Vžig 156 jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo.

Nisem najdel nobene druge teme (dve sem našel in nisem nikakor mogel pisati tam, ko sem hotel pisati mi avtomatsko vrže ven iz teme na začetno stran foruma), zato pišem tukaj....upam, da nebo kaj narobe :?

No, problem je sledeči.... Zjutraj sem avto normalno vžgal, se odpravil na potep :wink: parkiral na parkingu,ugasnil avto, šel na kavo..cca 20minut za tem vžgem avto - avto je vžgal ampak je rabil malo več časa cca 2x več je obrnil ampak je pa vžgal...pridem domov parkiram, ugasnem...grem po tester, da preverim če pokaže kakšno napako,hočem vžgati in... glje ga zlomka...avto ne vžge več, vrti v prazno :( ...torej cca 5minut po tem ko sem prišel domov in ugasnil avto, avto ni hotel več vžgati...kakšna ideja kaj bi lahko bilo :?: ...

hvala in lp
rastek
Alfa Member
Alfa Member

Poglej releje pri akumulatorju.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kak senzor?

LP
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Klasika je, da so ogrevalne zanič.A vidiš špiralo na armaturni plošči? Se ugasne po 1-2s in ne utripa? A je ostala kakšna napaka v računalniku?
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

hmmm..stanje je takšno...spirale se ugasnejo,napake ne zazna nobene...je pa tko..danes zjutraj sem dal kapljico start spreja in je avto vžgal :oops: je zdaj kakšna ideja kaj bi lahko blo??

Lp
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

Meni se je smet zataknila pri ventilih in avto je samo verglal. Nato smo ga po nekaj poskusih vžgali s start sprejem in to je rešilo težavo.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
mitnik
Alfa Member
Alfa Member

Lahko kdo pove ali prilepi sliko, kje se ta rele / modul predgretja nahaja?

Hvala in lepe praznike!
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

mitnik napisal/-a:Lahko kdo pove ali prilepi sliko, kje se ta rele / modul predgretja nahaja?

Hvala in lepe praznike!
Pri naftnem filtru so releji,pa tam malo poglej...
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

Včeraj sem pogledau regulator pritiska na visokotlačni črpalki.
Gor je bila ena smet... sm očistiu preventivno zamenjal še tiste gumice.
No avto je lepo užgau ampak po treh užigih spet po starem. Sumim da je v notranjosti ventila kakšna smet tn ne deluje več pravilno...
ALI ima kdo kakšen ventil, da bi lahko stestiru če je res to to :)
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

evo zamenjal sem regulator pritiska na visokotlačni črpalki in.... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) spet ne vžge...zdej pa niti s start sprejem ne več :( ::(): ...Nafta do šob pride ko dam kontakt...sej več nevem kaj naj napišem ker sem že vse preveru, stestiru, pogledu nobene napake nikjer..vse dela ampak ne dela :roll: :doubt: a se komu kej sanja?? obupu sm...zažgou jo bom :x
kvasko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

_doog_ napisal/-a:evo zamenjal sem regulator pritiska na visokotlačni črpalki in.... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) spet ne vžge...zdej pa niti s start sprejem ne več :( ::(): ...Nafta do šob pride ko dam kontakt...sej več nevem kaj naj napišem ker sem že vse preveru, stestiru, pogledu nobene napake nikjer..vse dela ampak ne dela :roll: :doubt: a se komu kej sanja?? obupu sm...zažgou jo bom :x
Kaj pa senzor pozicije glavne gredi? Ponavad crkne ko je segreta mašina, sam če na fertik crkne tut mrzu nebo več delu...
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

_doog_ napisal/-a:evo zamenjal sem regulator pritiska na visokotlačni črpalki in.... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) spet ne vžge...zdej pa niti s start sprejem ne več :( ::(): ...Nafta do šob pride ko dam kontakt...sej več nevem kaj naj napišem ker sem že vse preveru, stestiru, pogledu nobene napake nikjer..vse dela ampak ne dela :roll: :doubt: a se komu kej sanja?? obupu sm...zažgou jo bom :x
jaz bi probal z tesrerjem!! :D

Vidiš kakšen pritisk goriva imaš, vidiš kakšen je željeni pritisk....iz tega lahko sklepaš veliko....če je pritisk OK, potem je črpalka in regulator ok, šobe pa tudi ne ščijejo v povratni vod.....

potem gledaš še druge stvari, če pa imaš na pritisku problem, pa najprej stestiraš šobe, koliko imajo "povratnega" goriva (z epruvetko).....

Ker to lahko vse doma narediš, če imal kak tester in FES.....

PS: eno leto nazaj sem imel podoben problem....avto je vedno dlje rabil, da je vžgal , nato je delal normalno do naslednjega zagona
Bila je ena šoba, ki ni čisto zaprla povratnega voda, zato v sistemu ni bilo zadostnega pritiska za vžig.
tester ni pokazal nič
epruvetke so pokazale problem na tretji dizi

Dizo sem obnovil in do sedaj vse

:mrgreen:
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

Na tester sm daju je vse u najlepšem redu :wink: pritisk v bosch pumpi je v leru 300barov....šobe so tut stestirane vse uredu...

Kok približno pa stane ta senzor pozicije glavne gredi??Pa a ga je teško zamenjat??
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

_doog_ napisal/-a:Na tester sm daju je vse u najlepšem redu :wink: pritisk v bosch pumpi je v leru 300barov....šobe so tut stestirane vse uredu...

Kok približno pa stane ta senzor pozicije glavne gredi??Pa a ga je teško zamenjat??
pusti zaenkrat senzor pri miru še.

Če ti šoba na povratni vod pušča preveč, avto nima zadostnega tlaka, da bi motor zalavfal .....ko pa prižge, pa pumpa daje toliko večji pritisk oz regulator toliko manj spušča v povratni vod, da je tlak v skupnem vodu OK!!

torej , če je tlak med delovanjem ok!, potem na vsako šobo- povratni vod priklopi cevko, epruveto, kozarček in glej koliko goriva steče skozi povratni vod.....na vseh šobah mora biti količina podobna......sploh ni treba, da avto vžge, že med verglanjem se ti bo pokazalo, če kera šoba preveč vrača!!.

Če bo še to ok, potem naprej!!

PS: glede senzorja......meni se tudi napaka ni zapisala v računalnik, vendar pa mi je med vožnjo prižgala lučko MFCS!!!
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

ko verglas, ti dvigne obrate na stevcu? ce ne, potem je senzor zanic, in osbe ne morejo delovati, oziroma ecu ne da komande na sobe
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Odgovori
  • Informacija