Kam na optiko ?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

black napisal/-a:
colibry napisal/-a:tamau kr k spanu odpel...

1A..
Kaj? :roll: Najbolj nesposobni so tam.
men so edino tam nastimal da mi na 17kah ni pobiral roba. posot so zatajil.. no razn do edota nism sou ker sem vedno delal ob takih urah ko on ze zapre.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Gricko napisal/-a:@dzuko....ni kriva optika, ampak roke...zelo verjetno zgornje.....

tudi meni je nastavil in mi na 225/45*17 ni spredaj nič pobiralo (nižana -pro kit).....no letos mi je pobralo notranji rob, ampak jaz imam komplet podvozje spredaj zluftano....no upam da ne več dolgo :mrgreen:
Prejšnji petek je bila alfica v luftu, menjan hlaidlnik, in ker mi nekaj cvili sva z mehanikom spet pogledala podvozje in noben PF nima lufta. Mi pa Pfji pri spodnji levi roki tako cvilijo, da moram imeti radio vedno prižgan.

Vem, da se s "pajserjem" težko vidi luft, ampak tehnični je bil junija, ko je bila optika že narejena in lufta tudi ni bilo - ne vem kako se reče testu, ko se premika podvozje levo desno.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce skripa se ne pomeni da ima luft. Ko bo imelo luft bo pokalo in ne skripalo.

LP
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa a to pomeni, da so roke že zanič, ali se je samo material "postaral"?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pomojem so roke fuč, ko imajo luft oz. ko poka, saj samo skripanje ne vpliva na optiko al kar koli. Ko pa je vse zluftano, pol se ti pa tudi optika spreminja pri pospesevanju, zaviranju,.... Zdaj ce ti gre na zivce, da skripa, moras itak menjat roke :) Sam ponavadi lahko skripajo ze po parih mescih po menjavi. Jaz vem, da od zdaj naprej ne sparam z mastjo pri menjavi...tezje pride voda/vlaga zraven, kar po moji logiki, vsaj malo pripomore k NE skruipanju :mrgreen:

LP
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa GT Q2
Kraj: Brkini

kaj pa na primorskem kak dober "optik" ? sm sprasavu kolega vulkanizerja, ce bi mi nastavu optiko (alfa gt) pa se boji nastavlat alfo kot da bi blo vesoljsko plovilo. kaj je res kej drugace kot pri drugih avtih ?
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

je ja, na Krasu :wink:
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pojdi do prvega optika, in naj stekanje zadnjih koles nastavi tako kot je predpisala tovarna, na prednjih kolesih pa naj stekanje nastavi na 0° (popolnoma vzporedno).

Pa če te začne karkoli drugače prepričevat se ne pusti... to so optimalne nastavitve.
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa GT Q2
Kraj: Brkini

...ok. bom poskusal tako. aja pa to velja ne glede katere dimenzije mam gor ...al 17(zimske) al 18(letne). al morem vsakic na novo optiko ?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Optiko se nastavlja samo enkarat. Razen, ce bos menjal amortizerje ali kaj na podvozju, pol moras na optiko ponovno. Ce bos menjal letne z zimskimi, ni treba ponovno na optiko.
LP
muso
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

Pazi!
Večina vulkanizerjev ima v compu nastavljene tovarniške nastavitve za optiko... katere pa niso dobre! Če nastavi podvozje po tovarniških nastavitvah, začne pobirat sprednje gume po notranjem robu. Tako da mora se vulkanizer zastopit tudi v to. Sam sem vozil svojo Alfo 156 k "neimenovanemu" vulkanizerju, kateri mi je zagotavljal in tudi na compu kazal, da je vse "zeleno" in naštimano "v nulo", ampak mi je vseeno pobiralo notranji rob, in to tako da je pri gumi s čisto solidnim profilom na notranji strani gledal "drat" iz gume. Potem pa sem peljal avto k Avto center Horvat v Mursko Soboto, tam dela en Alfa mojster in je naštimo tako kot mora biti, ne pa kot je pravilno po compu. Od takrat nimam več problemov z podvozjem.
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

in kako je naštimu?
Uporabniški avatar
mloncar
Alfa Junior
Alfa Junior

Kako je tovarniško nastavljena sprednja "špura" (stekanje).. ..+ ali -?
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

muso napisal/-a:Pazi!
... Potem pa sem peljal avto k Avto center Horvat v Mursko Soboto, tam dela en Alfa mojster in je naštimo tako kot mora biti, ne pa kot je pravilno po compu. Od takrat nimam več problemov z podvozjem.
Ta dečko je edini, ki je na mojem avtu uspel poriktat pobiranje gum. Res je mojster =D> =D> =D>

Pa tudi sam si je lastil alfo, če se ne motim (147-ko?).
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

mloncar napisal/-a:Kako je tovarniško nastavljena sprednja "špura" (stekanje).. ..+ ali -?
Tovarniško je kot na večini fwd avtov odprta špura, če pa hočeš imeti gume za nekaj časa pa se da zadevo na 0 (nekje tudi zapirajo špuro kar jaz ne priporočam je pa res da so gume še za dlje, če jih je prej pobiralo samo znotraj)
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija