Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
B|ind
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

Sinister napisal/-a:
B|ind napisal/-a:Se pa spomnim da je bila v zelo slabem stanju, zunaj sploh.. pa tudi noter je bila cela usrana pa mislim da s strganim levim sedežem.
če si resen pojdi pogledat, pa bodi pozoren na odbijače pa vrata kako so pobarvani, ker možno da je bilo to nahitro malo napackano.
Bila je pri Buzgi v LJ v zalostnem stanju... prebarvana/sestavljena je bila v hlavu za to stavbo :roll:
Torej je ugodneja od konkurence z razlogom :wink:
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Medvode, Izola

Pozna kdo? Mislim, da je uvožena iz tujine (tako kot 90% alf pri nas) a vendar če si jo je morda že kdo ogledoval od "blizu" :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5234236&show=1
lipo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: B. Polje

Thrivial napisal/-a:
129ps napisal/-a: Lastnika in avto poznam je iz našega konca.Lasti si jo že 4-5 let,karambolirana ni bila,sem jo peljal in avto gre resnično zelo zelo dobro 8)
vzdrževal jo je redno,kako je pa sedaj mehansko pa ne vem.
Mogoče veš zakaj ima volan oblečen v belo usnje?
ti bom kr sam odgovoru; ma bele prevleke sedežev in ker je bla prej v lasti dame, si je omislila še bel volan, sam pa potem tega nisem spreminjal.
jst sem pa lastnik.
hmmm....
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5297741&show=1
ta avto, prodaja naš mitglid, sam povejte kako kaj ta motor, pa še kaj
super
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

zskaj je ta avto pod porazličnima številkama ?? imeni, al te osebe ki so pri istem avtu ne poznajo ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5297552&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5097055&show=1
super
AR
Alfa Junior
Alfa Junior

A kdo pozna tole 147-ko http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5300424&show=1 ?

Cena je sila solidarna, zato predvidevam, da je precej načeta, oz. "zgonjena". Pa še na jeklenkah je. Edino kar mi je poleg cene všeč pri tem avtu je servisna knjiga, ki naj bi bila potrjena.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

Slika
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AR napisal/-a:A kdo pozna tole 147-ko http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5300424&show=1 ?

Cena je sila solidarna, zato predvidevam, da je precej načeta, oz. "zgonjena". Pa še na jeklenkah je. Edino kar mi je poleg cene všeč pri tem avtu je servisna knjiga, ki naj bi bila potrjena.
Ma jaz ze samo iz principa, da je opis v taki polomljeni anglescini napisan nebi sou tega gledat, da ne omenjam grde barve:D
Uporabniški avatar
soso
Alfist
Alfist
Kraj: maribor

AR napisal/-a:A kdo pozna tole 147-ko http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5300424&show=1 ?

Jaz na servisno nič ne dam, če zraven ni računov. So me že enkrat nasrali, v servisni vsi štempli od pooblaščenca, kasneje sem pa ugotovil, da je lastnik poznal vodjo servisa.
Sem pa videl že tudi varianto, ko imajo na natu napisano potrejna servisna, avto prevoženih 150000, v servisni pa žigi do 80.000 :)

Lp
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Tu so vsaj do 80000! Jaz sem recimo prišel gledat avto,v oglasu je prav tako pisalo potrjena servisna knjiga,pridem tja odprem servisno knjigo in glej ga zlomka: :oops: :x :evil: PRAZNA!!!
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri 159 potrjena servisna knjiga lahko pomeni več zadev in le redko, kaj dobrega.

1. Da avto ni bil nikoli na pooblaščencu (in imel posledično vpisan servis v FLAR bazi) in si je pač nekdo privoščil osnovnošolski spis v servisno knjigo (skoraj noben leasing avto nima vpisanih servisov, še manj pa vnešenih v bazo) - to so osvojili "pregnani" prodajalci

2. šalabajski si še vedno privoščijo čarat po servisnih knjigah, kjub temu, da so vpisani servisi v bazi FLAR - to uporabljajo telebajski

3. avto ima dejansko opravljene sevise, tako kot piše v servisni - taki avtomobili niso nujno kaj boljši, od prej navedenih, se pa prodajo precej hitro

Ali ima avto vpisane servise vsaj meni ne pomeni nič. To pa zato, ker se nimam za takega srečkota, da bi avto dobil z dejansko korektno servisno knjigo.

