Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

danes padla kazen za vožno po napačni strani kolesarske steze 120/60 #-o majo več kontrol v centru, tako da če bo danes še kdo kaj lutal po centru naj se pazi
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Imam tole stvarco, ki mi je danes crknla....
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... DWL-2100AP

Pa zdej za tiste k se mal bl zastopte, kaj bi lahko nadomestil tole moje stvar? :) Rabm v hiši, tako da bi bilo super, da je dober "domet" signala :D
\°/
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

http://www.mimovrste.com/artikel/247003 ... l-wr1043nd

Tole je kul. Imam tudi jaz in sem zelo zadovoljen. Lahko tudi flashas na DD WRT
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

BINJI hvala =D>
\°/
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

turko napisal/-a:danes padla kazen za vožno po napačni strani kolesarske steze 120/60 #-o majo več kontrol v centru, tako da če bo danes še kdo kaj lutal po centru naj se pazi
Saj je prav, tudi pešce, sploh pa kolesarje, je tudi treba jebat. Če 1x ni dovolj, pa večkrat, ker je vozniška kultura totalno v pizdi.
B|ind
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Tako, na kolesarje naj se spravijo !
Kaj počnejo / počnete po cesti !! To je noro.. jaz se samo čudim da ni več zbitih.
Pa mi lahko eden izmed kolesarjev pojasni zakvaj se je tako težko peljat po kolesarski stezi, čeprav je urejena skoraj bolj kot cesta ?!

Tiste 'profi' kolesarje morda še nekak razumem, čeprav so isti pederi.. po 5 v grupo pa po celem pasu in veselo debatirajo. #-o
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ocitno se se nisi vozil s kolesom po ljubljani. kolesarske steze so katastrofa, ceprav se jih sam probam drzat kolikor se le da.
Slika
B|ind
Alfa Freak
Alfa Freak

Se popravaljam.. razmer v LJ ne poznam.
Tako da ciljam bolj na Novo mesto !
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Sam sem kolesar po LJ kuča/posao-posao/kuča pa srečam same debile po kolesarski stezi. Kolesarji bi mogli vedeti da niso iz pleha, da niso sami na cesti...pa seveda če se voziš v nasprotno smer, vozi počasneje kot drugi udeleženci ter stran od kolesarjev, ki so na pravilni strani kolesarske. Pa potem imaš še ate stare 75 let pozimi v nasprotni smeri po snegu ki imajo sveže plastične kolke...Kolesarska steza je še najmanjši problem
Slika
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

1. polcaji v LJ so se na kolesarje spravl zaradi "nesoglasij" z občino in ne zaradi "vzpostavljanja reda"
2. lepo da skrbijo tudi za te vrste red, vendar naj bo poskrbljeno tudi za kolesarske proge kot se zagre; kako se recimo pravilno s kolesom po kolesarski progi pripelješ iz šubičke na pošto na Čopovi? (btw, na tej relaciji so kar pogosto...le zakaj??); kolesarska proga za Sparom na viču, ne vem ulice, tista vzporedna med Sparom in Tržaško, se na lepem konča...v grmu; po Celovški s specialko se peljat je...mah, motokros proga je bolj prijazna kot pa tista kolesarska...
(@Blind):
3. med Drulovko in Mavčičami so skoz hosto ob rekonstrukciji ceste na eni (!) strani naredl pločnik s kolesarko stezo, s kandelabri...za koga že?? mogoče se srne tam sprehajajo...bog ne daj, da če že morajo tam delat kolesarsko stezo (in pločnik), da bi nekdo pomislil, da bi naredil pol metra širšo cesto, al pa da bi vsaj kolesarsko progo narisal na cesto in dol s pločnika. No, seveda ker je kolesarska steza samo na eni strani, moraš v primeru nasprotne vožnje se peljat po cesti, ali pa dvakrat napačno prečkati cesto in se peljati v nasprotno smer na kolesarski...
Preden se kdo spravi na kolesarje, naj se vozijo po kolesarski na pločniku, naj pomisle, kako bi se blo recimo peljat po Nemški (LJ) s tem, da bi bil na vsak 1 kilometer tlakovan rondo..
Pod to točko bi lahko spravil tudi obnovljeno cesto na Brdu pri Kranju...
4. grupe kolesarjev na cesti...v velikih grupah se vozijo praktično samo "resni" kolesarji na rundah, se vozijo vštric po dva in zasedejo pol voznega pasa...keri prasci so...pa vendar, bolj varno tako za kolesarje kot voznike...recimo da je v grupi 8 kolesarjev, dohitiš in jih moraš prehiteti...če so vštric, jih lahko prehitiš, ko to lahko narediš varno (je frej cesta) in prehitiš jih hitreje, ker moraš prehitet samo štiri...če se vozijo v vrsti po en za drugim, jih moraš prehitet 8 (2x več!), poleg tega je "ravno prav prostora, če pa kšnga še mal stisnem in s ceste zrinem, pa nč hudga".

