Iz vse več koncem dobivam informacije, da pri 2.0 ts motorju niso krivi ojnični ležaji za okvaro motorja... Ampak oljna pumpa, ta naj bi se izrabila in posledicno ne da zadosti tlaka... Kar se pa sploh pozna ker mora mazati se balansirne gredi...
zaradi slabih ojničnih ležajev oljna pumpa ne dobi dovolj olja, posledično ima premalo pritiska, ... ojnični ležaji so tako gledano del pumpe. oz. tako nekako v tej smeri mi je bilo razloženo zakaj je problem v ojničnih ležajih
anzl napisal/-a:zaradi slabih ojničnih ležajev oljna pumpa ne dobi dovolj olja, posledično ima premalo pritiska, ... ojnični ležaji so tako gledano del pumpe. oz. tako nekako v tej smeri mi je bilo razloženo zakaj je problem v ojničnih ležajih
Da nisi malo pomešal, ker oljna črpalka vleče olje iz karterja in ga skozi kanale dovaja k ležajem, ne pa črpa olje iz karterja skozi ležaje...
a nimajo jtd iste lagarje? ampak dobr, jtd se vrti 4 jurje bencinar pa 7000
zdj al jih obrati odnesejo, ker jtd se ne vrti tok, pa ima recimo tam tam konjev( iz tega gledano trpijo lezaji zaradi obratov, ne zaradi navora ali moci)
Beny napisal/-a:je potem možno da so neoriginalni ležaji bolši od originalnih?
Marsikatera "neoriginalna" stvar je boljša od "originala". Vsepovsod.
VZrok je tudi proizvajalčevo stiskanje dobavitelja pri ceni. Važno je, da je vse znotraj zahtev in ponavadi na spodnji meji.
Kar se tiče ribanja 3.0 V6 motorjev lahko tudi sam potrdim. Sicer je meni prijelo ležaj pri visokih obratih (posledično odlomilo ojnico in jo zarinilo v naspotni bat). Moj nasvet je da se pri 200 tisoč obvezno menja vsaj ojnične ležaje, pri ts in boxercah pa na 120 tisoč oz. na vsak velik servis.
Tole je samo vmesna plošča, rabiš pa še senzor in urco ... pa seveda vse povezat. Za TS rabiš pa matico z metričnim navojem za filter. Obenem bi pa pogledal še na eBay, ker verjetno dobiš ceneje.
OFF
Tako mimogrede za info: ko sem menjal senzor pritiska olja v 75-ki in si zadal še menjavo ola, sem jo pač zalaufal v garži in ko je voda prišla na 60°C, sem ji gas zataknil na 1.800 - 2.000 rpm ... ko je v drugo zagnal ventilator na hladilniku (termostikalo vklaplja prej kot pri 80°C), je olje tudi začelo krožit skozi hladilnik ... se pravi je imelo že več kot 80°C ... 6 litrov olja v alu bloku in karterju s hladilnimi rebri - kar dobro se greje tole.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Evo...zamenjani ojnični,glavni in aksialni ležaji.Glede na to,da je drugi avto in ne bo delala vec kot 7-8000 km na leto bom zdaj lahko nekaj časa mirno spal.Zdej se pa lahko posvetim šminkanju (beri:vzmeti,amortizerji,platišča.usnjeni sedeži itd... )