Dejstvo je, da svaj pri 159 moraš TAKOJ opraviti vsaj reden servis, ker so leasing vozila zvožena tako, da se ne opravi zadnjega servisa. Če to naredi prodajalec na lastno roko, ti bo to tudi povedal. Avtomobili zadnjih nekaj let so tako tempirani na temo sevisov, da se vsi stroški pojavijo šele po prevoženih 150.000km (ko so načeloma vsi leasingi zaključeni) in ne predstavljajo prav hudih stroškov leasingodajalcu.
V tistih vpisanih servisih se ne opravlja popolnoma nič drugega, kot menjava olja in filtrov.
No pri nekaterih trgih se opravi veliki servis na 120.000km, dočim so pri drugih to prestavili na 160.000km s cako, da ga je potrebno opraviti tudi na vsaka tri leta, kar pač pride prej. In če se ti bo po treh letih, kolikor ponavati traja doba leasinga pred prodajo avotmobilia v "tretji" svet, ckne jermen in stumba cel motor, se boš bolj malo lahko jokal na temo koliko ima prevoženih (realno, ali po števcu).

Zakaj ni v skoraj nobeni servisni nič napisano, ko pridejo v Slo??
Zato, ker pustijo proste roke uvoznikom, da ali izpeljejo tachotuning in izopolnijo servisne knjige, kot križanke v nedeljcu - seveda servise opravljajo pogodbeni servisi, ki pa ne vpisujejo sevise v FLAR bazo in tako dejansko nimaš popolnoma nobene možnosti, da bi jih pravno ujel na tachotunigu (razen, če je to opravljal vajenec).

In kaj sedaj??

To naj si pa vsak napiše po svoje!

Aja, pa še dejstva; slovenski kosi (hudo redki sploh so) so velikokrat slabše ohranjeni, kot uvoženi - stanje cest ipd. Precejkrat so tudi precej slabo opremljeni - le takoj na začetku 2005 in mogoče še 2006 so bili distinctive. Izjema so ljubiteljska vozila, ki pa ponavadi sploh ne pridejo na avtonet, ko se prodajajo. Podajo se v družini, ali med znanci.

Uvoz, ja tam se najde, kot so rekli naši bivši sodržavljani, svega i svašta.
Od povsem korektnih vozil, v prvi barvi, solidno vzdrževanih, nekadilskih, ... do na drugi strani avtomobiliov, ki so bili rentacar-ji in taksiji.

Na to temo, je pač potrebno biti pozoren na stanje prtljažnika in zadnjih sedežev (tepihov, čeprav so ti velikokrat zamenjani).

Če se kupec vsaj osnovno spozna na motoroznanstvo in ve, da mora normalno uporabljen primerek 159 star tri leta/150.000km zgledati skoraj, kot nov (pelajti se mora, kot nov), najbrž ni problem kupiti tak avto.
Po drugi strani, če tega ne znaš (so ljudje, ki so najbrž strokovnjaki v svojih področjih in jim pač ta del ni preveč blizu) se pač obrnejo na nevtralno osebo in ga poprosijo, da jih pomaga pri nakupu.
Potem imamo takole na forumih možnost, da se obrne na prodajalce, ki svoje avtomobile oglašujejo na forumih, in dejansko lahko hitro izgubijo svoje ime, se bi se v kakšni prodaji slabega vozila preveč sprostili v smislu, da bi prodajali klump po ceni suhega zlata.

BUUUUUU, servisna knjiga je v 90% primerih zdravilo za tiste, ki potrebujejo še tisto zadnjo kapljico, da bodo kupili najboljši možni avto za svoj denar. In kako se velikokrat zmotijo.!
Zanimivo, da se takih prijemov poslužujejo ravno tam, kjer avti drugače ne bi šli v promet.
Rambario
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Portorož
Kontakt:

mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se kar stinjam s tem kar si napisal ROBERTH!
Ampak recimo moja 159-ka je prav tako uvožena iz Italije in je imela potrjeno servisno knjigo z pripadajočimi računi prev tako sem dobil v roke račun o opravljenem velikem servisu katerega račun je bil nič manj kot 1700€,ker so zraven še menjali diske in ploščice (109500km),vendar kljub temu sem bil skeptičen v pristnost le teh,zato sem prodajalca ki mi je avto uvozil vprašal,če je pripravljen na to da avto odpeljemo do servisa kjer bodo potrdili,če je bil velik servis res narejen in dejansko je bilo temu tako!No pa še ena stvar me je potem pomirila glede realnosti kilometrov,namreč ko je Tribes malo brskal po ECU-ju moje 159-ke je tudi potrdil pristnost kilometrov po števcu in ECU-ju tko da niso ravno vsi uvoženi avti za v isti koš!
Veliko pa je seveda odvisno od sreče in načina vožnje ljudi,ki so avto vozili preden si(smo)ga dejansko kupili!
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Gregson007 napisal/-a:rabi kdo ,,passata,,
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5298896&show=1
=D>
Se vidi da ženska prodaja avto :? :wink:
"I cant" is not an option !
svabo