alfasud nasvet

Tehnična teme o modelih 33, 75 in starejših

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
vwdrajver
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Sicer sam nisem alfist, sem pa ljubitelj lepo ohranjenih in vzdrževanih avtomobilov ne glede na znamko.
Včeraj me je presenetila sestrična s katero nimam skoraj nobenih stikov. Obiskala me je z AlfoSud, last njene babice, letnik 75, mislim da je bila na armaturki desno oznaka TI.
Na km števcu je številka 38000, avto ima pleh lepši kot iz tovarne motor pa je masten samo ob obeh pokrovih glav. Zaenkrat ni panike, oba zobata jermena nista nič mastna.
Od nujnih zadev bi bilo treba nastaviti leva vrata(visijo skoraj za cm), zamenjat klinasti jermen alternatorja, podmazat zajle ročne zavore, pa mogoče še kakšno malenkost.

Omenila je še, da so ji rekli, da se pregreva, če dolgo stoji v koloni (sem opazil, da je expanzjska posoda prazna – a je to normalno? – nima nobenih oznak), žal pa nisem imel časa preverit temperaturno stikalo in delovanje ventilatorja.

Rabil bi torej nekoga, ki omenjeni avto obvlada in se bi lotil servisiranja z pravim pristopom, pa vseeno da ne bo predrag. Uradni servisi najbrž odpadejo.

Pa zanima me kam naj se obrne februarja (oziroma malo prej) da bo avto dobil status oldtimerja in s tem cenejše zavarovanje in registracijo.

Avto sem občudoval kake pol ure in me je totalno navdušil. Bila bi prava žalost, če bi zaradi kakšne neumne napake končal kje na odpadu.

Torej prosim za pomoč in nasvete.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Mašina je Boxer na fergazerje. 1.3 TI. ( ti je oprema ). Servis.. hja odvisno iz kje si. Poznam nekoga ki se dobro spozna na starejše alfe. Koliko je ugoden.. odvisno kdo rabi njegovo uslugo :mrgreen: . Alfasudka je zelo občutljiva na sol in vodo. Tako da je treba zelo pazit. Če je bil avto do zdej skoz v garaži, ti lahko če bo veliko na cesti kaj kmalu zgnije. Zaradi slabega ruskega pleha iz katerega je narejena in zaradi skladišča ob morju kjer so jih hranili pred izvozom. Za registracijo se obrni na kak odltimer klub. probaj še na www.starodobnik.net povprašat. Mislim pa da je tam vse že napisano.

Še enkrat o servisu. naj to naredi en ki bo delal s srcem in ne za denar. mašina je sicer enaka kot v 33ki.

Vem še za eno takšno kompletno celo za cca 80k-sit.
vwdrajver
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto je v bližini LJ, samo to sem ji že razložil, da naj se ji ne bo škoda odpeljat kamorkoli v SLO, če je le serviser OK. Tako da te prosim za ime/telefon tvojega mojstra.

Avto je bil pred 15imi leti prebarvan in temeljito zaščiten proti rji. Zadnjih 10 je baje brez garaže kar je čista tragedija. Se pa vseeno lepo drži.

Mjah, na starodobnik.net sem izvedel, da je registracija ugodna le če imaš še en »normalen« avto registriran na isto ime. Žal.

Ruski pleh???
Kaj jim je pa blo???

Hvala.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Mah nevem.. italjani pač. Glede servisa grem raj zraven.. da ne bo 20k razlike v ceni. Btw.. ker konc LJ?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-daj potrudite se, da ta babica ne shira =D>
Odgovori
  • Informacija