Katalizator - 2.0 TS (AR 147/ 156/ GT)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
JAJO
Alfa Member
Alfa Member

Zanima me če je kdo že kdaj kupoval katalizator in prvi lonec. Mehani mi je reku da sta katalizator in lonec skupaj in da neoriginalen del ne obstaja. Tko da morm kupt original. Zdej me pa zanima a obstaja še kakšna druga varjanta in pa če kdo slučajno ve ceno tega. Gre pa za Alfo 156 2.0 TS letkin 2000. Morm pa nujno to zamenat ker se avto tko grdo dere k da bi mev čebele notr v loncu. V kabini pa sam bobni. Res je nadležno.
LP Aljaž
Novopečeni alfist
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Mislim, da bo držalo kar pravi mehanik.
http://www.auspuh-novak.com/ klik na katalog

Slika
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri 156 TS motorjih je katalizator vgrajen v prvem izpušnem loncu, torej je skupaj v kompletu in imaš tako samo en lonec spredaj. Če imaš luknjo se jo da tudi zavariti če ni seveda prevelika, oziroma lonec na novo obleči.

Slika katero jo je bass prilepil drži, sem preveril v EPERu in lahko pogledaš na spodnji povezavi.

Klik

Vidim da je cena kar zasoljena odvisno od različice in se giblje okoli 800 EUR original #-o .
Priporočam ti kakšnega privatnika, kateri se ukvarja z izdelavo in popravilom izpuhov, bo zagotovo kako ugodno varianto potuhtal, ker kupovati original izpušne dele je absurd in se ne splača.

Lp
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

jaz imam pri svoji neoriginalen katalizator pa je glih tako dober sem naredil tehničnega in vse. Dal sem pa 73 € (preko enga mehanika k ma popuste na katalizatorje)
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jaz sem imel na ex 156 en drug kat. pa brez srednjega lonca samo še zadnji lonec in je mela taprav zvok :D tehničnega sem pa bp naredu...
Uporabniški avatar
JAJO
Alfa Member
Alfa Member

Hvala za use odgovore. Uglavenm original katalizator pride 1200EUR. Sm jim reku da ga kupm sam če bom mel pol v sloveniji najbol zelen avto. HEHE
Tko da bom tud jz dal zdej gor univerzalen katalizator pa bo. Hvala za vso pomoč.
Novopečeni alfist
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

koliko pa pridejo športni katalizatorji?
Uporabniški avatar
asedmak
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Juršče

Zdravo,

se opravičuje ker odpiram novo temo, ampak nisem našel primerne teme za ta problem.

Imam problem s katalizatorjem pri alfi 147 2.0 ts. In sicer kot so mi na servisu zatrdili oz sem jih jst razumeu naj bi imela alfa 3 katalizatorje ( naj me kdo popravi če se motim), dva odspredaj takoj pod kolektorjem in enega bolj nazaj proti izpušnemu loncu. Težavo imam s t.i. sprednjima katalizatorja ki sta takoj pod kolektorjem. Ko je avto mrzel mi zelo ropota oz vibrira ampak le par min oz dokler se avto minimalno ne segreje. Na servisu mi je dau ceno 1270€ ogromno, tolko niti pod razno ne dam. Sedaj me zanima če kdo pozna kej bi se dal to bolj poceni dobit ali pa celo obnovit, in ali se splača sploh obnavljat.

Upam, da ste me razumeli kje sta locirana ta dva katalizatorja, sprva sploh nisem vedeu da tisto je katalizator šele po klicu na servis kjer so mi zatrdili, da gre za katalizator oz kar dva.

Hvala za odgovor

Lp

Aleš
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ponavadi je problem v zaščiti katalizatorjev in ta ropota. Jaz bi šel še na kak drug servis za drugo mnenje, če je res nujno menjati katalizatorje. Drugače so pa forumašu ropot pri katalizatorjih pri Zegi odpravili brez kakršnekoli menjave. Povprašaj še malo naokoli.

Lp
Uporabniški avatar
asedmak
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Juršče

Zdravo,

a je mogoći možost, da jst katalizator zamenjm s kaalizatorjem od alfe 147 1.6 ts, kajti moja mašina je 2.0 ts?

