Meni tudi avto "zaškriplje" (dobesedno) ko zapeljem čez kak ležeč policaj ali kako luknjo. Avto je bil na servisu, roke so v redu, stabilizatorju prav tako, amortizerji tudi, vendar avto še vedno škriplje spredaj pri kolesih.
Ko sem ga doma poskusil na silo zamajat, se je slišalo kot da škripajoč zvok prihaja iz fedrov/amortizerjev. Kaj bi to lahko bilo??
100 % 147- tka ma posamično vpetje koles. amortizerji zadaj so zelo podobni prednjim. moraš stisnt fedre. jst sm menjal 1 mesec nazaj in sm jih mogu skp stisnt.
Zdajle sem šel na testno vožnjo in je očitna razlika nič ne ropota in ne gunca no na ovinkih bi lahko bili bolj trdi..Iz starih je kar olje ven teklo.(150000KM so imeli)
Zdajle se spravim menjat prednje amortizerje in zdaj je problem , da nimam ključa za tistco glavo na vijaku ki drži amortizer spodaj.(kot ena zvezda je ta glava kje bi dobil ta ključ.
misliš imbus ključ? kupi se gidoro z imbos nastavkom. jst mam doba, ker je oče mehnik in mam pač take stvari al pejt kupit al pa do enega mehanika, da ti posodi.
simnov napisal/-a:Zdajle se spravim menjat prednje amortizerje in zdaj je problem , da nimam ključa za tistco glavo na vijaku ki drži amortizer spodaj.(kot ena zvezda je ta glava kje bi dobil ta ključ.
Ja nekateri imajo vijak podoben inbusu vendar ima zareze. Poizkusi z TORX kljucem. Ceprav mislim da ni pravi, je pa zelo podoben in bi moglo it.