Pozdravljeni!
Sicer sam nisem alfist, sem pa ljubitelj lepo ohranjenih in vzdrževanih avtomobilov ne glede na znamko.
Včeraj me je presenetila sestrična s katero nimam skoraj nobenih stikov. Obiskala me je z AlfoSud, last njene babice, letnik 75, mislim da je bila na armaturki desno oznaka TI.
Na km števcu je številka 38000, avto ima pleh lepši kot iz tovarne motor pa je masten samo ob obeh pokrovih glav. Zaenkrat ni panike, oba zobata jermena nista nič mastna.
Od nujnih zadev bi bilo treba nastaviti leva vrata(visijo skoraj za cm), zamenjat klinasti jermen alternatorja, podmazat zajle ročne zavore, pa mogoče še kakšno malenkost.
Omenila je še, da so ji rekli, da se pregreva, če dolgo stoji v koloni (sem opazil, da je expanzjska posoda prazna – a je to normalno? – nima nobenih oznak), žal pa nisem imel časa preverit temperaturno stikalo in delovanje ventilatorja.
Rabil bi torej nekoga, ki omenjeni avto obvlada in se bi lotil servisiranja z pravim pristopom, pa vseeno da ne bo predrag. Uradni servisi najbrž odpadejo.
Pa zanima me kam naj se obrne februarja (oziroma malo prej) da bo avto dobil status oldtimerja in s tem cenejše zavarovanje in registracijo.
Avto sem občudoval kake pol ure in me je totalno navdušil. Bila bi prava žalost, če bi zaradi kakšne neumne napake končal kje na odpadu.
Torej prosim za pomoč in nasvete.