Imam slučajno to možnost, ker je kolega avto, zgoraj omenjen razbiu včeraj pa še iz iste vasi je.
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo. Torej crkno mi je katalizator, oz če še ni pa v kratkem bo. sm bil spet na testeru, zajebava tut potenciometer lopute zarad tega. In pa drugi cilinder bi naj zarad tega porabil več olja(posledično bi naj tut bla svečka ful zapacana). Imam 156 2.0 jts 16v. letnik 2003.
Kak lahko en bedast katalizator pride 915€?
oz italjani so najprej predvidevali ceno celo 1600€... ve kdo za kako cenejšo varjanto? ker to, pa da menjam še loputo pa lambdo sondo dam samo za dele 1500€... mi prosim kdo na kakšni mašini označi kaj vse spada pod katalizator? ker nekak nimam več predstave o tem. včasih sm mislo, da je to en mali del pri auspuhu, danes pa ko mi je mehanik pravo kak bi naj to zgledlo sm samo debelo gledal... In pa, če tega ne porihtam, kaj je lahko narobe? se lahko stopi bat, zjebejo ventili, zariba? oz karkoli druga?
ker je to lep kupček denarja bo itak trajalo kaka 2 meseca preden bom pri dnaru...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kupiš kopijo (malo pgolej pri raznih firmah - Imsaf, Bosal, Walker,...) ali pa nabaviš univerzalen katalizator. Orginal nima niti najmanjšega smisla kupovat.

Kolko sem gledal ima 2.0 JTS katalizatorja 2, in oba sta takoj na izpušnem kolektorju... drugje jih pa več ni.

Imasaf:
http://www.kat-1a.de/kat-shop/index.php ... WhlJaknOzY

Orginal:
http://ricambi.alfisti.net/product_info ... 0-JTS.html
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

aha tak zgleda torej to... mi je pravo serviser ja, da je 1,2 cilindr povezan v 1. 3,4 pa v 2. katalizator...in da se posebej to ne da dobit.
Tam mi je rekel, da se kopije za 2.0jts baje ne da dobit... pa bi blo kaj narobe če dam gor kopijo? s čimerkoli? al bojo performansi pa vse ostalo enako?
ker dat 1500€dejansko samo za dele je pomoje too much za 8 let star avto. Hvala ti za tole!
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kako lahko tester pokaže, da je "crknil" katalizator oz da je na poti v večna lovišča? Katalizator kot sam nima nič takšnega, kar bi lahko crknilo oz se mehanično pokvarilo - je satje iz dragih kovin, ki preko kemične reakcije škodljive pline spreminja v vodno paro in manj škodljiv CO2, njegove vrednosti pa se merijo s sondo, ki se vstavi v izpušno cev in ne preko testerja. Poleg tega mora biti katalizator segret, da začne delovati.

Ima pa vgrajene senzorje (odvisno od izvedbe), ki pa lahko zatajijo in kažejo napačne vrednosti motorju in lahko zaradi tega prihaja do recimo nepravilne mešanice zraka z gorivom ali pa nihanje vrtljajev v prostem teku ter povečane porabe. Da pa bi zaradi katalizatorja kot takega trošil olje en cilinder pa ne verjamem oz me resno zanima kakšna povezava je med obema.

Če ste merili pline, potem je jasno, katere vrednosti presegajo dovoljene meje in kaj je vzrok za njih. Če niste merili plinov, pa ni šans, da nekdo ugotovi kaj je narobe.
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Bom jutri napisal kaj je javil tester, zdaj nimam papira pri sebi. Sam se na to ne spoznam, tako da sem za mnenje najraje tu gor vprašal.
torej prej kot katalizator bi naj šli senzorji, sonde al? sicer mi je pravo, da bi blo pol treba menjat tut lambdo sondo zravn pa še neko loputo. je pa omenjal še neke težave z loputo( ne vem katero) bom jutri napisal vse kaj piše na listu...

drgač pa glede na to, da me čaka velik strošek (ali pa tudi ne) bi prosil, če mi kdo svetuje res kakega dobrega pooblaščenega serviserja za alfe.ker pri tem ( ne bom še imenoval za kateri servis se gre) bi očitno takoj radi vse menjali pa pač nardili nekaj prometa...
Odgovori
  • Informacija