Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

TribesMan napisal/-a:Zdej bo še gorenjka propadla zarad tega k ne bo hotu noben te kante :D
hahahahaha :)
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

Hm tudi mene zanima če krije kompletno ogledalo , namreč imam počeno ohišje in je kar prišraufano-se ga ne da zapreti že odkar imam avto, imam pa zavarovano na mariboru.

Je pa na sovoznikovi strani tako da nevem kaj rečt da me je nekdo med vožnjo butnil je malo čudno glede na to da je desna stran avta zmeraj na robu ceste , glede parkirišča pa nevem če je dovolj da imaš ogledala zavarovana ali moraš imeti parkirišče tudi?
Uporabniški avatar
LiLo
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Giulietta QV TCT LE #141

jaz sem mel lani problem z lučjo in sem napisal da sem prišel na parkirišče in je bila zlomljena. sem dobil takoj novo. mam pa tudi ZM in brez parkirišča.
turko
Alfa Freak
Alfa Freak

ZORE89 napisal/-a:Hm tudi mene zanima če krije kompletno ogledalo , namreč imam počeno ohišje in je kar prišraufano-se ga ne da zapreti že odkar imam avto, imam pa zavarovano na mariboru.

Je pa na sovoznikovi strani tako da nevem kaj rečt da me je nekdo med vožnjo butnil je malo čudno glede na to da je desna stran avta zmeraj na robu ceste , glede parkirišča pa nevem če je dovolj da imaš ogledala zavarovana ali moraš imeti parkirišče tudi?
meni je tudi nekdo ruknu ogledalo tako da je košček plastike mankal in ko sem šel na zavarovalnico je fnt hotu menjat samo ohišje, pa sm reku da je zdej tud el. pomik crknu tako da sem dubu komplet novo :)

sem imel pa zavarovana samo stekla brez parkinga...

drugače pa udari še po šipci gor pa naj dajo komplet ;)
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Zadnjič je nekdo, se ne spomnim več kdo (alfa33 ali claudio) prilepi nek link od širših leč za bixenon. Je možno še enkrat dobiti tisti link ?

Hvala !
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

V Logatcu pada sneg, tko da, če se bo kdo kej vozu kle okol - po pameti ;)
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Eno vprašanje.

Ali so vse Alfe na cestah z fuč termostati?

Do sedaj sem imel eno Alfo, kateri ni bilo potrebno zamenjati termostata.

Fantje, če je temp na 70°C, to pomeni da je fuč in z uporabo takega avtomobila pretirano obrabljate motor.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi pri moji sem moral takoj po nakupu menjat termostat. Pri prejšnji 147 sem menjal dvakrat. Prvič sem dal notri aftermarket in je bilo isto kot s starim. Originalen je bil OK.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Na moji 166 je zdržal 270000km, zdej je nov notr in temperatura je spet pribita na 90. 155ke ki sem jih mel teh problemov niso mele, na 33ki so števci itak bli bol za okras, na ziljon 159kah pa so termostati delali tako kot morjo,...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Menjava termostata je bila tudi moja prva stvar, ki sem jo zamenjal, ko sem kupil avto. Ko bi vsaj ležaje ... :mrgreen:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Moja ma 210k, ravno se pripravljam na drugi veliki servis in bom menjal tudi termostat. Sej ne da je čist fuč, ampk avto se v mrzlih dneh kar malo predlogo ogreva, pa recimo ko prideš do kakšnega daljšega klanca navzdol ko voziš brez gasa, temperatura hitro pade na 80°. Al pa recimo se voziš po AC in greš na izvoz, spustiš gas in k prideš dol maš 85°.

Pač očitno mal pušča. In ga bom menjal zdaj v sklopu velikega servisa.

Aja pa glede obrabe motorja. Zelo zanimiva zadeva je v novejših ECUjih. Namreč notri imaš tabelo ki definira moment (navor) trenja motorja v odvisnosti od obratov in temperature hladilne tekočine.

Takole zadeva izgleda... tole je mapa iz 159 JTDm 16V 150PS:

Slika

Sam tolk da boste mal občutka dobil, kolk trenje vpliva na moč motorja.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

žival napisal/-a:Na moji 166 je zdržal 270000km, zdej je nov notr in temperatura je spet pribita na 90. 155ke ki sem jih mel teh problemov niso mele, na 33ki so števci itak bli bol za okras, na ziljon 159kah pa so termostati delali tako kot morjo,...
za okras, moral sem se nasmejat :lol:
super
dom
Alfa Freak
Alfa Freak

UK Top Gear: http://www.youtube.com/user/TopGear#p/u/0/cDoRmT0iRic bi bilo zanimino imet takšno igračko :D kruto postane od 3:55 dalje
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910
turko
Alfa Freak
Alfa Freak

dom napisal/-a:UK Top Gear: http://www.youtube.com/user/TopGear#p/u/0/cDoRmT0iRic bi bilo zanimino imet takšno igračko :D kruto postane od 3:55 dalje
kako je pa alfo povozu... rip :)
dom
Alfa Freak
Alfa Freak

me zanima če to alfa škripa ali pa Marauder ko gre iz nje :lol:
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910
Odgovori
  • Informacija