Milijontičizistyle napisal/-a:Katero motorno olje nalivate v 2,4 JTD ?
Jaz že skoz tankam Castrol TXT 5w-40.
A moramo res na vsaki strani dati enak odgovor?
Moderator: Tehnika moderatorji
Milijontičizistyle napisal/-a:Katero motorno olje nalivate v 2,4 JTD ?
Jaz že skoz tankam Castrol TXT 5w-40.
Bom pa zdej to poizkusil!lizard napisal/-a:Milijontičizistyle napisal/-a:Katero motorno olje nalivate v 2,4 JTD ?
Jaz že skoz tankam Castrol TXT 5w-40., največ za dobljeno/plačano dobiš pri Motulu X-Cess 5W-40 (cca 40€ za 5L), pa še za pravo PAO sitnetiko gre, ne pa kvazi sintetiko kot Castrol, Selenia, itn....
A moramo res na vsaki strani dati enak odgovor?

Jaz sem pa dal bolj smiseln test, kjer se primerja 10W-40 in 5W-40, saj med 5W-40 olji ni neke bistvene razlike med viskoznostmi. Sicer pa tem testom ne moremo glih reči testi, saj bazirajo samo na človeški zaznavi, ki pa je lahko nezanesljiva, bi blo treba v laboratoriju izvesti meritve. Ampak meritve viskoznosti pri določen temp. nam ne povejo nič o kvaliteti olja. Lahko pa preko meritve viksoznosti pri 2-eh različnih temperaturah zračunamo indeks viskoznosti, ki pa že nekaj pove.Dräger napisal/-a:Lizard jaz sem dal primerjavo 5w40 olj različnih znamk. Kaj ma 10w40 tukaj veze?
Točno tako.TribesMan napisal/-a:Poglejte indekse viskoznosti testiranih olj in boste videli da so se olja odrezala popolnoma po pričakovanjih.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov