Hej brigade..

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

SubjectX napisal/-a:
6. Tebi marsikaj ni jasno:D
Hvala enako.

Morda nadaljujeva kdaj drugič, tule vidim, da nima smisla.
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

SubjectX, seveda smo kolegi (spletni in tud tisti, ki jih osebno poznaš)... in podpiram, da bi se takšna pomoč izvajala. Pa ne samo tebi, ker si pač nezmožen za delo, vendar tudi nasplošno.

Tiste pristne prijateljske pomoči je čezdalje manj...vsak gleda - vsak drek samo skozi denar. Vsak bi rad imel kakšno korist od koga.

Pravijo: "dans ni nič več nič zastonj!" Ja sej je res...ampak ne zato, ker je temu res tako, vendar zato, ker narod tko primitivno in butasto razmišlja.

Težko boš našel v našem lepem "svetu" človeka, ki ti bo prišel za dva pira z veseljem nekaj naredit, se malo pomenit in delit svoje izkušnje/znanje in potem odšel - brez da bi pol zahteval kakšne zasluge nazaj. Še v žlahti so danes takšni redki. V takih primerih sem vesel, da imam takšne kolege in pa tudi domače.

Sej se strinjam tudi z Bistrijem, ker tud ima point. Ampak spet zaradi politike naše družbe, ki bi se morala spremenit. Se pravi je veliko izkoriščevalskega naroda, ki bi radi meli vse zastonj - nič delali in lepo služili in samo gledali, kako bi prišli do hitrega zaslužka brez napora.

torej ja, predlagam čimmanj besed - kdor je zmožen in želi it pomagat naj gre. Težke besede pa kregarija naj se pa prihrani ;)

:wink:
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Kako napreduje projekt parkirišče?
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Malo se je vse skupaj ustavilo, ker me je odziv malo presenetil :(

Sej ne da sem pricakoval da se bo javilo toliko folka, da bom lahko izbiral, samo sem se zdaj spravil delati nekaj takega, kar lahko naredim sam kljub oviranosti..

Bom pa v ponedeljek povprasal se malo okoli ce ima kdo cas za 9. junija in sporocim tukaj, ce bo kdo drug se zelel pomagati.

Lp, Anze
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Glede na to da sem sam urejal svoje 200m2 dvorišče in okolico(900m2) lahko rečem da si ti tisti, ki nima objektivne predstave in ne _BiStRi_. Pa nisem zidar, niti nisem iz te stroke sem pa samograditelj.

3,5- 4 jurje za skoraj 100 kvadratov ni veliko - izkop, odvoz, robniki, drenažne cevi in niveliranje če rabiš odtok, tampon + utrjevanje, suhi beton + mreža, tlakovci in še kar nekaj ur da zrežeš tlakovce ki pridejo do robnika.....

če hočeš kvalitetno naredit pod 3 jurje ne boš prišel pa še dolžan boš kolegom.... računaj da razen materiala rabiš sposodit mini bager, tovornjaček (1m3 peska ima okrog 1,7 tone, kolko ga rabiš samo za tampon verjetno veš!?), žabo ali valar, dobro fleksarco in vsaj eno dobro diamant šajbo(pa ne tisto za 30 eur iz baumaxa).

Kar se pa tiče tiste moralne plati o kateri je _BiStRi_ pisal, pa še enkrat preberi kaj ti je napisal, ker je zelo dobro napisal. Ti namreč goniš svoje nespoštovanje do fizičnega dela ker verjetno nisi še nikoli v življenju težko fizično delal.

Tole sem moral napisat ker iz tvojega pisanja kar kipi podcenjevanje vrednosti fizičnega dela oz dajanje le-tega v nič. Je namreč zelo odbijajoče za eventuelnega pomagača, ker že v naprej daš vedet kolko ceniš uslugo.
Slika
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jest se pa strinjam z Bistrijem.
Moraliziral pa ne bi.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Predlagam ti, da se zadeve lotiš parcialno, ker če boš vzel firmo, ki ti bo naredila vse skupaj v paketku bo to vedno drago ne glede nato kaj kupuješ.

Greš sam v štacuno po tiste tlakovce, ki ti jih bodo z veseljem pripeljali zastonj in postavili tam kamor boš pokazal.
Sam naroči bagerista, ki ti bo za 50 EUR na strojno uro prišel narediti tisto, kar bi se mučilo 5 ljudi veliko več ur, in ti bodo spili samo pira več kot te bo stal bagerist in verjemi tudi kakšen bagerist bi ti prišel sam narest.
Sam se zmeni, da ti odpeljejo material, pripeljejo pesek in itd.

Če rabiš telefonske številke pa povej. Na Igu imaš Terro, bagerist je Golob iz Škrilj (Verjamem da bo prišel narest za neko socialno ceno), glede končnega sloja je pa tako, da karkoli boš vzel v roke bo 20 EUR po kvadratu ... še najcenejše je če na ustrezno podlago vliješ beton.

