne zaključke, jaz sem dal vse skupaj pocinkat in potem so mi sestavili nazaj skupaj...
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Po malo lovljenja sem uspel dobit semeringe za injektorje. Malo smešna dimenzija 8 x 3,5 mm ampak se dobijo.

Uspel sem tudi nekako spravit skupaj kleme, ker so bile originalne katstrofalno zjahane:
Slika

Sedaj izgleda pa takole nekako:
Slika

In podaljšati je bilo treba vse + kable, ker je zbiralka pri 8V motorju drugje kot pri 16V inštalaciji, katero sem sedaj ugotovil, da imam.
Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

No danes je prišel paketek z novimi udarnimi gumicami za amortizerje in ustreznimi protiprašnimi gumicami. Udarne gumice so poliuretanske, tako naj jih načeloma nebi zmlelo če kdaj zabije amortizer do konca. Originalne zdržijo pomoje ravno ene dva tri udarce potem pa razpadejo.

Slika

No ravno original niso ampak glede na ceno originala bojo tele pomoje super :lol:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

V izlozbi oziroma dnevni sobi ne bo zabilo amortizerja :)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes mi je uspelo ob izdatni pomoči zbasat motor v avto -H-

Začelo se je z odstranjevanjem sprednjih koles in demontažo raznih malenkosti, ki bi motile vgradnjo. Sledi postavitem motorja pod avto in zadnji popravki malenkosti, ki si jih prej pozabil naredit O:)

Slika

In po parih uricah prepričevanja vseh nosilcev, da naj grejo kamor pašejo imaš motor v avtu :)

Seveda brez težav ni šlo, ker je en nosilec zvit in ga je potrebno še naravnati ali zamenjati....

Slika

Ko dobim čitalec kartic nalepim lepše slike, sem se posebaj potrudil poslikat z fotoaparatom to posebno priložnost.
Odgovori
  • Informacija