4.1. Kolesarji imajo ravno tako pravico uporabljati cesto kot avtomobili, pa vendar v dobro njih samih kot strpnosti voznikov do njih, naj se vozijo tam in ob urah, kjer je to za oboje sprejemljivo
5. idiotom, ki se s kolesom vozijo po cestah ala brnška mem letališča, je treba dat kazen enako kot za vožnjo v nasprotni smeri na avtocesti!

PS
6. v avtošoli je potrebno naučit prehitevanje kolesarjev, ne pa dam maš patrone, ki na polno bremzajo ko kolesarja vidjo, al pa ga ne znajo prehtet drugač, kot da ga obvozjo v celoti po nasprotnem voznem pasu, kot da bi bil kužen

zdj sm se pa zlajal :D

edit
PSS:
še direktni odgovor za Blind-a, zakaj po cesti in ne kolesarski:
osebno se z veseljem peljem po označeni kolesarski progi, kot je to narejeno v Logatcu al na Brozovici, kjer je na cesti pobarvanega pol metra, namenjenega kolesarjem...po kolesarski se pa ne bom peljal mem Brda, ker: je kolesarska proga narejena samo mimo ograje protokolarnega objekta in je tam zaradi slepega in glupega upoštevanja zakonov, brez da bi kdo pomislil kaj in za koga dela, ker je cesta kljub temu, da je na eni (spet samo eni) strani pločnik+kolesarska še vedno dovolj široka za kolesarja in avto na obeh voznih pasovih, ker se ne bom peljal po kolesarski ko se lahko normalno po cesti peljem 40, skakal čez robnike, se pelajl čez x uvozov, se izogibal pešcem, ki so sami na celem svetu, prestavljal non stop, zarad vseh naštetih motenj skoz spreminjal ritem poganjanja, ...
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kolesarja sem danes skoraj dobil v naročje, ko ga je odneslo iz ovinka na moj vozni pas, jaz pa na motorju.

On se je spuščal z mejnega prehoda Jezersko in je kot kaže v enem ovniku priletel malo preveč, ali pa se je ustrašil dveh motoristev in začel zavirat. Kot posledica, ga je začelo nesti na nasprotni pas.
Kolega pred menoj je falil za max. 30cm, jaz sem bil zadaj ene 10m, moram pa še pogledat, če je kakšno vlakno na motorju (res ni bili NIČ "lufta").

Midva sva lahko le motorja postavila pokonci in se s tem na zunanji strani ovinka malo odmaknila (cca. 1m od bankine).
Kot, da čudežev ni bilo dovolj za ta dan, je kolesar ostal na kolesu , kjub temu, da se je kar ene 10m vozil po travi za bankino.

Je skoraj točno eno leto, kar sem končal v kliničnem, danes pa to.

Če bi me pobasal, kolesar ne bi preživel, jaz bi pa v najboljšem primeru zopet obiskal UKC.

Matematika pravi, da kolesar cca. 60km/h, jaz ene 70km/h - nič dobrega.

No sedaj pa še kot kolesar (čeprav zadnje čase ne preveč aktiven)

Obvezna uporaba kolesarske steze je krneki.

Kolikor jaz vem je tam določena največja hitrost 30km/h, s kolesom se da držati kostantno hitrost 40km/h po ravnem (natreniran s specialko). Potemtakem je kriminalno pošiljati kolesarje na kolesarske steze, kjer ne morejo (ne smejo) dosegati hitorsti, ki jih zmorejo (aja, kolesarjenje je šport in pri športu je potrebno hoditi na mejo zmogljivosti, da ima učinek - resno rekreativno kolesarstvo in ne kolo za v trafiko ali v službo)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

GT_Turbo.. meni se zdi pa ravno celovska edina pravilno za kolesarje urejena proga v Ljubljani. Steza je lepo siroka, kanali so kolikor toliko v pravi visini, ponekod je z zivo mejo fizicno locena od plocnika ipd. Pejd enkrat po dunajski, tisto je pa res katastrofa!!!
Slika
GT_turbo
Alfist
Alfist

Se strinjam, da je dimenzijsko in ureditveno dobro zastavljena, vendar se po njej ne moreš kulturno peljat več kot 15km/h na gumah tanjših od mestnega kolesa/gorca, poleg tega je marsikje prehod iz ceste na kolesarsko prek lepe stopničke, ponekod je pa še kaka luknja zraven.
Govorim pa to za odcek od začetka celovške (pri obračališču za bus/omw-ju) pa do mercator centra v šiški.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Tole kolesarjenje vštric dveh ali več je:

1. Nevarno za vse udeležence, kolesarje in ostale ki uporabljajo cesto.
2. Totalno egoistično od kolesarjev, ker se obnašajo kot da so edini in pričakujejo da bomo ostali pazili nanje, samo pa se vehamentno vozijo vštric neglede ali se za njimi nabira kolona in da očitno ovirajo promet
3. Kaznivo, ker zakon predvideva, vožnjo po cesti največ 1 meter od roba cestišča, vožnja v skupini je dovoljena samo v koloni en za drugim,vštric pa je dovoljena samo z spremstvom

Tudi sam dosti prekolesarim po SLO pa vedno pazim da se držim kolesarske, oz če ne gre vozim po cesti pri kraju in probam neovirati ostale udeležence.

LP
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist

Odgovori
  • Informacija