Jest sem tko naredil bajto. Samo na škarpi sem prišparal polovico zneska in sem imel tri frajerje (beri plačane FR) plus jest sem garal zraven ter bagerista, ki je naredil izkop. Na koncu sem pa pri 10 jurjih prišparal 5 jurjev. Pa še vesel sem bil, da so prišli.

P.S.: Kolege in prijatelje pokličeš, ko si izčrpal vse ostale možnosti in res nimaš izhoda.
fiatseba
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

Jaz ti pridem z veseljem pomagat kaj naredit (čeprav me res čudi da ti noben kolega ne bi hotel priskočiti, jaz sem zadnjič 3 dni pri kolegu pomagal celo popoldne brez problema-pač prjatlu naredu uslugo, k jo bom mogoče tut js kdaj nucu zakaj pa ne) če bom imel čas, verjetno ga bom imel, vsaj popoldne. Kakih izkušenj ravno nimam, znam pa lopato prijet v roke pa še kaj če kdo pove oz. pokaže. Meni fizično delo ni tuje. Če boš nucal me kontaktiraj, samo kak dan prej spomni da ne bo nesporazuma.

ps Jaz te razumem, verjetno nisi edini ki nima polne riti. Tudi jaz ponavadi iščem ugodne varjante, ko npr. servisiram avto. Že če sam nekaj naredim prišparam, pa popoldanc je mal cenejši itd. Se kar hitro nabere, itak se pa vid tisti k so polni bl pametujejo oz. delajo tak posel, tko je. Brez zamere, pač moje mnenje.
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Me zanima koliko od vas zna dejansko sploh prijeti za lopato in koliko od vas zmešat mešalc betona,....in ne samo obračat g,...

Če bi človek ponudil, da ima za spiti sod vina in 5 kišt pira, se taka debata ne bi vnela in bi imel takoj 10 takih, ki bi mu pomagalo vse izpraznt,..

tipično slovensko,.. Slovenija moja doma! #-o
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Hja...ti očitno ne znaš, ker se nisi dodal na seznam :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

Giorgio Armani napisal/-a:tipično slovensko,.. Slovenija moja doma! #-o
itak, folku se še doštudirat ne da, kaj šele delat
Slika
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Giorgio Armani napisal/-a:Me zanima koliko od vas zna dejansko sploh prijeti za lopato in koliko od vas zmešat mešalc betona,....in ne samo obračat g,...

Če bi človek ponudil, da ima za spiti sod vina in 5 kišt pira, se taka debata ne bi vnela in bi imel takoj 10 takih, ki bi mu pomagalo vse izpraznt,..

tipično slovensko,.. Slovenija moja doma! #-o
Hm, tale očitek je pa milo rečen beden.

Nekateri smo se ponudili, da mu pripravimo popise (se s tem ukvarjamo poklicno - poleg drugega) pa nič.

No kaj kdo zna?
Nekateri recimo sami prekrivajo streho, polagajo tlakovce, gradijo, .... in vse to pol leta po operaciji hrbtenice.

Peh, kaj vse prenese tipkovnica??

Je pa tako, da se res,kot kaže, pričakuje, da se bo taka storitev opravila zastonj.

To je resno delo, katerega se je potrebno polotit resno. Ne pa, kot češ, fizićka posla - lahko ste veseli, da vas povabim.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kakorkoli:

rogi, jaz bom prisel cenej skozi. Ce si ti placeval toliko, to se ne pomeni da si lahko tudi ostali privoscimo. Nekatere ni sram malo naokrog vprasati in prositi za pomoc. In ne mislim nekoga molzti da mi zastojn dela. Vsekakor pa ne bom placeval oderuskih cen firmam ki se ukvarjajo s tem..

alfa sport prosim sporoci mi stevilko bagerista.

fiatseba, spusti mi na ZS telefonsko, da te poklicem osebno in da se zmeniva mimo foruma.

_Bistri_: sej ni treba vec komentirati v tej temi in podzigati neke debate. Povedal si svoje mnenje, hvala.

Roberth: vem da si ponudil popise, vendar jaz ne vem kaj to sploh je in zakaj bi to rabil, kaj sele koliko to stane, vseeno hvala.

Naceloma je pa bil zacetni rant cez cene tlakovanja samo rant in sem se na koncu odlocil, da bom za zacetek samo uredil okolico, torej vrgu ven liguster in odstranil eno skarpo, za samo tlakovanje pa bom kasneje se zanimal, ko se bodo finance malo ustalile za te stvari.

Hvala se enkrat vsem, ki me razumejo, so ponudili pomoc ali dali nasvet, hvala pa tudi vsem, ki imajo negativno mnenje o iskanju pomoci v javnih medijih, da ste potrdili, da se kar zivim v Sloveniji.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem ti dal ZS. Če nisi dobil (javil je neko motnjo) sporoči pa ti pošljem še enkrat.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sem dobil, hvala
Odgovori
  • Informacija